Ushqimi i duhur për një grup të masës muskulare


Për njerëzit e përfshirë në sport pushtetit, duke fituar në masë të muskujve, është shumë e rëndësishme që ata të hanë si ushqim për rekrutimin e mases muskulore është guri i themelit për të gjithë ata që duan të kenë të bukur, figura muskulare. Shumë njerëz të cilët fillojnë të ndërtojnë trupin tuaj, tren e vështirë në palestër, por nuk arrijnë rezultatin e dëshiruar për veten e tyre, sepse ata nuk i kushtoj vëmendje për një aspekt të tillë të rëndësishëm si të ushqyerit e duhur për rekrutim të shpejtë dhe efikas të masës muskulore.


Disavantazhi kryesor i dietat moderne, të cilat janë përdorur në bodybuilding - një dëshirë për individualitetin e autorëve të tyre, nga shpikja e diçkaje të re, edhe pse ajo mund të jetë mjaft e padobishme, ose madje edhe të dëmshme për atlet. Ushqimi i duhur për rekrutimin e suksesshëm të masës së muskujve duhet të marrin në konsideratë disa faktorë që do të përshpejtojë metabolizmin, dhe në këtë mënyrë të fituar muskujt normale. Gjithkush e kupton se sistemi i trajnimit është shumë e rëndësishme, por gjithashtu është e nevojshme dhe kur të ushqyerit atlet. Vëllimi dhe futje kalori të ushqimit duhet të rritet gradualisht, duke i dhënë kohë trupit për të marrë të përdoret për të përshtatur për ushqim të ri. Nuk është një dietë e veçantë që i përshtatet shumicën e njerëzve, qëllimi i të cilit - blerja e, figurave të mira të fryra, duke rritur në masë të muskujve thatë. Në efektivitetin e saj do të gjykohet vetëm në qoftë se duhet t'i përmbahen të gjitha parimet themelore ekzistuese.


1. Ushqimi i duhur për një grup efektiv i mases muskulore të thatë - një ushqim i pjesshëm 5-6 herë në ditë. Mbledhja në masë të muskujve, kanë për të ngrënë shpesh, por jo shumë të bollshme. Frekuenca e të hahet 5-6 herë në ditë rregullisht lejon ushqyesve të hyjë në trup dhe të depërtojnë në muskuj, duke nxitur ato. Sistemi i tretjes nuk është i mbingarkuar për shkak të njëjtën sasi e ushqimit që është ngrënë zakonisht për 3 orë, krijon absorbyruemыh ushqyesve të tepërta dhe depozitat e trupit e tyre në formën e yndyrë, për të marrë ata larg nga aty, të ushqyerit zakonisht ndodh vetëm.


2. Shumica e ushqimit të ngrënë në ditë (rreth 3/4) duhet të jenë të larta në kalorive, përndryshe ka një mbingarkesë e sistemit të tretjes, ushqyesve të fillojë asimiluan shumë më keq. Sigurisht, frutat dhe perimet janë thelbësore për trupin si një burim i vitaminave dhe elementët gjurmë minerale, por për ata që duan për të fituar në masë të muskujve, pjesa e tyre në dietën e përditshme nuk duhet të jetë më e lartë se 25-30%. Përfshira në perime dhe fruta fibra stimulon zorrët, sepse nuk tretet, promovon sekretim e kryesisht ushqime të lartë kalori se nuk ka kohë peretravytysya.


3. Është e nevojshme për të kërkuar për të kufizuar përdorimin e këtyre produkteve në të cilat një shumë e yndyrave të ngopura shtazore, sallo, mish yndyrore, salcice, vaj gjalpë, margarinë, etj Pjesa më e madhe e yndyrë do thjesht depozitohen në trup, si prodhimin e energjisë dhe ndërtimin e muskujve është pothuajse e padobishme, por për këto qëllime janë karbohidratet thelbësore. Por ne nuk duhet ngatërruar ato me karbohidratet të shpejtë të përfshira në ëmbëlsirat, mallrat e pjekur. Karbohidratet Fast absorbohet nga trakti digjestiv shumë shpejt, duke rritur nivelet e glukozës në gjak dhe trupi konverton atë në yndyrë. Megjithatë, pas workouts aktive përdorin produkte që përmbajnë karbohidratet të shpejtë të lejuara, sepse në këtë pikë organet dhe muskujt mund të ndryshojë shpejt glukozë. Ndërkohë ka rritur prodhimin e hormonit insulinë, e cila është e domosdoshme për punësimin e mases muskujve.


4. Si të ushqyerit e mirë është shumë e rëndësishme për rekrutimin e mases muskulore regjimit të pijshëm. Gjatë trajnimit të zgjeruara rrit metabolizmin, dhe trupi duhet të merrni mjaft e lëngjeve. Gjithmonë shuani etjen tuaj në ndodhjen e saj, duke parandaluar zhvillimin e dehidrimit. Shuma normale e marrjes fluide në mesatare është rreth 3 litra, duke përfshirë edhe një që përmban në ushqim.

5. Siç u përmend më lart, ushqimi në rekrutimin e mases muskulore duhet të jenë të shpeshta, por të rëndësishme dhe madje edhe shpërndarjen e pjesëve gjatë gjithë ditës. Megjithatë, duhet theksuar se në gjysmën e parë të ditës, 16:00 që do të merren 3/4 e të gjithë lejuar ditore. Vakt gjumit duhet të jetë i pasur me proteina, por lehtësisht të tretshëm, të cilat janë produkte të përshtatshme qumështi, fasule, vezë, marule. Sigurisht duhet të marrë ushqim 2 orë para se të ushtrimit, perime përshtatet, drithëra, produkte miell. Karbohidratet janë të nevojshme për të muskujve dhe energjinë e trurit gjatë ushtrimit. Pas trajnimit gjithashtu duhet të hani (rreth gjysmë ore), ju mund të marrë vetëm një tronditje e proteinave, atëherë nuk duhet të jetë 15 orë. Ushqimi duhet të jetë i pasur me proteina, karbohidratet të shpejtë (ju mund të hani ëmbël). Në këtë pikë, trupi është në gjendje të asimiluar sasi të mëdha të ushqimit.


6. Duhet të vijnë së bashku për të kontrolluar raportin e proteinave të ushqimit, yndyrë dhe karbohidratet. Karbohidratet Slow - proteina 50-60% - 30-35% yndyrë - 10-20%. Ajo nuk duhet të përdoret për të kufizuar numrin e yndyrës nën 10%, për shkak se ajo është ndryshim metabolike vajra vegjetale mundshme dëshirueshme, vaj peshku është e dobishme. Nuk ka korrelacion të tilla, universale për të gjithë njerëzit duhet të gjejnë vetë, në fuqi për çdo person. Ju mund të eksperimentojnë.

Kur sasia e energjisë që vjen në trup tejkalon sasinë e energjisë së konsumuar, në masë të muskujve fillon të rritet. Futje kalori duhet të rritet gradualisht dhe shtim në peshë të jetë rreth 08 kg në javë, jo më shumë, përndryshe ajo do të ketë depozita dhjami që ne nuk kemi nevojë. Ajo duhet të jetë i bazuar në këshilla të ekspertëve nga bodybuilders me përvojë të punuar jashtë menu tuaj të preferuar.