A është e dëmshme për shëndetin e respektojnë Kreshmës


Huazohet në Kishën Orthodhokse është agjërimi më i rëndësishëm dhe përgatitje për festimin e një prej festivaleve kryesore të krishterimit - Pashkëve. Në vazhdën e feve konfiskimit të modës dhe të gjitha të lidhura me to, shumë njerëz u përpoqën të përmbahen kufizimeve të vendosura nga kisha gjatë Kreshmës dhe sidomos në fjalë neskoromnoy të hahet ushqim. Siç e dini, gjatë Kreshmës Ndalohet përdorimi i produkteve ushqimore, të cilat përfshijnë ushqim aktuale nga zogjve dhe gjitarëve (kafshëve me gjak të ngrohtë), që është, mish, vezë, produkte të kafshëve yndyrë të qumështit. Gjithashtu në Lent përveç 2 përjashtime, nuk mund të hani peshk. Prandaj, shumë njerëz të pyes veten, nuk e sëmurë respektojnë Kreshmës?


Çdo vit, Lent fillon në pranverë (të paktën në shkurt), në ditë të ndryshme, por kohëzgjatja e pandryshueshme e tij - shtatë javë, nga karnaval të Pashkëve. Brenda 49 ditëve nga besimtarët nuk mund të hani shumë ushqime që në kohë normale që ata përdorin rregullisht. Si kjo mund të jetë e dëmshme për të gjithë ortodoksët duhet të ndjekin këto uyazyka efekt mbi nevojën shëndetin e njeriut për të vëzhguar Kreshmës? Të gjitha çështjet që kanë të bëjnë me besimin, i rritur vendos për veten e tyre, duke përfshirë edhe nevojën për të ndjekur traditat caktuara fetare. Fuqimisht kritikët mendje argumentojnë se kisha nuk do të shqetësojë besimtarët barkun, është e rëndësishme për të ndarë "nga e çuditshme e tij", por çështjet e shëndetit nuk kanë asgjë të bëjë me të. Por, përfaqësuesit e kishës përgjigjet që një besimtar duhet të përqëndrohet vëmendjen e saj në mospërdorimit nga kënaqësitë trupore në përgjithësi, dhe të mos refuzojë ndonjë ushqim, dhe kjo është konsideruar më e rëndësishme.


Megjithatë, në qoftë se ju qasje çështja e fiziologjisë, Kreshmës është në gjendje të dëmtojnë shëndetin e njeriut. Sipas shumë mjekëve, maturi Lent gjatë është një sfidë serioze për të gjitha organet dhe sistemet e trupit të njeriut, veçanërisht për njerëzit e pastërvitur. Keqësimi i vjetër apo shfaqjen e sëmundjeve të reja është mjaft e mundshme vidyazytsi papritur dieta e zakonshme, dhe shumë njerëz, për fat të keq, nuk e di se si për të filluar dhe sa shpejt për të lënë postin. Javë për mjekët më shpesh shumë e tensionuar, për shkak se në këtë periudhë numri i lë të sëmurë vetëm merr off Pashkëve. Shumë njerëz të sillen në këto ditë është shumë e trashë, veçanërisht në qoftë se shtatë javë mëparshme, ata nuk duhet të hani mish dhe të yndyrshëm rënda ushqime. Në këto pacientë në dhomat e pritjes e spitaleve me ulcerat shpuar me gjakderdhje, sëmundje akute shumë njerëz nopem dhe "perepyvayut." Gjatë 49 ditëve të fundit trupi ka kohë për të rregulluar në një vështrim krejtësisht të ndryshme të metabolizmit punon më shumë ekonomikisht, enzimat për të thyer yndyrna dhe proteina nuk janë prodhuar në sasi të mëdha, dhe papritmas swooped poshtë mbi trup një goditje të tmerrshme, të cilat vështirë të përballojë sistemin e tretjes.


Por për shumicën e Kreshmës, gjatë vidyazyka ushqim të zakonshme, njeriu lurks një shumë të trazirave. Kjo është arsyeja pse shumica e përfaqësuesve të kishës nuk e rekomandojmë të shpejtë pas kategorive të njerëzve:
1. Gratë shtatzëna.
2. Gratë gjatë laktacionit.
3. Fëmijët nën 14 vjeç.
4. Njerëzit janë të angazhuar në punë të rënda fizike.
5. Njerëzit me sëmundje të ndryshme (gripit, SARS, anemi, ulçerë stomakut ose duodenale, sëmundje të tjera zorrë, diabet, sëmundje kardiovaskulare, probleme me presionin, dështimi i veshkave, etj.)

6. Njerëzit në periudhën postoperative.

Ka shumë njerëz të tjerë për të cilët pas - kundërindikuar, por në qoftë se një person ndjen një dëshirë të fortë për të disi bashkuar traditën e madhe, ajo mund të vëzhgojnë disa kufizime që do të përfitojnë edhe më. Për shembull, për të reduktuar konsumin e ushqimit të rëndë, me vaj e cila është e dëmshme në çdo ëmbëlsirat kohë vidyazykatysya, ëmbëlsirat e ndryshme, ngjit ushqimi në parimin e "më pak është më shumë". Sigurisht, për të përjashtuar ndonjë pije alkoolike nuk dëmtojnë askënd tjetër, duhet të përpiqen të heqin qafe e zakone të këqija, të paktën për këtë term.


Shumë besojnë se periudha kohore Kreshmës përsosur për të pastruar trupin tuaj e toksinave dhe ndotesve tjera. Në thelb, ajo është mjaft e mundur në qoftë se ju ndiqni disa rregulla. Këngët e produkteve, kaq të çuditshme të mjaftueshme, shumë të ndryshme - kjo fruta, perime, arra, herbs, kokrra, etj Se ato përmbajnë vitamina esenciale dhe minerale të njeriut, dhe banorët e zakonshëm të qytetit këto produkte janë shpesh jo të mjaftueshme, për shkak se ai përdori për të mbështetur ushqimin tuaj të dorës të shpejtë në lëvizje. Lent - një mundësi e madhe për qasje racionale çështjen e ushqimit të tyre, provoni dorën e tyre në kufizime, nëse shëndetësore e lejon. Vini re se priftërinjtë ortodoksë asnjë mënyrë pozicionuar Lent si një mjet për të humbur peshë, në të kundërtën, fuqishëm paralajmërojnë kundër këtij mashtrim të gjithë besimtarët. Dhe pavarësisht nga kjo, shumë njerëz respektuar Lent, vini re humbjen e peshë të tepërt, e cila është kryesisht vidyazyka shkak për ushqim junk dhe alkoolit.


Lent ka dobësim të caktuar për disa njerëz, shkalla e kënaqje mund të jenë të ndryshme dhe kjo vlen për të cilat produkte mund të marrë një person në postin. Dobësimi mund të lejojë vaj të hahet peshk më serioz dobësuar - qumësht dhe vezë dhe mish i vetëm për të përjashtuar nga dietë pa dështojnë. Mjeku mund të rekomandojë pacientët me sëmundje të caktuara për të përdorur në produkte të caktuara ushqimore (peshk qumësht) dhe pavarësisht pozicionit të rekomandimeve përmbahen më mirë. Për agjërimit duhet së pari të kalojnë nëpër një rrugë të gjatë përgatitore.