Ushtrime për sëmundjet e syrit astigmatizëm


Arsyet kombinim në një sy lloje të ndryshme të gabimeve refraktive - astigmatizëm - është rrezja e ndryshme të lakim të lente apo kornea. Le të flasim në lidhje me artikullin ushtrime për sëmundje të syve astigmatizëm.
Nëse astigmatizëm është vërejtur përgjatë boshtit të majtë-djathtë, sytë dritëshkurtër nëse lart dhe poshtë - dalnozorok. Në këtë sëmundje një person sheh gjërat shtrembëruar dhe të paqarta, pavarësisht se ku ata janë vendosur. Astigmatizëm strabismus dhe të çon në një rënie të mprehtë të parë. Përveç kësaj, sëmundja shoqërohet gjithmonë me miopi (nearsightedness).Ushtrimi 1
1. Qëndroni drejt, vendosni këmbët tuaja shpatullën width larg.
2. Përzgjedhja e një objekti në një distancë prej 1-2 metra, do të fokusohet në sytë e saj.
3. Mbajtja perspektivë mbi këtë temë, të fillojë për të tundur nga njëra anë në tjetrën.
4. Kryen çdo ushtrim për 30 sekonda, herë pas here keq me shpejtësi.
5. Mbyll sytë tuaj, të pushojnë për 1 minutë.
6. Përsëriteni 4 herë.

Ushtrimi 2
1. Merrni dy lapsa, të ulen në një karrige, shpjegoj shpinën.
2. Vendi laps në një distancë prej 15 cm nga syri, të tjera - në gjatësinë e krahut.

3. Mendimi i Alternuar fokusohet në çdo lapsa, herë pas here keq.
4. Kryen çdo ushtrim për 1 minutë.
5. Mbyll sytë tuaj, të pushojnë për 1 minutë.
6. Përsëriteni të paktën 3 herë.

Ushtrimi 3
1. Uluni në një karrige, injoroj shpejt.
2. shtrëngojë muskujt e tempujve, sikur duke u përpjekur për të hequr qoshet e syve.

Ushtrimi 4
1. Uluni në një karrige të rehatshme.
2. Pa shikuar lart, shikoni, duke u përpjekur të përqëndrohemi në pikëpamje mizhbriv'ya.
3. Leviz pikëpamjen e maja e hundës.

4. Shiko majtë, pastaj djathtas.
5. Përsëriteni 9 herë.

Ushtrimi 5
1. Qëndroni në dritare, të rrinë në xhami zezë tag rrumbullakët me një diametër prej 05 cm.
2. Shikojeni atë, dhe pastaj të kthehet në pikëpamjen mbi një objekt të largët, të vendosura në rrugë.
3. Kryen çdo ushtrim për 3 minuta.
4. Mbyll sytë tuaj, masazh qepallat tuaj në një lëvizje rrethore.
5. Përsëriteni 3 herë.

Ushtrimi 6
1. Uluni në një karrige, të mbyllë sytë tuaj dhe të pushojnë për 30 sekonda.

2. Duke u përpjekur të mos wink, bëjnë rotacionin rrethore e shikimet majtë, lart, djathtas dhe poshtë.
3. përsëritura rrotullimin në drejtimin e kundërt.
4. Hapni sytë tuaj, mizhbriv'ya masazh.
5. Heqin dysheme dhe tërheq këmbët. Jo uljen e kokën, sytë e rregulluar në këshilla e këpucë me majë.
6. Merrni pozicionin e fillimit dhe të pushojnë për 20 sekonda.
7. Përsëriteni këtë ushtrim 10-12 herë.

Ushtrimi 7
1. Uluni në një karrige, të pushojnë.
2. Shikoni në majë të hundës.
3. Leviz pamje në distancë.

4. Mbyll sytë tuaj dhe të fillojnë për të alternuar të shtyjë indeksin dhe gishtat e mesme të dy duart në qoshet e jashtme të njërit dhe pastaj syrin tjetër.
5. Përsëriteni 5 herë me sëmundje.

Ushtrimi 8
1. Uluni në një karrige dhe të mbyllë sytë tuaj.
2. Indeksi dhe gishtat e mesme të bëjë një "plug" që bllokohet qoshet e jashtme të syve.
3. Pikëpamja mbaj të gjithë rrugën në të majtë dhe syrin e majtë Wink, kundërshtare kjo gishtat Sulm thellë.
4. A njëjtë me syrin e djathtë.
5. Përsëriteni 3 herë.


Ushtrimi 9
1. Qëndroni në dritare, shikoni në distancë.
2. Leviz pamjen e një objekti që ndodhet pranë.
3. Pa kthyer kokën, shikimet përpiqen të përcaktojnë konturet e saj.
4. Mbyll sytë tuaj, të pushojnë për 30 sekonda.
5. Zgjidh objektin më shumë formë komplekse se i pari, dhe të përpiqemi të shohim për të përcaktuar konturet e saj.
6. Leviz pamje në distancë.
7. Përsëriteni ushtrimin 4 herë, çdo herë zgjedh një subjekt formë më komplekse.

Ushtrimi 10
1. Stand up drejtë, tërheq armëve tuaj përpara.

2. Ngritja gishtat e indeksit në mënyrë që ata ishin të vendosur në një distancë prej 60 cm nga fytyra dhe distanca në mes tyre ishte rreth 40 cm.
3. Shikoni gishtin e parë të dorës së tij të majtë, pastaj gishtin e dorës së tij të djathtë.
4. Fillimi gishtat ngadalshëm më afër me njëri-tjetrin, jo duke marrë mendimin e tyre për aq kohë sa ata do të përballen.
5. Ulët duart mbrapa, të pushojnë, sytë mbyllur për 1 minutë.
6. Përsëriteni me sëmundje 10 herë.

Ushtrimi 11
1. Zgjidh një kuti me domino dhe të vënë këmbëve të saj me më shumë pikë.

2. Merrni një pozitë të rehatshme.
3. Kur një astigmatizëm horizontale të fillojnë të lëvizin në kutinë në të djathtë dhe të majtë, në vertikale - lart dhe poshtë, ndërsa e vështirë - dhe poshtë dhe krah për krah.
4. Kutitë kur lëviz lënë kthejnë kokën në të djathtë, ndërsa ngarje poshtë anim.
5. A nuk e shikoni në fiksimin kostyashkah, i referohen atyre aq kohë sa pikat nuk shkrihen në një linjë të vazhdueshme.
6. Mbyll sytë tuaj dhe të pushojnë për 1 minutë.
7. Përsëriteni ushtrimin 4 herë.