Vlera ushqyese e ushqimit


Informacion në lidhje me vlerën ushqyese të produkteve kemi blerë, është jashtëzakonisht i rëndësishëm. Përveç informacion në lidhje me yndyrna, proteina dhe karbohidratet është gjithashtu e dobishme për të kujtuar informacionin e gjatë e harruar nga kursi shkollor (ne nuk janë kryesisht shumë të avancuar në aspektin e të ushqyerit), por çfarë ju doni ata apo komponentëve të tjerë të produktit, të cilat funksionojnë në trupin e njeriut, ata kryejnë si për të ndihmuar njerëzit të jetojnë dhe plotësisht të zhvilluar. Vlera ushqyese e ushqimit do të jetë temë për sot.
Le të përmendim shkurtimisht këto të dhëna


• Proteina: materiali kryesor të ndërtimit për trupin, duke siguruar mbrojtje nga infeksionet dhe ndihmon në riparimin "riparimin" eshtra, lëkurë, muskujt dhe organet e brendshme. Cilësia e materialit varet rritjes favorshme, zhvillimin dhe shëndetin.
• Fat: përgjegjës për "ndërtimin" dhe sistemit nervor të përfshirë në formimin e indeve të trurit dhe traktin gastrointestinal, të promovojë veprim dhe thithjen e vitaminave.
• Karbohidratet: absolutisht të nevojshme për funksionimin e përditshme normale të trurit, muskujt dhe organet, i cili është i saj "karburantit karburantit" dritë dhe energji burimi.

• Uji: trupi i njeriut është rreth dy të tretat e ujit që është i humbur vazhdimisht në procesin e jetës, duke bërë të gjitha llojet e mbeturinave dhe toksina jashtë. Për të ruajtur ekuilibrin e ujit në trup në nivelin e duhur, ju duhet të përdorni rregullisht lëng të cilësisë.
• Vitaminat dhe mineralet: Pavarësisht nga madhësia mikroskopike e këtyre elementeve, dëshmuar rëndësinë e tyre absolute për funksionimin normal të çdo qelizë të njeriut!

Çfarë ka të gjitha këto duhet të rozyazyka e qumështit të njeriut? Jetojnë: ju në mënyrë të qartë të imagjinojmë se çfarë ata thonë njohuri e zakonshme "Qumështi i nënës - ushqimi më i mirë për bebe dhe produkt" dhe nuk bëni gabimin të cilin bien rreth 40% e bashkatdhetarëve tanë, duke besuar se të ushqyerit artificial ka të njëjtën përbërje si qumësht njerëzor . Fakti se shumica e substancave të mësipërme në qumështin e nënës ka një strukturë kimike unike që nuk njeh analoge në natyrë dhe të botës shtazore! Kështu, proteina proteina, karbohidratet karbohidrate dhe ujë urrejtje e ujit. Për më tepër, përbërja e qumështit të gjirit në të njëjtën nënës ndryshon nga një fëmijë te tjetri, nga një moshë në një tjetër fëmijë, përshtat për shëndetin dhe madje edhe disponimin e fëmijës. Secili komponent dhe vlera e tij ushqyese (dhe ata e dinë se sot rreth 500) kryen një funksion për trupin rinj fëmijën. Luaj në kushte industriale elemente të ngjashme vetëm joreale! Le të shikojmë më shumë substanca fuqi dhe vlerën ushqyese të qumështit të gjirit në rritjen, zhvillimin dhe shëndetin e fëmijës.


Ujë
Përafërsisht 87-90% e qumështit të gjirit të përgjithshëm të njeriut dhe ka një strukturë unike biologjike e raportit optimal të mineraleve, të cilat zhytur plotësisht fëmijën më të vogël. Për saktësi fëmija të mjaftueshme të ujit, ai duhet të marrë gjoksin e nënës në shenjë e parë e shqetësim se gjiri në gji në mënyrë të lirë, sipas kërkesës, pa përdorimin e biberona dhe nipples.

Proteinë
Në qumështin e nënës dhe vlera ushqyese që ata janë të pranishëm në një sasi të vogël (1% e totalit), mundësitë përkatëse nuk kanë zhvilluar ende traktin gastrointestinal të mitur. Përmbajtja e tyre është praktikisht i pandryshuar në sëmundjet e nënës, defekteve të saj sosje apo ushqim. Ka lloje të ndryshme të proteinave, asnjëra prej të cilave nuk është gjetur në qumështin e kafshëve dhe shumica e tyre nuk mund të krijosh artificialisht. Se mungesa e "saktë" proteinave në gji zëvendësuesve të qumështit të çon në çrregullimet më të zakonshme në shëndetin dhe zhvillimin e foshnjave të privuar nga të ushqyerit me gji. Proteinat gut mbështetje qumësht ndihmë shëndetësore thithjen e hekurit nënës, për të përmirësuar zhvillimin e trurit, funksioni si antibiotikët natyrore janë përgjegjës për rritjen e duhur, rinovimin dhe zëvendësimin e indeve.


Yndyrna
Përmbajtja e yndyrës në qumësht është vazhdimisht në ndryshim: gjatë ditës, në çdo të ushqyerit, në varësi të moshës së fëmijës dhe nevojat e saj energjetike. Fëmijë shumë në rritje deri "urdhra" është e nevojshme në këtë pikë në yndyrë, dhe tretje e komponentit qumështit është për shkak të substancave të tjera "eliksir i shëndetit" - e lipase enzimë. Ka një grup të tërë të yndyrave të ndryshme, secila prej të cilave kryen funksione të caktuara: një i përfshirë në zhvillimin e trurit, të tjerët janë përgjegjës për formimin e retinë dhe traktin gastrointestinal, sistemin nervor të tillë lëvizje ndihmë fëmijë nga një gjendje të eksitim të ekuilibrit, të nxitur me kohë bie në gjumë, parandalimin e Awakenings nate, dërgon një sinjal deri në fund të ushqyerit dhe burimin kryesor të indeve në rritje të ushqimit në fëmijën. Qumështi i gjirit yndyrna në mënyrë të dobishme që edhe trupi fëmija vë ato papërdorur për më vonë, e cila shpjegon foshnjave pamja puhloschekyh.


Karbohidratet
Rritje organ i vogël duhet të jetë rreth 50% në kalori ditore të marrë në formën e sheqerit. Qumështi i nënës është shumë e ëmbël! Për çfarë? Dhe si sheqer - burimi kryesor i energjisë fizike dhe mendore (mbani mend se si ne shpëtuam bar të çokollatë apo një gotë çaj të ëmbël në orarit të punës)! Ata janë dietë kryesor dhe fëmija dinamike trurit lehtë burim tretshëm nga forcën për aktivitetin, të sigurojë normale (acid), florën e zorrëve, ndihmon në riprodhim bakteret e dobishme të zorrëve, përmirëson thithjen e kalciumit, dhe madje (në krahasim me sheqer të dëmshme industriale) të mbrojtur dhëmbët e parë fëmijës nga prishja!