Ushtrimet qigongu për një trup të shëndetshëm


Jetët tona zënë me stres të vazhdueshëm të çon në se sistemi nervor është gjithmonë në formë të mirë, ajo overexcited. Ajo vesh atë dhe trupin si një e tërë, duke e bërë atë të punojë në një mënyrë më aktive. Si rezultat, gjatë jetës së nënndërgjegjeshëm prodhuar në lloje të caktuara të sjelljes nga e cila është e pamundur për të hequr qafe vetëm një përpjekje. Ajo është pjesë e natyrës. Por me moshën, asnjë sistem nervor, asnjë organ nuk është më në gjendje të përballoj normën e zakonshme për shëndetin e trupit - të japë dështimet. Le të flasim për qigong ushtrime për trupin shëndetësor.


Ju ndoshta e dini Gjendja është: nuk e lënë ku ka pasur një shqetësim të qartë, dhe përsëri ia plas në ndërgjegjen e mendimeve shqetësuese, "tërhequr" fotot e keqe. Puna e vështirë për të parandaluar kushte të tilla. Ju duhet të trajnojë mendjen për të qetësuar perceptimin e botës që nuk ndodhi. Në ushtrimin e qigongut është i lejuar për të qetësuar mendjen dhe e vendosi atë në soditje natyrore.

Meditim në trupin e shëndetit lotus
Pozicioni 1. Duke filluar Qigong - këmbët në pozitën zambak uji ose "në turqisht."

2. fryma përqëndruar në shtyllë imagjinare e purpurtë që shfaqet përpara. Duar janë në anët e një kolonë imagjinare.
3. Kur një ashensor qigongu frymë duart deri mbi kokën e tij. Shtylla imagjinare purple rritet. Frymëmarrje Vonesa.

4. Kur ju nxjerr vënë poshtë armët përgjatë trupit dhe kanë anët. Paramendoni se si vjollcë kolona të përfshira në trup. Në frymë të tërheqë në frontin e tij një i madh lotusi imagjinatë burbuqe (lily) u mbyll me dymbëdhjetë petals.
5. Kur frymëzim duar të shkuar përpara, pastaj t'i hedhin në anën.

6. duart era fryma pas shpine. Paramendoni se si dy petals Lotus shtendos. Në të njëjtën kohë përqëndruar në atë anë scoops deri energji të verdhë-ari.

7. nxjerr nga ana e prapme, me anë të pleksus diellore humbasë energji të verdhë-ari dhe të drejtojë atë në qendër të zambak uji. Ajo varet në një top të artë. Frymëmarrje Vonesa. Fazat 5-6 përsëritur 3 herë.
8. fryma dorë lënë të bashkëngjitni anën, në heshtje lotus vidhynayuchy petal në rrënjë dhe në të njëjtën kohë zacherpuyuchy energji të verdhë-ari. Frymëmarrje Vonesa.

9. nxjerr nga ana e prapme, me anë të pleksus diellore humbasë energji të verdhë-ari dhe të drejtojë atë në qendër të zambak uji. Përsëri ajo varet aty në formën e një drejt ari. Frymëmarrje Vonesa. Fazat 7-8 përsëritur 3 herë për çdo krah.

10. Në të dy duart e nxjerr duke shkuar përpara. Duke u ndalur në faktin se gjithë trupi hyn në një burbuqe zambak uji të hapur dhe duart të kapur të gjithë energjinë që ka akumuluar. Ka një vonesë fryma.
11. frymëzim për shëndetin e heqë armëve lart, duke imagjinuar se ata mbajnë një shtresë e energjisë të artë, dhe ajo fillon të shkrihet në një shtyllë të purpurtë.

12. Në nxjerr, rënie krahët përgjatë trupit. Energjia shkrirë derdhur në konturet e trupit.
13. Për duart fryma kthyer pëllëmbët lart. Nuk është një fokus mbi statujat e artë e "vetë" në një shtyllë të purpurtë, i ulur në zambak uji. Vonesat fryma aq sa maksimal të jetë e mundur.

Ushtrimi "Lotus Meditim" lejon për të qetësuar mendjen dhe e vendosi atë në një perceptim pozitiv të botës. Mbaj atë sa më shumë të mëparshëm, me frymë përdorimit chotyryfaznoho. Shteti natyrshme pas stërvitje - nxiton buzëqeshje të qetë dhe lumturi. Për më tepër, praktika e rregullt e përgjumësi zgjat çdo herë më të gjatë dhe më të gjatë. Performanca rregullt i këtij ushtrimi është një parandalimin e madhe e sëmundjeve që lidhen me dështimin e sistemit nervor.