Ushtrime për sjellje të duhur dhe shpinë


Qëndrimi - një pozitë të rehatshme në këmbë, e cila është trupi ynë në mënyrë të pandërgjegjshme tenton të marrë. Sa shumë njerëz, aq shumë osanok. Për sjellje ne mund të identifikojmë mik nga larg apo gjykuar karakterin e tij. "Rrota e gjirit", flet për besimin, dhe supet janë hequr zakonisht nga impotencë dhe lodhje. Njerëzit e pavendosur rri shtrembër, sikur duke u përpjekur për të ulur. Dhe vajza adoleshente ndonjëherë horbyatsya, turp i bustit të tyre në rritje. Çfarë duhet të jetë ushtrime për të korrigjuar sjellje dhe shpinë?
Qëndrimi shpesh varet nga lloji i aktivitetit. Pasi ishte shprehja "këpucar gjirit": këpucë qepur me dorë, duke tërhequr lëkurën në një qëndrim të veçantë dhe këpucarë kishte vazhdimisht për të punuar në një pozitë të kërrusur. Atletët-skiatorë dhe notonin, sidomos breaststroke stil, zakonisht pak rri shtrembër. Dhe njerëzit janë vallëzimi zënë, veçanërisht klasike, në çdo turmë menjëherë të tërhequr vëmendjen drejt mbrapa.


Pozicioni vertikal i trupit dhe sjellje korrekte e përcaktuar për ne nga natyra. Normal sjellje - një rregullim të përshtatshëm simetrike e kokës, blades sup, duart, legen, këmbët në lidhje me shpinë, ky i fundit duhet të ngjajnë pak zgjati letrën S. shpinë ka kthesa natyrore - mocionin ata të zbutur goditjet, si balestrat. Bending përpara në lordosis qafës së mitrës dhe mesit të quajtur, dhe bëj përsëri në kraharorit dhe sakrale - kyphosis. Ndonjëherë lordosis është rritur jashtë normales - me një zhvendosje të rruaza ose rakit. Fjala "kyphosis", natyrisht, përkthehet nga greqishtja si "i tëri." Dhe fjala "scoliosis" do të thotë një lakim të shpinë në drejtim tjetër: të drejtë ose të majtë.


Me pozita ndonjëherë prirje dobësuar mbrapa muskujt dhe abuzimi të ndodhë në një ose më shumë rajone të shtyllës kurrizore. Kjo dëshmon për të mirën. Ndryshuar kendin e pelvisit - organet riprodhuese ndërprerë, sëmundjet gjinekologjike mund të ndodhë kur nuk ka sjellje të duhur. Kurba e mesit lidhur me punën e muskujt e barkut, dhe në këtë mënyrë ndikon zorrët dhe mund të shkaktojnë probleme me stomak dhe tretje. Nga pozicion të gabuar varet nga vëllimi i mushkërive gjoks gjatë inhalacion-tym. Dhe çdo sjellje ndryshim prek zemrën, duke zvogëluar qëndrueshmëri dhe dobëson sistemin imunitar.

Në qoftë se koha për të filluar për të bërë ushtrimet, sjellje mund të korrigjohet. Metoda klasike - të vënë një libër të trashë poshtë dhe shkojnë aq pak minuta në ditë, gradualisht komplikuar detyrën, të tilla si squats. Në shekullin e XIX në Trupat kadet duke bërë ushtrime me shkopinj të gjatë, duke i vënë ata mbi supet si një pendë. Ai ishte i pari ngjit prototip gjimnastikor. Më vonë ushtrime janë bërë në pensionet e grave dhe shkollave të mesme, dhe sot është përdorur për ushtrime terapeutike. Për parandalimin dhe korrigjimin e sjellje edhe sportive të përshtatshme - volejboll, ski (jo natyrisht mprehtë), not, sidomos breaststroke, ndërsa kërrusem - në anën e pasme.


Rreh "krahë"
Qëndrimi veten sjellë dorën e djathtë mbi shpatullat e tij të djathtë dhe e la - në të majtë. Pull up sa më shumë të jetë e mundur, duke u përpjekur për të lidhur shpatull, si në qoftë se duke u përpjekur për të bërë goditje prapa. Përsëriteni të kohës. Në të njëjtën pozicionin e fillimit ngadalë ndjekin një lëvizje rrethore, duke zvogëluar teh maksimale. Paramendoni duke qëndruar me shpinë në kolonë dhe të përpiqen për të nxjerrë një rreth mbi të. A 12-15 repetitions të akrepave të sahatit, pastaj kundër. Mundohuni të mos për të mbajtur frymën tuaj - kjo mund të konsiderohet me zë të lartë.


Karrige lëkundëse
Për këtë ushtrim ju duhet një shkop ose shkop gjimnastikor të gjatë. Vendos këmbët sup-width tuaj larg, vendosni një shkop mbi shpatullat e tij, dhe të mbajë duart e tij, më të ngutshme bërryla tuaj të trupit. Ngadalë ligët përpara me një te drejtë, të ngrirë në pikën ekstreme, të kthehet në pozicion vertikal. Përsëriteni 12-15 herë.

Në një kënd
Muskujt e barkut - themeli i sjellje të mirë: ngarkesës më të madhe duke i mbajtur trupin drejtë bie në anën e pasme. Gënjeshtra mbi kurrizin tuaj, pak Tërhiqe një stomak dhe ngadalë heqë të dy këmbët off dysheme (këndi duhet të jetë jo më shumë se 30 gradë). Të mbajë në krye për 5-7 sekonda dhe të kthehet në pozicionin e fillimit. Përsëriteni 12-15 herë. Detyrë e vështirë: duke shtuar një këmbët rrethore lëvizje në peshë - 8 herë për çdo ashensor brenda të parë dhe pastaj jashtë.


Përkulet poshtë për këmbë
Uluni në këmbë tuaj, vuri duart në bel, bark Tërhiqe një përpara drejt mbrapa dhe bëj - në mënyrë ideale paralele në dysheme. Përsëriteni 12-15 herë. Ndryshoni pozicionin e fillimit - të lëvizur duart mbi kokën e tij dhe përsëri ndiqni shpatet me një shpinë të drejtë. Komplikojë detyrën në dorë bllokohet stsepyte dhe të tërheqë deri më. Zhytje stomak dhe në kërkim drejt përpara, përkulem përpara, nuk përpiqet për të mbajtur frymën e tyre. A 12-15 repetitions.

Not në katin e

Shtrirë në barkun e tij, alternuar heqë të drejtën e drejtë dhe këmbët e majtë, mbajtja e tyre në peshën e 5-7 sekonda. Pastaj, në të njëjtën prirur këmbë pozicion fiks. Heqë bust tuaj off dysheme dhe duart bëjnë 8 lëvizjet breaststroke not. Shkoni në dysheme. Përsëriteni 12-15 herë.