Rregulloret Higjiena gjatë ushtrimit


Njohja e rregullave të higjienës duhet çdo person, sidomos ata të cilët janë të angazhuar në mënyrë aktive në kulturën fizike dhe sportive. Zbatimi strikt i rregullave rrit efikasitetin përmirësimin e punësimit, përmirëson shëndetin dhe format e aftësive të sjelljes kulturore. Duke studiuar ndikimin e faktorëve të ndryshëm të jashtëm zhvilluar standarde të veçanta dhe rregullat higjienike gjatë ushtrimit.
Rregullat Higjiena:
- respektimi i rregullave të higjienës personale;
- gjendja higjienike e vendit ku klasa;


- disponueshmërinë e pajisjeve të veçanta sportive në gjendje të mirë;
- Kërkesat higjienike për kushtet e motit;
- llogari gjendjen ekologjike në një fushë të caktuar;
- Disponueshmëria e këpucë të veçanta sportive dhe rroba;
- Kërkesa për trajtimin e ujit pas klasa.
Për të ushtruar njeriun sjellë dobi maksimale, ju duhet të mbani atë nën mbikëqyrje mjekësore, duke respektuar rregullat bazë të higjienës, pa të cilat punësimi mund të jenë të dëmshme. Duke bërë stërvitje, duhet të marrë parasysh marrëveshjet e shëndetit me njerëz, anatomike të tyre dhe karakteristika fiziologjike.


Higjiena personale
Higjiena individuale përbëhet nga regjimi përditshme të menaxhimit, kujdesit oral dhe kujdesin e trupit, si dhe rroba dhe këpucë. Respektimin rigoroz të rregullave të caktuara ndihmon në përmirësimin e shëndetit, të përmirësuar performancën fizike dhe mendore, dhe për të arritur arritjet sportive. Baza e mënyrës së përditshme racional është ndërrimin e saktë dhe ritmike të pjesës tjetër, punë dhe aktivitete të tjera. Në regjimin e parë bazuar në ritmin e përditshme biologjike të respektimit të drejtave të njeriut e cila ndihmon për të normalizuar funksionin e trupit, e cila do të ndihmojë për të kryer në mënyrë më efektive lloje të ndryshme të punës.


Organizimi i regjimit të përditshme:
- rriten në kohë të caktuara;
- Ushtrimi dhe forcim procedurat;
- performance njëkohësisht;
- ushtrimi i rregullt;
- çdo ditë ecën në ajër;
- gjumë çlodhës.

Rëndësia e kujdesit të trupit
Higjiena individuale ndihmon normalizimin e trupit të organizmit, përmirësojnë metabolizmin, tretjes, të qarkullimit të gjakut, të frymëmarrjes dhe zhvillimin e aftësive intelektuale dhe fizike. Nga lëkura varet në shëndetin, rezistenca e shumë sëmundjeve dhe efikasitetit. Kujdes duhet të përfshijë jo vetëm kujdesin e lëkurës dhe flokëve, por edhe me gojë.


Higjena e veshje dhe këpucë
Sportive dhe këpucë duhet të plotësojnë kërkesat, që e bën specifikat e trajnimit dhe rregullave të sporteve të ndryshme. Rrobat nuk duhet të ngushtoj lëvizjen dhe mundësisht të jetë e lehtë. Bëni sportive, zakonisht me një pëlhurë elastike që ka një breathability të lartë, thith djersën dhe që kontribuon për të avullimit.

Sport këpucët duhet të jenë fleksibël, të lehta dhe të ventiluar mirë. Ju gjithashtu duhet të i kushtoj vëmendje për pronat i papërshkueshëm nga uji dhe të ngrohjes-mbrojtje e këpucëve përgjigjur kushteve natyrore dhe motit. Pra, më së miri i plotëson kërkesat e këpucë lëkure natyrore, e cila ka elasticitet të mirë, përçueshmëri ulët termike dhe aftësinë për të mbajtur formën e saj kur i lagësht.

Këpucë sportive dhe rroba nevojë për kujdes të rregullt. Liri duhet të lahen çdo herë pas trajnimit, këpucë me lagështi ose të pista duhet të pastrohen, të thata dhe të lubrifikuar me një krem ​​të veçantë. Mbani sportive veshje duhet të jetë në një vend të ventiluar mirë.

Ushqim
Kushtet e të ushqyerit janë të bazuara në parime të caktuara shkencore që sigurojnë formimin e saktë të trupit dhe rritjen e saj, të kontribuojnë për një ruajtje më të gjatë të shëndetit, performancë të lartë intelektual dhe fizik dhe të zgjeruar jetëgjatësi krijuese. Kur ushtrimi fizik ushqyerit kompetent ndihmon të shpejt të rivendosur fuqinë pas lodhjes dhe për të arritur rezultate të rëndësishme sportive.


Rregullat Higjiena për mirëmbajtjen e objekteve sportive:
- nevojë për mbikëqyrje të rregullt shëndetësore të objekteve sportive;
- respektojnë marrëdhënien e hapësirë ​​për zyre si wardrobes, dhoma salcë, dushe dhe WC;
- dekorimin e brendshëm duhet të jenë të qetë, pa dekoratave llaç dhe shfaqje, rezistent ndaj goditjeve dhe të lejojnë pastrimin e rregullt lagësht;
- Ngritja në palestër mikroklimë optimale, të sigurojë ajrin e kërkuar duke përdorur sisteme të ventilimit;

- krijojë ndriçim uniform shpërndarë sipas rregullave;
- Disponueshmëria e stacionit mjekësore në palestër;
- Mirëmbajtja e pajisjeve sportive në gjendje të mirë;
- të kryejë pastrimin e përditshme lagësht;
- ekzaminim mjekësor për personat që vizitojnë pishinë.

Përfundim
Shkaqet e lëndimeve dhe sëmundjeve që mund të ndodhin gjatë ushtrimit fizik është shkelje e ndryshme për të siguruar trajnimin e duhur, organizimin papërshtatshme dhe metodat e punës, mbështetje joadekuate teknike dhe financiare, si dhe shëndetin e dobët të përfshira. Për të parandaluar fenomene të tilla negative rekomanduar një numër i kushteve të nevojshme. Ushtrimi duhet në të njëjtën kohë, por jo më herët se 2 orë pas një vakt. Ushtrimet Kompleksi duhet të mësojnë vazhdimisht, në mënyrë uniforme në rritje numri dhe aktivitetin e tyre.

Është e rëndësishme që të respektojnë rregullat e higjienës për pajisje sportive, veshje dhe këpucë. Vendi, ku aktivitetet sportive, gjithashtu duhet të jenë në përputhje me standardet shëndetësore.