Llojet e yoga për shërimin e trupit


Supozohet se me zhvillimin e studentit si rezultat i hapave për të arritur qëllimin kryesor - çlirimtare. Sepse është më shumë se jetën tokësore të mbushur me vuajtje dhe të fillojnë një tjetër, ekzistencën e lumtur. Megjithatë, shqetësimi se yoga mëson vdekjen e afërt, nuk e bëjnë, por ajo ndihmon zgjasin jetën tokësore, për të mundësuar arritjen e çlirimit në mishërimin e tanishëm. Le të flasim në artikull për të gjitha llojet e yoga për shërimin e trupit.
Dy fazat e para, gropë dhe Niyama - kjo rregullat etike dhe llojet e yoga që duhet të paraprijë e "asanas", që është ushtrim fizik. Yama përfshin pesë parime. Parimi i parë - mëson të mos dëmtojnë qeniet e gjalla. Parimi i dytë - Satya - vërtetësia - një përmbajtje jo vetëm gënjeshtër, por edhe nga vetë-mashtrim. Llojet e tretë parim - Astete - detyrë jo dikujt tjetër, për të parandaluar vjedhjen. Së katërti - anaryhraha - refuzimi i pronësisë gjërave të panevojshme, nga lakmia. Pestë - brahmachar'ya - mirëmbajtjen, heqja e ndjeshmëri në kuptim të gjerë. Duhet të theksohet se mësuesit e ndryshme yoga kanë tendencë për të dhënë një interpretim të ndryshëm të parimeve: për shembull, mund të konsiderohet si një traditë brahmachar'ya për mbajtjen e një përmirësim të plotë të shëndetit seksual, dhe një tjetër - moderim seksuale lejon afërsinë me një partner.Hapi i ardhshëm, pikëpamje Niyama, kalon nga kufizimet e rekomandimeve. Besohet se me zhvillimin e fazës së parë të ndërgjegjes studentëve yoga liruar nga veset dhe virtytet e gatshme për të pranuar, ndër të cilat edhe janë pesë themelore. Shaucha - pastërti, të jashtëm dhe të brendshëm. Santosha - kënaqësinë me atë që keni. Tagaste - Në praktikë, zell, vetë-disiplinës. Svohya - dhe vetë-studim literaturë shpirtërore. Ishvara-pranydhana - vetë vverenye Lartë filloi, përkushtimin e frytet e veprimeve të tyre të energjisë hyjnore për shërimin e trupit. Përveç kësaj, disa tradita të tjera tregojnë parimet shtesë nyyamы - një saumanasya (emri i mirë), karbonit (paanshmërinë) mandhatar (e menduar) avascha (pavarësia), Budd-Mantra (mantras njohuri) damsanavant (posedimi i pushtetit të jashtëzakonshme) dhe nyshhratydvandva ( refuzim i pranisë së kundërshtarëve).


Pastaj fillojnë ushtrimin asanas - ushtrime të fazës së tretë. Asanas janë të nevojshme për të trajnuar trupin. Qasja utilitar: person i shëndetshëm mund të kryejë lehtë orë vërtetë ulur në meditim. Aftësia për të përqëndrohemi në ndjenjat në muskujt lehtëson zhvillimin e teknikave meditative dhe shtrihet shpinë dhe nyje hapi nxitur barazimin e kanaleve të brendshme të energjisë. Lista e detyrueshme asanas "Sutras Yoga" Patanjali nuk është dhënë, por ata sugjerojnë burime të tjera, të tilla si "Hatha Yoga Pradypyka" (daton nga XV-XVI povikmy pas Krishtit). Këtu asanas janë formuar në rend duke filluar me ciklin Surya Namaskar ("Përshëndetje Sun"), të përsëritura disa herë. Ndjekur nga përbën, anim në këmbë, sjellje ndërsa ulur, shtrirë, paraqet përmbysur dhe Shavasana përfundimtar. Po, rregullisht praktikojnë asanas dhe duke e bërë durimin e trupit tuaj, studenti drejton vëmendjen brenda dhe mjeshtrave shkallës së ardhshme.


Winnie yoga - yoga stil për shërimin e trupit krijuar T.K.V. Djali Desykacharom dhe dishepull Kryshnamachary. Ndryshe nga të tjera të dy studentë të famshme të babait të tij - dhe Ayenhara Pattabhy Joyce, e themeluar vetëm përballë dinamika e stileve të gjetur mundësi mesme Desykachar. Ai zhvilloi dy qasje aktive dhe të butë për të praktikuar joga. Për Winnie yoga qasje tipike individuale për çdo student, jo një student i përshtatet stilin e një shkolle, dhe teknikat yoga përshtatura për nxënësit, duke pasur parasysh gjendjen e tij të shëndetit. Winnie Dallimi kryesor nga stilet e tjera të yoga është mungesa e një klasa strukturë të ngurtë. Në Winnie yoga asanas nuk ka rend të rreptë apo rendit e mësimit: një grup i asanas ndërtuar çdo mësues në planin e tij.


Yoga Nidri
Swami Satyananda Saraswati - nxënës dhe ndjekës i Swami Shyvanandы. Në teknikat klasike të Hatha Yoga projektuar për të punuar me trupin, e zhvilluar në mënyrë aktive Saraswati Yoga Nidri drejtimin - teknikë të thellë relaksim, në të cilat heqjen e blloqeve psikologjike dhe clamps. Orët e punës të Saraswati Yoga Nidri përdorur në mbarë botën deri më tani. Një shkrimtar i shkëlqyer, Saraswati ka shkruar shumë letra në asanas yoga dhe praktikat e përkushtuar, dhe tantric, dhe meditim. Një drejtim i veçantë, si praktikë e tij personale dhe mësimdhënie u bë Bhakti Yoga - dashurinë e Perëndisë në formën e shërbimit ndaj njerëzimit.


Sivananda yoga
Stili arkitektonik Kuppusvamy mjek indian, i cili filloi praktikuar joga përveç praktikës mjekësore, dhe më pas ka krijuar sistemin e vet të mësimdhënies. Dallimi kryesor në mes këtë stil të llojeve të tjera të Hatha yoga është se praktika është gjithmonë i qetë, kështu fillestar janë mësuar jo vetëm asana relaksim aq thellë. Për shkak të relaksimit të gjithë prana trupit rrjedh lirshëm nëpër kanalet e energjisë janë hequr clamps brendshme dhe blloqe psiko-emocionale. Praktika e saktë të favorshme për relaksim dhe pranayamycheskoe thellë frymë, e cila në Sivananda yoga përdorur në mënyrë aktive. Një tipar i rëndësishëm i Sivananda Yoga në mënyrë rigoroze një sekuencë e asanas. Praktika është e bazuar vetëm në dymbëdhjetë paraqet bazë që janë edhe fillestare mjaft të thjeshtë dhe të arritshme për të zotëruar.


Sukshma-vyayama
Sukshma nga Kujdestari traditë-vyayamy dhe promotor i saj konsiderohet Swami Dhyrendra Brahmachar'ya. Vyayama - një sistem i ushtrimeve yoga. Rëndësia kryesore e fjalës "vyayama" - një ushtrim, por ajo është përkthyer shpesh duke përdorur kuptimin e dytë dhe të tretë: rotacionit, trazim. Vyayama përmban ushtrime dinamike dhe statike të kombinuara me frymëmarrje.