Ushtrimet me tension të lartë


Një person që vuajnë nga tensioni i lartë i gjakut, rrit efikasitetin, përmirëson shëndetin. Nëse ju vendosni të angazhohen në ushtrime fizike, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj, pasi ai ka informacion në lidhje me shëndetin tuaj dhe këshillojë se si për të marr ngarkesën sipas gjendjes suaj. Konsideroni ushtrim me presionin e lartë të gjakut.
Gjëja më e mirë për të bërë gjimnastikë në mëngjes, pasi ju të zgjoheni. Stand up, të hapur dritaren për të ndjehen në rritje të freski në mëngjes. Të gjitha të planifikuar duke bërë ushtrime ritmikisht, të lehtë, të lirë, pa lodhje trupin tuaj dhe në përputhje me aftësitë e tyre. Mos anim në gjimnastikë bust dhe kreu i ulët për të shmangur rrjedhjen e tepërt e gjakut në kokë. Rëndësia e luajtur dhe frymë - ajo duhet të jetë i thellë dhe i sheshtë, mundësisht në kohë me lëvizjen e ekzekutueshme. Me frymëmarrje të duhur përmirëson qarkullimin. Kjo siguron organeve të tjera dhe indet e oksigjenit.Duke filluar gjimnastikë të mirë të ecin, siç është aktivitetet më të zakonshme për trupin tonë. Lëvizja e duarve dhe rrip supe duhet të jetë i qetë, jo të mprehtë. Këto ushtrime të ndihmojë straightening shpinë, për të forcuar muskujt e mbrapa dhe brez shpatull, zgjerimin gjoks, frymëmarrje të duhur. Ky efekt i dobishëm në sistemin e frymëmarrjes dhe, rrjedhimisht, ul presionin në enët e gjakut. Ushtrimet, të cilat përfshijnë muskujt e trupit, ndikojnë në zgjerimin e enëve të mëdha, të mesme dhe të vogla të gjakut, e cila gjithashtu çon për të ulur presionin e gjakut.


Ushtrimet për këmbët
Promovon enët e gjakut me presionin e lartë të gjakut, janë hequr nga zemra. Ata të rritur rrjedhjen e gjakut, të eliminuar ose zvogëluar ngjeshur në gjymtyrët barkut dhe të ulët. Recommended pesë grupe të ushtrimeve projektuar për njerëzit që vuajnë nga tensioni i lartë. Përdorimi i ndonjë prej këtyre sistemeve kërkon miratimin e një mjeku. Ky kompleks është e rekomanduar për pacientët me presionin e lartë të gjakut të cilët përshkruar pjesën tjetër shtrat.


Ushtrimi 1. Duke ecur gënjyer
Pozicionin e fillimit: shtrihen në shpinë në dysheme ose ndonjë sipërfaqe të tjera të vështirë. Pastaj ngadalë përkul pastaj djathtas, pastaj u largua këmbë, pa marrë fjalën p'yatok. Ushtrimi është kryer për 10-20 sekonda. Frymarrja gjatë ekzekutimit duhet të jetë i qetë, pa vonesë.

Ushtrimi 2. curls alternuara në supet e tij
Pozicionin e fillimit: shtrirë në shpinë të tij, krahët e shtrirë përgjatë trungu. Filloni ngadalë përkulem në bërryl dhe shpatullën e alternuar të dështojë, pastaj u largua, pastaj dorën e djathtë. Frymarrja e lirë. Në çdo anë të 4-6 ushtrime.


Ushtrimi 3. dorë Pleas në dorë
Pozicionin e fillimit: shtrirë në shpinë të tij, krahët e shtrirë përgjatë trungu. Duart kthyer pëllëmbët lart, atëherë pak të bashkëngjitni anët. Për frymëzim ata janë përmbledhur në blades, dhe frymëmarrja duhet të jetë i ngadaltë dhe të thellë. Kur ju bëni të ushtrojnë 3-5 frymë.

Ushtrimi 4. Edukate këmbët e përkulura
Pozicionin e fillimit: shtrirë në shpinë të tij, krahët e shtrirë përgjatë trungu. Pastaj, pa hequr këmbët nga dyshemeja, pak bending gjunjët, ngadalë t'i hedhin në anën, dhe të kthehet në dhe. Z. Frymarrja pa pagesë. Ushtrimi përsëritur 4-8 herë.


Ushtrimi 5. alternuara Bending këmbët
Pozicionin e fillimit: shtrirë në shpinë të tij, krahët e shtrirë përgjatë trungu. Pastaj ngadalë, ngadalë, nxjerr bëj gju është e drejtë, atëherë këmbën e majtë pa hequr këmbët nga dyshemeja, duke i bërë ato lëvizje vetëm rrëshqitje. Ekzekutuar stërvitje në çdo këmbë 3-5.

6. Ushtrimi devijim mbrapa
Pozicionin e fillimit: shtrirë në shpinë të tij, krahët e shtrirë përgjatë trungu. Pastaj ngadalë lakimi lëvizjet e ushtrimeve me duart e tij, i vendosur ato në supet. Kjo shtrydh gishtat në një grusht dhe prohynaty përsëri - kjo është frymë. Kur ju të kthehet në pozicionin e fillimit për të prodhuar goditje. Ushtrimi përsëritur 3-5 herë.