Ushtrimet yoga për shëndetin kurrizore


Mbështetja shpinë monosehmentarnыe muskujt e vogla drejtimin nga rruazë të rruazë. Dhe në krye të tyre - muskujt e madhe multysehmentarnыe. Për të rritur vetëm muskujt e mëdha në kuptim palestër. Fleksibiliteti dhe fuqia japin kurriz vetëm të vogël. Mbështetjen e tyre në formë të mirë duke përdorur yoga, Pilates dhe notit. Yohaterapyya është mënyra më efektive. Në ushtrime për të forcuar muskujt yohaterapyya përfshin praktikat që përmirësojnë furnizimin me të gjitha indet e trupit të frymëmarrjes. Plus zhvilluar një dietë të përshtatshme që përmban proteina të kafshëve për ndërtimin e muskujve. Si pjesë e mësimeve që rrjedhin Aftësi relaksim ndërgjegjshme, përqendrim, kontrollin mbi emocionet për të ruajtur shëndetin emocional dhe të menduarit pozitiv. Sot topic tonë - ushtrimet yoga për shëndetin kurrizore.


Ky kompleks është projektuar për të parandaluar sëmundjet e trajtimit shpinë, rehabilitimit, dhe për të moshuarit. Vendosur tipar është se ngarkesa vertikale në shpinë është minimizuar. Të gjitha grupet dhe shtresat e muskujve të përfshira në formimin e sjellje (muskujt e mbrapa, qafën, prapanicës dhe të shtypit), të përpunuara në një pozicion të prirur ose duke u fokusuar në gjunjë dhe duart e saj. Alternuara tension dhe compression (ngarkesës) dhe ushtrimet e zgjedhura posaçërisht shtrembëruar të rregulluar mekanizmin "pompë" në shpinë. Një trajnim i tillë promovon të ushqyerit aktiv të disqe intervertebral dhe rivendosjen e tyre. Gjatë ekzekutimit të frymëmarrjes komplekse duhet të jenë të qetë dhe të qetë. Ndiqni ushtrimet pa amplitudë maksimale, të jenë të kujdesshëm dhe të kujdeseni për veten tuaj. Koha e ushtrimit - nga 5 deri 9 minutash, në varësi të gjendjes së shëndetit në këtë moment.


Pas kryerjes së përbërë ushtron yoga për relaksim dhe shërim Shavasanu bëni: Gënjeshtra mbi kurrizin tuaj vendosni një jastëk ose jastëk nën qafë, i dyti, më shumë - nën gjunjë dhe të shtrihem për 5-25 minuta, ndjenja e relaksimit të të gjithë muskujt. Një praktikat e bukur dhe fat të mirë! Pozicionin e fillimit - theksin në gjunjë dhe duart. Shtroj një këmbë prapa dhe të rregulluar situatën. Sock shmanget, thembra zbyth. Këmbët Drag përpara, fytyra e "shikon" në katin e. Drag nga kurorë në këmbë. Përsëriteni në të dy këmbët.


Pozicionin e fillimit në yoga - të shtrirë në barkun e tij. Armëve të nderura në bërryla, supet dhe gjoks ngritura. Një këmbë qëndron gishtat e tij në katin e, i dyti - në pesë të parë. Push pesë është duke e mbajtur gjurin drejt, mbani shpatullat tuaja dhe gjoks hiqet. Duart si "tërhequr" një gjysmë mbi, shtrihet veten në drejtime të kundërta. Kreu nuk zaprokydыvaem. Përsëriteni në të dy këmbët. Pozicionin e fillimit - shtrirë në barkun e tij, armëve prirje në bërryla, shuplakat të pushoni në katin e në anët e pelvisit. Duke filluar duart supet lotsjellës, gjoks dhe këmbët off dysheme. Të mbajë veten në "anije" nëpërmjet muskujt mbrapa dhe mollaqe.


Pozicionin e fillimit - shtrirë në shpinë të tij. Këmbët nderura në gjunjë. Nëpër ngushtë në dysheme. Ngrini supet dhe gjoks off dysheme, të marrë nga një këmbë përpara dhe lart. Duart për të drag këmbët e tij, ndjenja muskujt punojnë shtypin. Përsëriteni në të dy këmbët. Pozicionin e fillimit - shtrirë në shpinë të tij. Dorë për dore. Këmbët nderura në gjunjë. Një këmbë nga qendra e këmbët e një këmbë mbi gju tjetër. Ne fillojmë të bëjmë dinamikën gjarpërues, frymë - qendra pozicionin e fillimit, nxjerr - duke e mbajtur të dy shpatullat presion në dysheme, le gjunjët bien nën peshën e vet drejt dysheme. Kreu ndahen në anën e kundërt të gju. Për frymëzim prapa në qendër. Në përsëritje nxjerr kthesë mënyrë tjetër. Ndryshojë këmbët pozicionin e fillimit dhe të përsëritur.