Yoga ushtrime për një trup të shëndetshëm


Çdo asana me këtë kompleks shoqëruar nga vendosjen veçantë psikoterapeutik që ndihmon zgjidhjen e një ose një tjetër problem të brendshëm. Me këtë ju bërë më të sigurt në vetvete dhe të shpëtoj të stresit rrinë zakon. Përveç kësaj, kombinimi i ushtrimit dhe menaxhimin e zemërimit mund të arrijë rezultate maksimale në më pak se një muaj. Sot ne flasim për ushtrime yoga për kujdesin e trupit.
• Angazhoni 3 herë në javë. Filloni trajnimit me 10-15 minuta intensitet kardyorazmynky mesme, atëherë do të shtrihen ushtrime mbrapa muskujt dhe shtyp: Shkoni në katin e me një theks mbi gjunjë dhe duart. Për frymëzimin e parashikimit mbrapa dhe, duke ngritur gjoksin e tij aq i lartë sa të jetë e mundur, kërkoni. Në nxjerr, bëj kokën poshtë dhe zhytje tailbone, rrumbullakosura mbrapa.


• Para çdo stërvitje, mendoj se për qëllimin për të cilën ju doni të arritur dhe mentalisht, të drejtojë energjinë e saj të brendshme. Duke bërë stërvitje, thellësisht të thith dhe nxjerr frymë me hundë (jo e hapjes goja) dhe fokusohet në një vështrim pikë për përqendrim më të mirë.

Jo një karrige me duart straightening
Qëndroni drejt, këmbët së bashku. Shkoni te poluprysed, trupin tilted përpara, prapa drejt, shpatullat ulur, kërthizë u tërhoq. Në frymë, të ngrenë armë tuaj në nivelin e shpatullave dhe shtrydh dorën në mënyrë që pëllëmbë të dorës së tij të majtë ngjeshur clasped në një grusht të drejtë. Thumb i djathtë është në krye të gishtin e madh të dorës së tij të majtë. Në nxjerr, tërheq duart tuaja për të mbledhur në bark dhe një herë në kërthizë e tij. Në frymë, të ngrenë armë tuaj në nivelin e shpatullave dhe shtrydh dorën në mënyrë që dora e djathtë ishte e lartë (nga e majta thumb është në krye të gishtit të djathtë). Kryen 15 repetitions, duke ndryshuar pozicionin e dorës. Gjatë ushtrimit, mendoni për probleme që ka ndodhur për ju. Mendërisht imagjinoni ju thyer një fije që ju lidh me këto probleme, dhe, duke ngritur duart e tij në nivelin e shpatullave, largohet nga të gjitha emocionet negative në të kaluarën.


Lunges me vendosjen e duarve
Ata punojnë muskujt këmbë, mollaqe dhe abs. Muskujt elastik e pasme e sipërme dhe të armëve. Qëndroni drejt, këmbët së bashku, duart mbi ijet. Këmbën e majtë zgjatem përpara bëni, këmbë paralele djathta në të majtë. Anim hips tuaj në gjoks e majtë, armëve të shtrirë mbrapa, duart duke kërkuar poshtë. Për frymëzim të drejtë, të heqë gjoksin tuaj dhe të kalojnë krahun tuaj të majtë, e drejtë në mënyrë që ata kishin duart. Mbajeni për 1-2 ciklin e frymëmarrjes. Në nxjerr, ulur gjoksin tuaj në kofshën e majtë. Kryen 3-4 përsëritje pastaj të ndryshojë krah dhe këmbë. Imagjinoni një person në lidhje me të cilin ju do të donte të jetë më i durueshëm dhe i vëmendshëm. Në nxjerr, dërgoni atij personi ndjenjat tuaja.


Nuk është një luftëtar në bilanc
Nuk janë muskujt e këmbëve, mollaqe, muskujt e muskujt e sipërme mbrapa dhe stabilizant. Qëndroni drejt, këmbët së bashku, duart janë ulur. Për frymëzim, të bëjë një hap të gjerë përpara me këmbën e majtë. Leviz peshën në këmbën e majtë, të heqë këmbën tuaj të drejtë off dysheme. Duart shtrirë përpara, pëllëmbët shikoni në njëri-tjetrin. Në nxjerr, përkulem gjunjët dhe pa rënë këmbë tuaj të drejtë, të marrë këmbën e djathtë mbi këmbën e majtë në mënyrë që të gju tuaj të drejtë lënë këmbën shqetësuar. Njëkohësisht bëj armëve tuaj dhe tërheq bërryla të trupit. Thith dhe shpjegoj armëve dhe këmbën përsëri. Complete 5 herë, pastaj të ndryshojë këmbët. Të bësh stërvitje yoga, të përqëndrohet në atë që ju dëshironi për të përmirësuar veten, dhe pas trajnimit të fillojnë punën për veten e tyre!


