Mënyrat për të luftuar varësinë e ushqimit


Çdo mbështetja është një mënyrë e gjetjes shpëtoj e stresit nga ndërveprimi me objektin e varësisë. Ushqimi shërbyer varësitë objekt ushqim. Ky çrregullim karakterizohet nga fakti se ne jo vetëm hani kur të uritur dhe kur përjeton, të zemëruar apo të shqetësuar. Dhe ushqimi kemi nevojë në mënyrë për të përballuar me çrregullim mendor.
Mënyrat për të luftuar varësinë e ushqimit duhet të përcaktohet në bazë të arsyeve për overeating. Shumë e konsiderojnë këtë çështje vetëm në aspektet fizike, pa marrë parasysh komponentin psikologjike. Natyrisht, shkaqet e trashje mund të jetë një problem me tiroide ose çrregullime hormonale në trup. Por për të filluar trajtim overeating nga pikëpamja psikologjike, ju keni nevojë për të verifikuar mungesën e ndonjë sëmundje mund të ndikojnë në peshë. Në mungesë të ndonjë problemeve shëndetësore, metoda psikologjike janë shumë të efektshme në luftën kundër varësisë ushqim.Simptomat
Çdo mbështetja përfshin tre komponentë:
- Humbja e kontrollit.
- Ngushtuar objekt të përdorimit të varësisë.
- Ekzistenca e tërheqjes.

Siç është humbja e kontrollit mbi vakt? Sulmi, në të cilin varësia vuajtja ha çdo gjë që ai e sheh dhe nuk mund të ndalet. Kjo sjellje është e ngjashme me turbullt e ndërgjegjes. Shpesh, pas sulmeve të tilla njeriut ndjenjën e fajit për atë që mund të jetë edhe vetë-urrejtja për faktin se ai nuk mund të kontrollojë veten. Humbja e kontrollit mund të jetë forma më pak të rrezikshme. Shembuj të varësisë ushqim dhe humbjen e kontrollit përfshijnë paaftësinë vidyazykaty vetë diçka të ëmbël: shokoladtsi ose një copë tortë. Shpesh humbja e kontrollit mbi një popull të shqetësuar që kërkojnë për të humbur peshë, sepse sulmet e shpeshta të parandaluar ata të humbasin peshë.


Ngushtuar objekt të përdorimit të varësisë. Njerëz të tillë janë gjithmonë të interesuar në dietat e ndryshme dhe humbje peshe. Ata e dinë shumë mënyra për të luftuar trashje dhe është e gatshme për të ndihmuar miqtë e tyre, por ata nuk janë në gjendje për të humbur peshë. Si rezultat, të gjitha njohuritë e tyre janë të kota.
Ekzistenca e tërheqjes. Kjo do të thotë pamundësi e njeriut në një dietë dhe për të ndryshuar mënyrën tuaj të të ngrënit. Çdo herë që një person fillon të kënaq në diçka, ajo merr Gjendja më keq bëhet nervoz, dhe disa ditë ajo dështon.


Pse një njeri i vështirë për të kufizuar veten? Fakti që ushqimi për personin e varur luan një funksion të ngopjes. Shumica e njerëzve me vetëm këtë çrregullim, të mbyllura, eksitim dhe gëzim në jetën e tyre shumë pak. Prandaj, ushqimi bëhet një mënyrë që ata të ndjehen lumturi, gëzim vetë dhe madje edhe keqardhje. Disclaimer trupi i përbashkët gëzimet e percepton si një tradhti.

Mënyrat Për të luftuar
Në mënyrë që të fillojnë trajtimin e kësaj sëmundje duhet të kuptojnë shkaqet. Megjithatë, ka shkaqe të përbashkëta për secilin varur. Shumica Problemi varësisë ushqim vjen nga fëmijëria. Prindërit gjithmonë shqetësohen për fëmijën, dietën e saj, si dhe në çështje të tilla shpesh kanë treguar zell të tepruar. Për shembull, një fëmijë të detyruar për të ngrënë pjesë të mëdha të ushqimit, pavarësisht nga fakti se fëmija është thjesht i sëmurë nga ushqimi. Dhe në qoftë se ajo zgjat për disa vjet, fëmija vetëm ka për të përshtatur për të kënaqur prindërit e tij. Fëmija thjesht gëlltit ushqim pa shije, pengon ndjenjat e neveri. Mësoni të ndjeni shijen e ushqimit, njeriu pastaj bëhet e vështirë për të dalluar në mes të ushqimit të shijshëm dhe pa shije, sasia e ushqimit të ngrënë. Ne e kuptojmë vështirë ne ate apo jo.


Një tjetër shkak i varësisë së ushqimit, e cila rrjedh nga fëmijëria, kur babai i tij është i zemëruar apo ofenduar fëmijën, nëse ai nuk ha. Fjalë Të gjitha nënës së njohur: "Unë jam aq i përgatitur, u përpoq, përsëri dhe ju nuk e hani." Kështu, imazhet japë nëna ime instalimin e fëmijës tuaj se në qoftë se ai do të hanë keq, nëna është i zemëruar, dhe në qoftë se ai ha mirë, vlerëson e tij amtare.

Për të filluar në kërkim të mënyrave të përshtatshme për të luftuar, ju duhet të kthehet në ndjeshmërinë e natyrshme e njeriut për shijen e ushqimit dhe rivendosjen e një ndjenjë e proporcion. Gjithashtu, njerëzit duhet të mësojnë për të ndarë nevojat e tyre dhe nevojat e njerëzve të afërt me të. Shenjë e varësisë ushqim është i detyrueshëm përvojat emocionale. Kjo situatë është e njohur për të gjithë. Ajo mund të krahasohet me varësinë e alkoolit, kur një person mbush problemet e tyre me verë ose vodka, dhe gjithashtu njerëzit me varësisë ushqim konfiskon sanduiçe pikëllimin e tij, çokollata dhe pasta.


Për të përballuar me varësinë e ushqimit, një person ka nevojë për të gjetur mënyra të tjera për t'u marrë me përvojat e tyre. Por së pari ju duhet të kuptoni emocionet që na bëjnë të ngrënë. Mënyra për të hequr qafe të varësisë ushqim është psikoterapi. Terapist mëson pacientët për të identifikuar emocionet dhe ndjenjat që janë të fshehura prapa pasigurisë dhe ankthit dhe ndihmon mjeku gjejnë mënyra të tjera për t'u marrë me ankth të fshehura. Psikoterapia shumë të gjatë proces i vështirë, por kjo na jep mundësinë për të ndjehen të lirë, për të ruajtur bukurinë e trupit dhe shpirtit.