Ushtrimet për parandalimin e syve hyperopia


Paraqitur më poshtë ushtrime janë parandalimi i shkëlqyer i largpamësisë. Duke bërë ato si ju shmangur dëmtim vizual të lidhura me moshën dhe të përkohshme, për shkak të llojit të tepruar sy. Në këtë artikull ne e konsiderojmë ushtrimin për parandalimin e syve largpamje.
Ushtrimi 1
1. Uluni në një karrige apo një karrige, të mbyllë sytë tuaj, duart tuaja, të pushojnë për disa sekonda.
2. Merrni pëllëmbën e syrit të tij të djathtë.
3. Tërhiqe pëllëmbë të dorës të lirë të saj.
4. Shtrydh në një grusht të gjithë gishtat me përjashtim të mëdha.
5. Sigurt pikëpamjen e jastëk të linjave gisht.


6. Ngadalë sjellë dorën me sy derisa imazhi fillon të zbehet linjat.
7. Rregullo distancën në të cilën ju shihni qartë linjat në gisht.
8. Shih linjë për 5 sekonda.
9. Përsëriteni mbyllur sytë e tjera të dorës.
10. A ushtrim 4 herë për secilin sy.
11. Mbylle dy sytë dhe të pushojnë në duart tuaja për 3 minuta.

Ushtrimi 2
1. Qëndroni drejt, të ulur në duart tuaja, të mbyllë sytë tuaj dhe të pushojnë për 20 sekonda.
2. Hapni sytë tuaj, shtrihet krahun tuaj, shtrydh në një grusht të gjithë gishtat me përjashtim të madh.

3. Fix opinion mbi gishtin e madh dhe të fillojnë dorën ngadalë afër për ballë.
4. Pa marrë sytë e tij jashtë gisht, zoom në majë të hundës.
5. Fix pamje mbi majë të gishtave për 10 sekonda.
6. Mbyll sytë tuaj dhe të pushojnë për 20 sekonda.
7. Hapni sytë tuaj dhe të fillojnë të ngadalë të marr me vete një dorë para, duke vazhduar të shikoni në gishtin tregues.
8. Ulët dorën, të mbyllë sytë tuaj dhe të pushojnë për 20 sekonda.
9. A ushtrimin me anën tjetër për parandalimin e largpamësisë.

10. përsëris ushtrimin paktën 4 herë.

Ushtrimi 3
1. Qëndroni drejt, të ulur në duart tuaja, të mbyllë sytë tuaj dhe të pushojnë për 20 sekonda.
2. Hapni sytë tuaj, të tërhequr dora e djathtë në një grusht shtrydh të gjithë gishtat përveç mes.
3. Fix sy në gishtat e tij.
4. Ngadalë kthejnë kokën në të djathtë, duke mos marrë sytë e tij jashtë gisht.
5. Ngadalë sjellë duart në fytyrën e tij, duke mos marrë sytë e tij jashtë gisht.
6. Zoom gisht në hundë e tij.
7. Fix të duket në 10 sekonda.
8. Ngadalë kthejnë kokën drejt, duke mos marrë sytë e tij jashtë gisht.

9. Përsëri, ngadalë tërheq dorën, pa marrë sytë off gishtin.
10. Merrni një pozicion të filluar, të mbyllë sytë tuaj dhe relaksohuni për 2 minuta.
11. Hapni sytë tuaj, injoroj shpejt.
12. Përsëri, të mbyllë sytë tuaj dhe të pushojnë për 20 sekonda.
13. A ushtrimin me dorën tuaj të majtë, duke e kthyer kokën në të majtë.
14. Përsëritni ushtrim të paktën 4 herë për parandalimin.

Ushtrimi 4
1. Përgatitja e një pamje të thjeshtë apo kartolinë, ulur në një karrige.
2. Merrni një foto në dorën e tij dhe vendin e saj në një distancë prej 35-40 cm nga syri.

3. Brenda 30 sekonda ruan imazhin në foto.
4. Mbyll sytë tuaj dhe mentalisht të imagjinojmë atë.
5. Hapni sytë tuaj dhe zoom foto në një distancë prej 10-15 cm nga syri.
6. Përsëri, shikoni nga afër në imazhin, duke kujtuar ato detaje që ju shihni qartë.
7. Mbyll sytë tuaj dhe mentalisht imagjinoni ato detaje.
8. Përsëriteni ushtrimin paktën 4 herë imazhit tjetrin.