Ora biologjike të njerëzve


Orë biologjike janë trupit vazhdimisht dhe nëse uyazyka punë dhe pjesa tjetër përkojnë me ritmin e tyre, një person është i shëndetshëm, i gëzuar dhe ndjen lodhje. Kur ju të ndryshojë kushtet e punës apo ritëm jetese orën biologjike, zakonisht prishet, duke shkaktuar një personi që ka rraskapitje, lodhje kronike dhe sëmundje të ndryshme. Mekanizmi biologjik përbëhet nga cikle të shumta të ndërlidhura, kanë ligjet dhe orarin e tyre.
Njeriu është një qenie e gjallë biologjik, trupi i cili ka një rutinë e përditshme, nuk varet nga planet ditore. Ora biologjike në trupin e njeriut pandryshuar dhe të saktë, e cila e bën qelizat sinkronizuar punët e tyre. Ky fenomen mund të krahasohet me kohë lavjerrës. Proceset biologjike në trup kanë një cikël të plotë, e cila është një ditë.Formimi i orës biologjike
Ritmet biologjike janë formuar gradualisht. Nga lindja ata nuk kanë ende të qëndrueshme, dhe periudha e syçeltësi, gjumit dhe alternative të ushqyerit rastësisht, por gradualisht truri, organet e brendshme dhe sistemet fillojnë të përshtaten me ndryshimet e natës dhe të ditës. Si rezultat i fluturimit në një zonë kohore të ndryshme, një person mund të prishin normale ritmin biologjik orë, duke çuar në lodhje të përgjithshme, dobësi, dhimbje koke, marramendje dhe shteti fle. Këto simptome do të zgjasë për aq kohë sa trupi i njeriut ka nevojë për çdo gjë ritëm.


Ndryshimet në trup brenda disa ditësh
Ditë të plotë është një cikël i plotë i orës biologjike e njeriut, e konsiderojnë se çfarë ndodh me ne gjatë kësaj periudhe.
Këtë herë i ditës 1 natë karakterizohet nga kapaciteti i ulët i punës së trupit, kur ka prodhim intensiv i melatonin, dhe trupi është në një gjendje të gjumit të thellë. Mëlçisë është i përfshirë në mënyrë aktive në metabolizmin e substancave në trup që erdhën pas darke, kështu që alkooli gjatë kësaj periudhe tolerohet keq. Në njerëz, ka një rënie të presionit të gjakut dhe një rënie të lehtë në temperaturën e trupit.

02:00 A janë shoferët e makinës ngadalë fillojnë të perceptojnë stimujve optike, sepse gjatë kësaj periudhe kohore rrit numrin e aksidenteve në rrugë. Në 02:00 trupi i njeriut është shumë e ndjeshme për të ftohtë, që shpesh çon në një shtet me temperaturë.
3:00 Një njeri i prirur për depresion, këtë herë shpesh zgjohet mendjen e tij në depresion, por humor është përkeqësuar. Ka kurbë vetëvrasje rritje dhe gjendja mendore arrin një pikë kritike, për shkak të efekteve të hormonit trupin e gjumit që e bën atë të qetë dhe të butë.

04:00 Në këtë kohë, trupi i njeriut merr pjesën e nevojshme e kortizon, e cila përmirëson performancën pas zgjimit. Megjithatë, prodhimi i tepërt i hormonit të stresit mund të çojë në sulm në zemër.

05:00 Trupi mashkull prodhon më testosterone, dhe ka prodhimi u rrit e kortizolit, i cili nxit absorbimin më të mirë të drogës.
06:00 Nuk është aktivizimi i përgjithshëm i proceseve metabolike, rrit nivelet e aminoacidet dhe sheqerit në gjak, si dhe përgatitjen energjinë e nevojshme për trupin. Në këtë kohë nuk është e rekomanduar e konsumit të alkoolit dhe duhanit, por nuk është një veprim më efektiv i barnave që ulin presionin e gjakut.

07:00 asimilimi Mirë mëngjes, kur të gjithë morëm karbohidratet të kthehet trupi në energji, e cila është aq e nevojshme për njeriun gjatë gjithë ditës. Në këtë kohë puna aktive e zorrës së trashë, duke rritur durim dhe performancën e trupit.
08:00 hormon intensiv dhe trajnimi i gjithë trupi për të punuar. Keqësimi i ndjesive të dhimbshme të lidhura me sëmundje kronike.

09:00 rezistenca maksimale për vaksinimet, injeksione, terapi rrezatimi dhe X-rrezet.

10:00 kulmin e efikasitetit të organizmit, i cili karakterizohet nga një kujtim të mirë funksional.
11:00 maksimale informatikë në tru, zemër të qëndrueshme të shtetit dhe një kohë të madhe për sportet.
00:00 Rritja e prodhimit të lëng stomakut, aktiviteti i zvogëluar i trurit, nevoja për ushqim, pushim apo gjumë të shkurtër.
13 orë aktivizimin e tëmthit dhe performancën reduktuar.
14 orë nivelet e reduktuara të hormoneve dhe presion, lodhje dhe pamja e përmirësimit afatshkurtër e kujtesës afatgjatë. Një kohë e mirë për miratimin e anesthetics.


15 orë gjatë kësaj periudhe, zakonisht një njeri festoi kapacitetin e saj të dytë pik dhe dëshirë për të punuar atje.
16 orë Rritja e presionit të gjakut, e cila ka një efekt pozitiv në trajnim atletike.
Active puna 17 orë fshikëz dhe rritja veshka intensiv i thonjve dhe flokëve, dhe rritur hov të energjisë.
18 orë pankreasit Aktiviteti dhe të sistemit të frymëmarrjes.
19 orë impuls i ngadalshëm, presion reduktuar dhe funksion rritur veshkave.

20 orë Reduktimi dhjamin që ndikojnë pozitivisht në të tolerancës i antibiotikëve, ilaqet kundër depresionit dhe droga për alergjitë.

21 orë trajnimi trupin për të fjetur. Në këtë kohë nuk është e rekomanduar për të ngarkuar stomakun me ushqim, pasi ajo nuk do të përpunohen deri në fund.
22 orë rënie të mprehtë e kapaciteteve dhe rritjen e numrit të qelizave të bardha të gjakut. Në këtë kohë nuk duhet të përdoren ilaçe, pasi nuk dehje yyazytsirnist.
23 orë uljen e presionit të gjakut, norma e zemrës dhe temperaturën e trupit. Shkelur aftësinë e përqendrimit, metabolizmi ngadalësohet dhe ndalon prodhimin e kortizon.
24 orë ndarja intensive celular, duke rritur rrezikun e pash kundër presionit të ulur.