Rrotullim
Punojnë muskujt e barkut trupit të shëndetshëm. Gënjeshtra mbi kurrizin tuaj, ngre këmbët tuaja vendosur, këmbët e kryqëzuara, duart prapa kokës, qafa e ngritur pak, gjunjë dhe bërryla larg. Në Thith ashensor blades tuaj sup dhe hips nga dyshemeja. Në nxjerr, tërheq bërryl tuaj të drejtë në gju tuaj të drejtë (gju dhe bërryl touch në nivelin e belit). Për frymëzim Tërhiqe butonin bark dhe të kthehet në pozicionin e fillimit. Nxjerr dhe të kryejnë ushtrime yoga në drejtim të kundërt për të përfunduar përsëritjen. Kryen 10-15 repetitions.


Ulet në paraqesin të qenve
Triceps punës, muskujt e shpatullave dhe të shtypit, muskujve-stabilizues për shëndetin e trupit. Shkoni në katin e me një theks mbi gjunjë dhe duart. Për frymëzim, të marrë një qëndrim "qen lidh gojën poshtë", - shpjegoj këmbët tuaja dhe të heqë legen tuaja deri, gjoks duhet të vendosen drejt hips, butonin barku u tërhoq në, kreu ulur, forma e përgjithshme e trupit ngjan përmbysur letër «V». Triceps ndahen jashtë, tërheq jashtë blades, legen tërheq lart. Në nxjerr, ngadalë ulur bërryla tuaj në dysheme. Për frymëzim përsëri shpjegoj bërryla tuaj. Kryen 10 repetitions. Të bësh stërvitje yoga, të mendojnë për interesat tuaja, çfarë ju duhet për të mbrojtur (p.sh., refuzimi për të punuar në fundjavë apo detyrimet që ndërhyjnë me jetën tuaj personale). Mendërisht përshkruajë kufijtë e interesave tuaja dhe të përpiqen për të parandaluar ndonjë ndërhyrje nga në hapësirën tuaj personale.


Lartësi hips në një shirita paraqesin
Ka muskujve-stabilizant për shëndetin e trupit. Merrni slats qëndrimin e bazuar në parakrahët, këmbët së bashku, kërthizë tërhequr, trup në formë në një vijë të drejtë. Supet ulur, bërryla në terren. Për të transferuar peshën e trupit me këmbën e djathtë, rrotullohen hips dhe këmbët në anën e majtë, këmbët e mbyllur. Në frymë dhe të heqë hips tuaj si ju nxjerr, ulur ato. Kryen 15-25 repetitions, pastaj të ndryshojë anët. Të bësh këtë ushtrim, të përpiqet të jetë i sinqertë me veten e tyre. Ndoshta ju dëshironi për të diskutuar një problem që ju janë të shqetësuar gjatë apo të pandërgjegjshme të shmangur duke bërë diçka të rëndësishme, por jo shumë të këndshme për ju. Mundohuni të bëni këtë sot.


Relaksimi thellë
Gënjeshtra mbi kurrizin tuaj, këmbët të përkulura, këmbët larg. Kryqi armëve tuaj nëpër gjoksin e tij si në qoftë se ju përqafojë ata vetë, të mbyllë sytë tuaj. Merrni frymë thellë në kurriz të 4-8 pastaj pauzë dhe të mbajë frymën tuaj në llogarinë 4. Në nxjerr, hap gojën tuaj dhe një zë me zë të lartë çarë e xhaketës jashtë të gjithë e ajrit. Kryen 3-5 repetitions. Mendoni për momentet më të rëndësishme të jetës suaj. Pastaj "hedhin" nga kreu i "mbeturinave ekstra" - problemet që nuk janë me vlerë përvojat tuaja - dhe të përqëndrohet në qëllimin tuaj.