Salcice dëme dhe wieners për trupin


Shumë qentë e nxehtë dhe salcice janë shpëtimtarët e vërtetë. Pas përgatitjen e tyre nuk kërkon shumë përpjekje dhe kohë, e hodhi në ujë të valë, dhe nja dy minuta për të ngrënë. Sot, ne ofrojmë një përzgjedhje të madhe të salcice. Vetëm shtrohet pyetja: salcice çfarë dëmi dhe wieners për trupin, dhe se sa të mishit në këto produkte?
Struktura e salcice moderne dhe wieners është një numër i madh i komponimeve kimike të tilla si nitrateve, fosfateve, cochineal, Carrageenan. Përdorimi i tyre ndihmon të bëjnë produktet suxhuk më tërheqëse nga jashtë dhe e shijshme. Megjithatë, këto aditivëve të bëjë salcice të dobishme për trupin. Përveç salcice nga fakti që përmbajnë preservatives të shkaktojë dëm të njeriut, duke shkaktuar atë varësisë. Buds shije shpejt të mësohen me shije të tillë të pasur se ushqimi konvencionale fillon të duket e freskët.Ka një keqkuptim që qentë e nxehtë dhe salcice duke shkaktuar më pak dëme sesa sallam i tymosur. Sigurisht, ato nuk përmbajnë aq shumë erëza, por të plotë të përbërësve të tjerë të rrezikshme, shije, ngjyra, trashës, enhancers shije. Përveç mishit në salcice është shumë më rrallë.
Në kohët e Bashkimit Sovjetik, konsiderohet i nderuar në qoftë se produktet plotësojnë të gjitha kërkesat e mysafirëve. Dhe në përputhje me këto kërkesa për përgatitjen e salcice dhe frankfurters kishte për të përdorur të paktën 50% e mishit. Megjithatë, shfaqja e specifikimeve teknike UT, marrjen e produkteve më pak të cilësisë për shkak se ata të kushtojë shumë më pak se kërkesat e standardet shtetërore.


Salcice dëme dhe wieners
Salcice moderne përfshijnë rreth 13% mish. Megjithatë, kjo është e vështirë të mishit, zakonisht i përbërë nga suxhuk mishit mishit, lëkurë, yndyrë të kafshëve dhe pulave. Përbërësit tjera - ajo stabilizant dhe proteina-yndyrore emulsioni. Perberja e emulsione është ujë, protein soje, vaj vegjetal dhe sodium kaseinat. Por ne të gjithë e dimë se proteina qumështi dhe mishi nuk janë të pajtueshme, por prodhuesit edhe nuk mendoj. Përveç qentë e nxehtë mund të përmbajnë miell, drithëra, niseshte. Një tjetër komponent i soje, duket produkt krejtësisht të sigurt, por pasuria e saj për të absorbuar shije, ngjyra dhe preservatives bërë salcice rrezikshme. Përveç kësaj, prodhuesit shpesh përdorin henomodyfytsyrovannuyu soje, duke e bërë prodhimin e salcice dhe frankfurters lirë dhe të konsumit, nga ana tjetër, stër dy herë.


Efekti i salcice dhe frankfurters në trup
Shpesh përdorimi i produkteve të tilla të shkaktojnë alergji në fëmijët dhe mosfunksionim të sistemit të tretjes. Përveç fëmijët të mësohen me salcice shumë të fortë, dhe pas refuzimit për të marrë ushqim normale. Varësia e tillë mund të çojë në shumë sëmundje kronike. Dëmtimi në trupin e salcice është se jo të gjitha substancat e përfshira në përbërjen e tyre janë zasvoyitysya fund. Stomaku nuk e di se çfarë të bëjë me ta, dhe shpenzon të gjitha energjitë e tij për të tretet ato. Por, këto forca janë në rritje të trupit të nevojshme për zhvillimin normal.


Shumë prindër nuk ndalet faktin se salcice kanë asnjë vlerë ushqyese të trupit, dhe të fillojnë të japin fëmijëve të tyre pothuajse që nga lindja. Megjithatë, fëmijët nën moshën tre vjeç, nuk rekomandohet për të dhënë salcice. Gjithashtu nuk përdorin salcice të tilla i grave shtatzëna dhe nënave pleqsh. Pranimi për të ngrënë salcice në meshkujt redukton aktivitetin e spermës.

Salcice mund të jenë më pak të dëmshme?
Ju mund të mësoni se si të zgjidhni një produkt më pak të rrezikshme. Kur zgjedhjen e salcice dhe wieners për fëmijën kushtoj vëmendje të ngjyra e produktit. Ngjyra të ndritshme rozë tregon mbushje e ngjyra produkt ngjyrë të errët tregon praninë e preservatives. Këto salcice bëra nga grirë homogjene dhe të ketë një ka filluar të thinjet-trëndafili. Përveç kësaj, kur zgjedh një produkt për fëmijët duhet t'i kushtojë vëmendje ikonën veçantë në paketim. Ai thotë se produkti është i sigurt për trupin e fëmijës, dhe posaçërisht për këtë produkteve shenjë nënshtrohen kërkime rigoroze.


Për të kryer testin për përshtatshmërinë për konsum e salcice dhe Frankfurter të gjithë mund të në shtëpi. Jepni qen ose mace për të provoni produkt, shumë ose më pak kafshë produkt natyral do të hani, por sojë nuk ka gjasa për të prekur.
Shpesh etiketat e salcice shkruajnë se shell është bërë nga produktet natyrore. Por naturalness saj mund të kontrollohet lehtësisht. Nëse përpunimi i salcice shell thyer, ajo nuk është e natyrshme, por artificiale. Kur tiganisje apo gatim e produktit në mikrovalë ajo zvogëlohet ose shtohet, kjo tregon përmbajtje të lartë në të Carrageenan. Përdorimi i këtyre salcice mund të shkaktojnë reaksione të rënda alergjike.


Për të përcaktuar se sa bojë përfshin produkt suxhuk, vlim atë në ujë të kripur. Nëse porozheviye ujë, një produkt të tillë në përdorim të ushqimit nuk duhet të jetë.
Përcaktoni përmbajtjen koll në produkt mund të kapnuvshy suxhuk në një rënie të jodit. Plot ana e blu do të tregojnë se produkti përmban një sasi të madhe të niseshte dhe mish atje pothuajse asnjë.