Ushtrimet për parandalimin e sëmundjeve të përbashkët


Sëmundjet e nyjeve janë gjithnjë e më të zakonshme në jetën tonë. Ku dikur ata vuajtur njerëzit më të moshuar, tani ata janë duke vuajtur fëmijët dhe të rinjtë. Osteokondroza, reumatizmi, përdhes, artrit, vetëm disa sëmundjeve që ndikojnë në nyje. Në mënyrë për të parandaluar këto sëmundje duhet të bëni ushtrime për parandalimin e sëmundjeve të përbashkët. Ata janë të përshtatshme për brezin e ri, dhe për më shumë të rritur.
Ushtrime për parandalimin e sëmundjeve të nyjeve të qafës së mitrës, shpatullat dhe krahë


Ushtrimi 1:
IP vënë gjerësia e tij këmbët sup përveç, duart ulur përgjatë trupit. Duke e bërë lëvizje rrethore të kokës. Përsëriteni 5 herë në çdo drejtim.
Ushtrimi 2:
IP - Përhershëm, këmbët gjerësi shpatullave larg, duart ulur. Kthejë kokën nga e djathta, trupi mbetet i palëvizshëm. Mbajeni këtë pozicion për 5-10 sekonda. Ngadalë kthejnë kokën në pozicionin fillestar. Përsëriteni këtë ushtrim 5 herë në çdo drejtim.
Ushtrimi 3:
IP - E njëjta gjë. Anim kokën poshtë, mjekër për presing gjoks. Mbajeni për 5 sekonda, të heqë kokën tuaj dhe të përsëritur 5 herë.

Ushtrimi 4:
IP - E njëjta gjë. Vendi dorën tënde të djathtë mbi kryet e tij, bërryla Pull mënjanë. Anim kokën në të djathtë dhe shtrirje drejt bërryl. Përsëriteni ushtrimin për 5 herë në çdo drejtim.
5 ushtrim:
IP - Përhershëm, këmbët gjerësi shpatullave larg, duart ulur. Tërësisht lëvizni dorën.
6 ushtrim:
IP - Back drejt, këmbët gjerësi shpatullave larg, ngrenë armëve tuaj për palët, përshkruan një lëvizje rrethore me duart e tij, në një mënyrë të parë, pastaj një tjetër, të përsëritur 10 herë.
Ushtrimi 7:
IP - E njëjta gjë. Lidhu duart tuaja pas shpinës tuaj të kështjellës, dorën e majtë hedhur nga shpatullat, e djathtë - në shpinë. Pull up Mbajeni këtë pozicion për 5 sekonda. Kthehu mbrapa tek IP, përsëris ushtrimin 10 herë në çdo anë.

8 ushtrim:
IP - E njëjta gjë. A lëvizje rrethore shpatullat prapa, atëherë përpara. Përsëriteni 10 herë.
Ushtrimi 9:
IP - Përhershëm, këmbët së bashku, të armëve përgjatë trupit. Ngadalë bëj trupin shtrirje tuaj përpara. Kthehu tek pozicionin e fillimit. Përsëriteni 5 herë.

Ushtrimet për parandalimin e sëmundjeve të nyjeve e shpinë mesit dhe këmbët
Ushtrimi 1:
IP - Përhershëm, shpinën drejt, duart ulur, këmbët shpatull width larg dhe pak prirje në gjunjë. Leviz duart mbi ijet, rrumbullakuar prapa dhe kalbur në mesit, kombinuar me teh. Mbajeni këtë pozicion për 5 sekonda drejt. Përsëriteni 5 herë.

Ushtrimi 2:
IP - Përhershëm, shpinën drejt, këmbët shpatull width larg dhe pak prirje në gjunjë. A lëvizje rrethore hips parë në një mënyrë, pastaj një tjetër. Përsëriteni 10 herë në çdo anë.
Ushtrimi 3:
IP - Përhershëm, këmbët gjerësi shpatullave larg, duart ulur. Bend këmbën tuaj në gju dhe për të marrë atë mënjanë zgjatem. Bëni një lëvizje rrethore me vetëm një mënyrë për të parë, pastaj një tjetër. Përsëriteni ushtrimin çdo këmbë 5 herë.
Ushtrimi 4:
IP - E njëjta gjë. Uluni në këmbë të djathtë, të ndjehen tensionin në zgjatur zgjatem këmbën e majtë për 5 sekonda. Kthehu tek pozicionin e fillimit dhe të përsëritur 5 herë me çdo këmbë.

5 ushtrim:
IP - Përhershëm, shpinën drejt, duart e të harruara përgjatë trupit, këmbët gjerësi shpatullave larg. Heqin një këmbë, lakimi atë në gju. A lëvizje rrethore gjunjët pari në një drejtim, pastaj një tjetër. Merrni pozicionin e fillimit dhe të përsëritur me këmbën tjetër. Përsëriteni 5 herë.

Ushtrime për parandalimin e sëmundjeve të nyjeve duhet të kryhet për një orë përpara ngrënë ose dy ore pas, për të shmangur stresin në sistemin kardiovaskular. Të bësh atë çdo ditë mund të shmangë shumë sëmundje.