Ushtrimi për njerëzit pas operacionit


Deri më sot, rreth 23% e komplikimeve postoperative në lidhje me mungesën e ngarkesës dosed duhur fizike. Kjo çon në ulcerat presion dhe infeksionet e plagëve kirurgjikale, stagnimit në organet pelvike, etj Duke thënë "Në mocionin - një jetë" konfirmuar plotësisht tani. Për njerëzit pas operacioneve në lëvizjen e barkut Providence mundëson një thyerje të shpejtë rehabilitimi (përjashtuar strukturat shter skenë) për të ruajtur tonin e përgjithshëm të muskujve. Pas një goditje dhe ushtrime miokardit të ndihmuar në ruajtjen e sistemit vestibular dhe drejtimin e përgjithshëm të lëvizjes.


Ky grup i ushtrimeve fizike dhe ushtrime për njerëzit pas operacionit u përqendrua në patologjinë e përgjithshme nuk e përjashton pacientët edhe të rënda.

Ushtrimi 1
Pacientët mbështetur mund të mbani atë në një pozicion horizontal, dhe pjesa tjetër - në më të përshtatshëm. Trupi është më i relaksuar, duart qëndruar në majë të gishtave bërryla shikoni në tavan. Furçë të fillojë rrotullimin rreth boshtit të saj, fillimisht nuk e bërë shumë përpjekje. Gradualisht të vështirë, duke e çuar në një rrotullim të plotë në të gjitha aeroplanët. Përsëriteni 1 minutë dhe relaksohuni.


Ushtrimi 2
Dispozitat e njëjtë. Ajo është treguar sidomos për rehabilitimin e njerëzve pas operacioneve të barkut, por pas heqjes së qepje, sepse shumica e barrës bie mbi muskujt e barkut. Gishtat mbi thembra "look" në tavan. Ngadalë, një ngritje e vogël, holluar këmbët njëri-tjetrit. Para 5 cm e zuri gjumi. Pastaj përsëri. Rest. Edukuar nga 10 cm në të njëjtën sekuencë. Replay mund të jetë deri në 5 herë.

Ushtrimi 3
Pozicion fillestar njëjtë. Ngadalë heqë krahun tuaj të majtë drejt deri, ndërsa këmbën e djathtë në kthesë të gjurit. Ajo mund të mbështetet në krahun e djathtë dhe këmbën e majtë. Gjithashtu ngadalë të bjerë. Përsëriteni të njëjtën gjë me dorën e djathtë dhe këmbën e majtë. Për të rritur këmbët ngarkesës ngritur mund të bëjë një pauzë të vogël.


Ushtrimi 4
E njëjta asimetrike si ai i mëparshmi. Këmbët janë vendosur pak në gjunjë. Çezmat kokë këmbët e duhura dhe gjunjë vendosur - të majtë. Pastaj të kalojnë gradualisht në drejtime të kundërta. Ushtrimi në mungesë të marramendje dhe të përzier mund të përsëritet deri në 10 herë. Kur të gjitha ushtrimet duhet të monitorojë me kujdes pacientit. Disa mund të lundruar keq në hapësirë, atëherë ju duhet së pari të dërgoni dhe të shpejtë. Nëse keni gulçim, marramendje, vjellje ose dhimbje pas operacionit plaga e rëndësishme për të ndaluar ushtrimin, duke zëvendësuar përkohësisht ato toning masazh.