A mund të thyejnë dietë në ditë të caktuara


Ekspertët palestër dhe nutritionists, deri kohët e fundit, ka shprehur skepticizëm që të ketë të paktën një ditë larg nga dietë apo një dietë të rreptë. Megjithatë, studimet kanë konfirmuar se shkeljet dietë gjatë gjithë ditës nuk do të dëmtojë, por edhe mund të përshpejtojë procesin e humbjes së peshës. Informacioni i ri për ju? Ndoshta, vetëm të mësuar më shumë në lidhje me nëse ne mund të shpërthejë dietë në ditë të caktuara, dhe pse kjo duhet të bëhet.
Në fakt, kjo ide është duke u bërë më të njohur dhe popullor. Le të shikojmë në të gjitha detajet se a mund të shpërthejë dietë. Disa nga përfitimet:


1. Rrit metabolizmin. Nëse herë pas here dhunojnë dietë të rreptë, rritjen hormon T-3 dhe T-4. Nën dietë të rreptë bërjen këto hormone ulur ndjeshëm. Sipas rënie metabolizmin ose metabolizmin. Prandaj, duke thyer dietë, kemi rritur prodhimin e këtyre hormoneve dhe rrit metabolizmin tuaj. Ajo që ne kemi nevojë.
2. Rrit normën bazë metabolizmin. Kjo është e papranueshme edhe rënie të vogël në metabolizmin. Nëse norma metabolike do të bjerë, shkalla e të paktën 6% do të ngadalësojë humbjen e yndyrë të tepërt. Me një tejkalim të kalorive trupi rrit normën bazë metabolizmin. Disa studime kanë treguar rezultate në 9% të normës origjinale të këmbimit, dhe në disa raste mund të jetë më.


3. Rritja e përmbajtjes leptin në gjak. Nëse brenda 72 orëve ose është më një deficit kalori, niveli i leptin reduktuar dukshëm. Me kalori të mjaftueshme rritet leptin, duke shkaktuar hormon T-3 dhe T-4. Ky kërcim do të kontribuojë në rritjen e konsumit të energjisë.
4. pushime psikologjike. Pjesa tjetër e dietë ndikon pozitivisht në gjendjen psikologjike të atyre që humbin peshë. Pas të gjithë ju mund të hani çdo gjë që ju dëshironi, pa u brengosur se numri i kalorive ngrënë dhe ende të humbasin peshë me të vërtetë rëndësi. Procesi i humbjes së peshës duhet të jetë të rehatshme, përndryshe ju nuk do të ul receptorin e telefonit gjatë. Lejoni vetes një pushim disa herë këtë dhe për të përcaktuar se kjo është dita.


Dëshmi shtesë.
Megjithatë, duhet të mbahet mend se "ditë pushimi" për të ndihmuar ata ditë të tjera ndjek një dietë të ulët kalori. Nëse futje kalori shumë të larta në ditët e zakonshme, të tilla "shitur" vetëm dëm. Ju do të bëni dy hapa përpara dhe dy hapa mbrapa, që është, thjesht vënë, ju qëndroni në një vend dhe në një peshë.
Mos kini frikë se zirvetesya. Nëse e doni pica, kështu që hani atë një herë në javë, të mbajnë shpirtin, në qoftë se ju pëlqen sъezhte Candy 200 gram. Megjithatë, mbani mend se tortë tillë ngrënë plotësisht nuk është një "ditë pushim" është një dëm serioz për trupin tuaj. Ejani për të zgjedhur ushqimin e dëshiruar me mençuri.


Kur dhe si për të thyer dietë?
E pra, ne kemi diskutuar me ju se mund të lejojë një "ditë pushime". Por mos ha tepër të gjitha, asgjë. Është e rëndësishme të dini se si ta bëni atë të drejtë. Pas beteja për trupin e mirë është e përfunduar.
Frekuenca e ditëve të tilla të paracaktuara në varësi të ngrënies tuaj kalori. Nëse deficiti juaj është vetëm 100 "ditë pushimi" politike ju sinqerisht nuk e kanë fituar. Në qoftë se deficiti do të jetë 500 kalori, ju mund të bëni vetë një ditë një herë në javë.


Ajo duhet gjithashtu të marrë parasysh shkallën e trashje:
- 10% yndyrë - 1 "pushime" në çdo 5-7 ditë;
- 10-12% yndyrë - 1 'pushim çdo 7-9 ditë;
- Më shumë se 12% yndyrë - 1 "pushime një herë në 14 ditë;
Nëse ind yndyror është më shumë se 16%, atëherë në këtë rast është më mirë të mos për të thyer dietë "ditë pushime." Megjithatë, një herë në dy javë ju mund të rrisë kalori nga karbohidratet komplekse.

Rekomandimi.
- Plani i parë kur ju organizoni një "ditë pushimi"

- Mendoni për atë që ju dëshironi: pica, akullore, ëmbëlsira, tortë.
- Kushtoj vëmendje për përbërjen dhe përmbajtjen kalori të ushqimeve. Numërimin e sa ju mund të hani se nuk do të shkojë përtej kalorive ditore. Nëse ju hani 1500 kalorive çdo ditë dhe nuk doedaete 500 atëherë kjo ditë ju mund të thithin 2.000 kalorive.

- Megjithatë, ajo është me qëllim të keq duhet të hani në mëngjes, dhe në rastin e dytë bëjnë ngarkesën kardio.
- Mendoni edhe për pjesë. Ndoshta në vend të 200 gram ëmbëlsirat që ju të mjaftueshme për të gjitha 5 truket.

- Kur të marrë ushqime të tilla nuk ngutemi. Mendoni se nëse keni ndjerë lumturi të madhe, apo është më shumë një aspekt psikologjik? Ndoshta herën tjetër që ju doni të trajtoj veten me një ushqim të shëndetshëm.

Pra provoni ndoshta trupi juaj janë "ditët e pushimeve" përshtaten vetëm dobi.