Ushtrimet me litar për sistemin kardiovaskular


Litar i njohur nga Zemra Shoqata Amerikane njërën nga kardio më efektive. Ngarkesës që merr personi duke bërë ushtrime me skipping litar, në konsumin e energjisë është e krahasueshme me vrapim. Megjithatë, ajo ka më pak dëme në shpinë dhe nyje.
Për ata që duan të mbajnë veten jo vetëm në formë të mirë fizike, por edhe për të mbajtur një zemër të shëndetshme, stërvitje me një litar skipping për sistemin kardiovaskular - një mësim të madh.
Ushtrime me litarit për 10 minuta të zëvendësuar një rrugë biçikletë në një distancë prej 3 km, ose notit prej 12 minutash, ose 2 rrjetit luajnë tenis ose shkund gjatësinë 15 km. Kjo fakte mbresëlënëse dhe një përfitim i madh për sistemin kardiovaskular.


Besohet se litar stërvitje - punësim, kryesisht për vajzat. Ata të cilët kujdesen për shëndetin e tyre dhe formën fizike të këtyre paragjykimeve duhet vidyazykatysya. Për më tepër, atletët profesionistë, lojtarët e futbollit, lojtarët volejbollit, boxers, skaters, lojtarët e basketbollit - duke përdorur litar të ngrohtë deri, të forcojë muskujt e këmbë dhe për të përmirësuar koordinimin.

Litar Jumping është shumë i dobishëm për sistemin kardiovaskular të njeriut. Ato ndihmojnë për të forcuar pjesët e sipërme dhe të poshtme të trupit për të djegur një shumë të kalorive në një periudhë të shkurtër kohe. Jump litar - një mënyrë e madhe për të sjellë shumëllojshmëri të ushtrimit të përditshme.

Ushtrimet litar është mjaft e komplikuar formë e trajnimit fizik për fillestar, si parashikon një rritje të shpejtë në normën e zemrës, e cila nuk është e lehtë për të kontrolluar. Jumping nuk është e rekomanduar për ata që e papranueshme impuls të normës së lartë. Këta janë njerëz me sëmundje të zemrës.
Besohet se si rezultat i ushtrimit litar eshtrave fyell mund të plagosë këmbë. Por, sipas mjekëve sportive, dëmtim i tillë është shumë e rrallë. Nëse ju kërcejnë në një sipërfaqe të butë apo këpucë me thembra huyazykamy, ju mund të ndjeni dhimbje në kyçin e këmbës. Dhe nga puna të mbi lëkurën shtruar fshirë mbi këpucë me majë. Për të ushtruar litar ishin të rehatshme dhe të sigurt, këpucë të këpucëve më të mirë të rehatshme sportive dhe hidhen në një sipërfaqe të butë, pak pruzhynyaschem.


Shko drejtën
Për të përfituar për sistemin kardiovaskular, kërcejnë litar duhet të jetë të paktën 3 herë në javë për 15 minuta. Për ata që synon për të hequr qafe kilogram shtesë, klasa duhet të rritet për 30 minuta.
Duke filluar kryer ushtrime me duke lënë mënjanë litar për herë të parë, të mësojnë të kërcejnë në një vend dhe në mënyrë të barabartë kthesë litar dhe pastaj kombinohen këto lëvizje. Gjatë hedhje pak bëj bërryla tuaj dhe të shtyjë ata në trup. Për të mësuar se si të kërcejnë saktë, e hap, pastaj hidhen në këmbën e majtë, një hap tjetër dhe hidhen përsëri në këmbë të djathtë. Numri i lëvizjeve brenda disa minutave - rreth 75 - 80. Turn lëvizjet litar e duarve, jo duart plotësisht.

Shpesh ardhurve kërcej më e lartë se e nevojshme. Jo Kati vidryvaytesya më shumë se 3 cm dhe pryzemlyaytesya butësisht mbi majë të gishtave, jo në këmbë.

Zgjedhja e një litar
Gjatësia e litar zgjedhur, duke u fokusuar në rritjen e. Në qoftë se ajo është më pak se 152 cm, kërcejnë litar gjatësia duhet të jetë 210 cm në lartësi, nëse më pak se 176 cm kërcejnë litar - 250 cm, lartësi 183 cm - 280 cm kërcejnë litar. Nëse lartësia e një njeriu më sipër 183 cm, litar gjatësia duhet të jetë e barabartë me 310 cm.

Ushtrimet me litar
Para se të hedhur litar, pure dhe të ngrohtë deri muskujt. Pas ushtrimeve të relaksoheni dhe rivendosjen e të marrë frymë.
Të forcuar muskujt e barkut. Shkoni në mat, shpjegoj shpinën. Bend këmbën e drejtë në gju, një litar pushim këmbë, ngre këmbën e majtë në dysheme. Ligët mbrapa, lodhje muskujt e barkut. Heqjen gju në gjoks, të shkojnë në shpinë. Pastaj, lodhje muskujt e barkut, të heqë trupin tuaj, duke marrë pozitën fillestare. Ndryshojë këmbët, kryerjen secila me 5-7 ngjitet.
Rezulton rast. Merrni litar dhe dele atë disa herë. Hap përpara me këmbën e djathtë, duke zgjeruar ndërtesën në të majtë dhe litar duke e bërë një rrotullim të. Alternative kthehet në të djathtë dhe të majtë, duke e mbajtur tuaj të drejtë mbrapa. Është e rekomanduar për të bërë 10 hapa nga 2 qasjet.

Këmbët Mahi mbrapa. Stand up drejtë dhe të sulmonin në një litar këmbë. Bend armëve tuaj në bërryla dhe tërheq litar. Mbledhje në këmbë mbështetëse, duke e vendosur litar të dytë këmbë më parë. Pastaj ngre, duke punuar muskujt e mollaqe. Bëni këtë ushtrim 10-15 herë, duke ndryshuar këmbën mbështetës.