Ushtrime për syrin e njeriut me hyperopia


Hipermetropia - një sëmundje në të cilën një person e sheh të dobët në një distancë e afërt. Shkaku i sëmundjes është shkurtimi i boshtit anteroposterior e syrit dhe fuqinë e pamjaftueshme thyes të lente. Le të flasim për ushtrim për syrin e njeriut me hyperopia.
Në mënyrë tipike, hyperopia ndodh në moshës së mesme dhe të moshuar. Ky njeri nuk veshur syze, kishte për të përdorur ato për lexim, ngarje, shikuar TV, gatim, etj Syzet ndihmojë atë të kryejë imazhin në retinë dhe të shohim gjërat më qartë, por në të njëjtën kohë ajo gradualisht çon në lente të mëtejshëm atrofi të muskujve. Kjo është arsyeja pse lufta largpamje mosha njeri me ushtrim është i rekomanduar.Ushtrimi 1
1. Uluni në një karrige të rehatshme.
2. Pomorhayte për 20 sekonda.
3. Në mënyrë të vendosur Mbyll sytë tuaj dhe numërimin në 30.
4. sytë gjerësisht të hapura dhe injoroj përsëri.
5. Përsëriteni ushtrimin për 2 minuta.

Ushtrimi 2
1. Uluni poshtë në frontin e kohës të madhe me thirrës të madh në mënyrë që qendra e saj qëndron para syve tuaj.
2. Pa kthyer kokën, shikoni në qendër.
3. Leviz pamjen e figurës 1.
4. Përsëri, shikoni në qendër.
5. pamje Leviz nga numri 2 dhe kështu me radhë në një drejtim clockwise në 11 shifra.

6. Kryerja e këtij ushtrimi në drejtim të kundërt - 11-1.
7. Mbyll sytë tuaj, të pushojnë.
8. Përsëriteni ushtrimin 4 herë.

Ushtrimi 3
1. Ulur në tryezë, të marrë një frymë thellë dhe të mbajë frymën tuaj.
2. Me nxjerr prek ballin në tryezë dhe sytë pomorhayte për 10-15 sekonda.
3. Kthimi në pozicionin e fillimit dhe të pushojnë për 10 sekonda.
4. Përsëriteni këtë ushtrim 10 herë.

Ushtrimi 4
1. Zgjidh një libër dhe të ulen në një karrige.
2. Brenda 3 minuta, lexuar tekstin, duke vendosur librin në distancë zakonshme.

3. Libri Zoom në distancë nga të cilat ju e gjykojnë të këqija. Brenda 3 minuta të përpiqet për të lexuar atë, duke kërkuar në letrat fuzzy.
4. Pushim për 3 minuta.
5. Përsëriteni ushtrimin për 15-30 minuta.

Ushtrimi 5
1. Merrni një pozitë të rehatshme, të mbyllë sytë tuaj dhe të pushojnë në duart tuaja për 3 minuta.
2. Hiqni palme, dhe shpejt injoroj për 10 sekonda.
3. sytë gjerësisht të hapura dhe pastaj në mënyrë të vendosur prymruzhtesya.
4. përsërit pomorhayte shpejt, por të përpiqet për të përshkruar tetë vështrim të parë e majta në të djathtë, pastaj djathta në të majtë.

5. Përsëriteni 6 herë.

Ushtrimi 6
1. Uluni në një karrige të rehatshme, të pushojnë.
2. Brenda 1 minutë ndjekin një lëvizje rrethore nga e djathta në syrin e majtë në fillim, pastaj në drejtim të kundërt.
3. Pa shikuar lart, shikoni lart, pastaj poshtë, djathtas dhe majtas. Përsëriteni këtë lëvizje 15-20 herë.
4. Ngadalë lëvizin pamje në këndin e sipërm të majtë, dhe pastaj në të djathtë të ulët. Përsëriteni Kjo lëvizje 15-20 herë, dhe pastaj të përsëritur atë në një tjetër.
5. Mbyll sytë tuaj dhe relaksohuni për 3 minuta.
6. Përsëriteni 2-3 herë.


Ushtrimi 7
1. Merrni një pozitë të rehatshme, të pushojnë, të mbajtur kokën tuaj ende.
2. Look up, imagjinoni se ju doni të shihni majën e saj.
3. Shikoni poshtë dhe të përqëndrohet vëmendjen në gjëndrën tiroide, si duken në fytin e tij.
4. Shikoni majtë dhe imagjinoni ju shikon në veshin e tij të majtë.
5. Shikoni në të djathtë dhe të imagjinojmë se ju ia ngul sytë në veshin e djathtë.
6. Bëni një lëvizje të shpejtë rrethore e syve të akrepave të sahatit të parë dhe pastaj kundër akrepave të sahatit.
7. Mbyll sytë tuaj dhe relaksohuni për 1-2 minuta.

8. Përsëriteni ushtrimin 4 herë.

Ushtrimi 8
1. Uluni në një karrige të rehatshme, të pushojnë për 1 minutë.
2. Ndiqni lëvizjen rrethore të syve është në një ose nga ana tjetër për 3 minuta.
3. injoroj shpejtë për 10 sekonda.
4. Mbyll sytë tuaj dhe të imagjinojmë thirrni kafe e artë.
5. Pa hapur sytë e tij, të shkojë pamjen nga njeri tek tjetri numrat dial akrepave të orës së pari, pastaj kundër akrepave të sahatit.
6. Hapni sytë tuaj, injoroj shpejt.
7. Mbyll sytë tuaj dhe masazh qepallat tuaj në një lëvizje rrethore.

8. Përsëriteni ushtrimin 4 herë.

Ushtrimi 9
1. Uluni në një karrige të rehatshme, të pushojnë.
2. Mbyll sytë tuaj, imagjinoni horizont dhe mentalisht duke kërkuar në atë për 1-2 minuta.
3. Hapni sytë tuaj, fshij majën e mizhbriv'ya gishtit tregues.
4. Mbyll sytë tuaj, masazh qepallat tuaja.
5. injoroj shpejtë për 20 sekonda.
6. Përsërit 3 herë.