Muskujt stepper Kardyotrenazher për trupin


Stepper është një nga kardio, ajo është projektuar për sesionet e gjata të intensitetit të ulët, duke kontribuar zhiroszhihaniyu. Lëvizja gjatë ushtrimit simulon shkallët ngjitje, kështu Pulsanti i rregullt në klasë zonjat nxorrën muskujt këmbë dhe mollaqe, në pjesën - barkut dhe të ulët mbrapa. E vetmja pengesë për procesin e sipërme sup brez, gjoks dhe shpinë duhet të marrë përsipër pajisje shtesë - shtangë dore ose expander. Ky artikull do të diskutojnë stepper kardyotrenazher për muskujt!


Megjithatë, dhe pa to stepper ndihmon të shpëtoj peshë të tepërt dhe pompë muskujt e trupit, rrit qëndrueshmëri, forcon enët e zemrës dhe të gjakut. A kjo përfshin edhe një kurs të fizioterapi - për të zhvilluar një marrëdhënie këmbët, gju dhe hip joints. Në sport dyqane mund të gjenden steppers dizajne të ndryshme, megjithatë, vetëm dy karakteristika kryesore: ngarkesën e sistemit dhe pedale.

Mekanik
Kur pedals janë cilindra me lëng, i cili krijon rezistencë kur ju shtypni pushtetin me këmbët e tij në platformën. Steppers mekanike përfshijnë mini-steppers për muskujt dhe mundësitë me kosto imitues. Ata janë shumë të fortë dhe të besueshëm - edhe pse pak më të zhurmshme. Pengesë kryesore - pamundësia për të ndryshuar rezistencën, mungesën e sensorë dhe aplikimet e ngulitur.


Elektromagnetike
Ajo përcakton rezistencën e electromagnet pedals. Ky opsion është më i shtrenjtë se ai i mëparshmi; Përveç kësaj, imitues duhet të përfshijë në prizë. Por stepper gjatë ushtrimit pothuajse asnjë zhurmë, elektromagnetike ju lejon të rregulluar rezistencën e pedals, që do të thotë se ngarkesa marr individualisht. Varësisht nga modeli эlektrotrenazher plotësohet nga një njësi elektronike për llogaritjen kalorive djegur, programet e trajnimit, etj Nga rruga, këto njësi janë të pajisura shpesh me leva dhe dorë.

Të ndërlidhura

Në këtë mishërim, dy pedals janë në fakt një anë e shkallës për muskujt e trupit. Besohet se ngarkesa në to më poshtë, si hap i ndihmon inerci. Por rregulluar ngarkesën në çdo pedale veç e veç në këtë dizajn pamundur. Kjo kategori përfshin të gjitha kardio mini-steppers dhe variacionet lirë mekanike dhe elektromagnetike.

I pavarur
Këto pedals nuk janë të lidhura. Ata mund të "ecin" një këmbë ose të përshtatin ngarkesën në çdo këmbë. Para së të gjitha këtyre njësive duhet ata të cilët kanë ndonjë shtrembërim në zhvillimin e muskujve - për shembull, një këmbë më shumë se tjetri, ose, legen zhvendosur, etj (Megjithatë, në këtë situatë është e nevojshme për të trajnuar nën mbikëqyrjen e një specialisti, ose çekuilibër mund të jenë të dukshme.) pedals pavarura zakonisht i instaluar në steppers elektromagnetike në mesin e më të shtrenjtë. Trajnim mbi një kardyotrenazhere vetme shumë njerëz duket detyrë jashtëzakonisht i mërzitshëm. Të argëtojë atlet, prodhuesit shtoni në hartimin e Gadgets të ndryshme.


Hapi counter
Counter zakonisht tregon kohën stërvitje, numri i hapave dhe kalorive djegur. Për fat të keq, shifra e fundit nuk e besoj se: përvoja tregon se në qoftë se pajisja nuk ka llogari për peshën tuaj dhe impuls të saktë të llogaritur konsumin e energjisë do të dështojnë. Për më tepër, madje edhe me trajnim të mirë sensorë elektromagnetike mbi trajton shpesh japin të dhëna të fryra.

Pedals Rotari
Ata mund të jetë një mini-stepper, dhe një Fitnes Dhomat plotë. Kjo është, ndërsa në këmbë në të shpalosen pedale pak në të djathtë dhe të majtë. Kjo ju lejon të ngarkesës rajonin shtesë bel, por, në përgjithësi, nuk e justifikon pagesë të tepërt për opsionin e propozuar: me të njëjtin sukses që ju mund të, shkelën butësisht rrotullohen bust tuaj nga njëra anë në tjetrën. Por mbani mend: prapësimit vazhdueshme lënduar përsëri, të ngarkuar me yndyrë të tepërt, kështu që pыshkam pa u mbështetur në dorë kështu në këmbë nuk është i rekomanduar. Trajtuar është gjithashtu jo kufizuar në njësitë për palestra. Shpesh ka me të dhe versionet e mini. Kjo është e dobishme në qoftë se ju doni për të trajnuar me pedals rrotullues stepper dhe i pazëvendësueshëm për ata që kanë probleme me koordinim.