Ushtrimet komplekse të frymëmarrjes për trupin


Për të zgjedhur një program të përshtatshëm stërvitje, është e rëndësishme për të kuptuar qëllimin e ndjekur. Teknika tradicionale e vjetër si yoga ose Qigong, të cilat përdoren në ceremonitë shpirtërore, fetare dhe kombëtare, kohë. Dhe jo vetëm të përfshijë punën e frymëmarrjes, por vetëdijen, dhe shpesh trupin. Praktikuar joga në arrati mes zyrës dhe shtëpisë, nuk ka gjasa për të arritur rezultatin e dëshiruar. Frymëmarrjes psiko - reberfynh ose Holotropic frymëmarrjes - të përshtatshme vetëm për përdorim me shtresat e pavetëdijshme të thellë nën kontrollin e terapist. Në mënyrë të pavarur dhe të vetëm të hyjë në një ekstazë jashtëzakonisht të rrezikshme. Terapeutik Frymarrja trajnim Buteyko Strelnikova apo njerëzit e shëndetshëm nuk përshtaten. Përveç tyre ka contraindications mjekësore. Por ushtrime të thjeshta të frymëmarrjes nuk kërkojnë ndonjë trajnim të veçantë ose fizike ose super me vullnet. Por edhe në zgjedhjen e tyre më të mirë të marrin në konsideratë disa hollësitë. Çfarë është një grup i ushtrime të frymëmarrjes për trupin?


Njeriu i gjallë për aq kohë sa frymëmarrje. Të gjitha në sajë oksigjenit që ne të marrë së bashku me ajër, tregoni secilin nxënës. Jo mjekët në mënyrë të thjeshtë Perri. Oksigjeni me të vërtetë e nevojshme çdo qelizë, jo vetëm trurin. Mungesa e këtij elementi kimik të çon në dështim në të gjitha organet dhe sistemet. Shumë sëmundje mund të trajtohet jo vetëm me medikamente, por oksigjen shtesë. Por ai nuk është i gjithëfuqishëm. Shkencëtarët kanë vërtetuar se për të gjitha proceset metabolike ende të nivelit të rëndësishëm të dioksidit të karbonit. Në C02 ajri shumë pak. Ajo është prodhuar direkt në trup, dhe niveli i tij në gjak është normale që të jetë i përhershëm. Dioksidi i karbonit ne nxjerr humbur, dhe "humbje" në shkallë të varet nga kohëzgjatja e saj dhe forcën.


Kur ne frymë në sipërfaqe, duke e bërë breaths shkurtër, mjekët flasin hypoventilation kur të thellë - hyperventilation të mushkërive. Në rastin e parë, ne nuk do të vendosë të gjithë volumin e mushkërive, dhe e dyta - pothuajse të gjithë. Ajo është në këto dy parime janë të bazuara të gjitha teknikat e frymëmarrjes, dhe shërimin, dhe nelechebnыe. Mekanizmat e saj të përdoret, për shembull, në gjimnastikë Buteyko. Fillimisht, këto ushtrime janë zhvilluar për trajtimin e diabetit dhe endokrine çrregullime, jo për asthmatics. Rezultati ishte se përmirësuar hypoventilation mushkërive të gjitha proceset metabolike, sepse metoda Buteyko jep efekt të plotë pozitiv në të gjithë trupin. Kur përqendrimi i oksigjenit hyperventilation bie shpejt, niveli i oksigjenit zvogëlohet dhe fillon anoksi. Kjo mënyrë breaths vlen në veçanti psyhotehnykah vdыhatelnыh. Kur truri i mungon oksigjeni, një person ndjen trullosur dhe të shkrihet, që do të mbahet gjatë seancave të frymëmarrjes holotropic dhe reberfynha. Përveç kësaj, breaths thellë mund të shkaktojë bronchospasm edhe në njerëz të shëndetshëm. Megjithatë, është me parimet e mushkërive hyperventilation komplekse në bazë të gjimnastikës mjekësore Strelnikova. Siç doli, në disa sëmundje (astmë të ashpër ose pneumoni), kjo metodë punon mirë.


Duke pasur parasysh këto nuanca para se të bëni një zgjedhje, është më mirë që të konsultoheni me një specialist.
Frymëmarrja është "gji", "barku" dhe të përziera. Besohet se njerëzit janë gjithnjë duke përdorur diafragmë - një muskul i fuqishëm që ndan zgavrën e kraharorit nga barkut. Pra, kur të marrë frymë ata zakonisht lëviz barkun. Gratë për shkak të karakteristika anatomike dhe misionit riprodhues konsideruar shpesh frymë ushqyerit. Seksi më të drejtë aperture është përgjithësisht më pak të lëvizshme. Nga rruga, deri në 10 vjet dhe të vajzave dhe djemve të marr frymë me "femërore" tip. Thuaj, se si më mirë nuk mund. Ndërsa një person është i shëndetshëm, të dy llojet sigurojë shkëmbimin e duhur të gazit respirator, dhe për të ndryshuar ritëm juaj është e pakuptimtë. Ju vetëm duhet të relearn praninë e indikacione mjekësore. Për shembull, asthmatics për të marrë frymë, kanë tendosje rëndë muskujt e gjoksit, mbrapa dhe qafën. Për të hequr mjekët hypertonicity rekomandojmë që ata të zotëruar lloj frymë tifoid. Ka opsione të tjera pranuar si normë. Kështu, norma frymëmarrje zvogëlohet gjatë gjumit dhe rrit pasi të hahet, kalimi nga ulur për të shtrirë pozicion gjatë ethe, në një dhomë të nxehtë apo në mot të nxehtë.


Ajo mund të dyfishtë gjatë ushtrimit dhe në momentet e stresit, duke përfshirë nën ndikimin e adrenalin hormoneve. Mesatarisht, në gjumë i rritur bën 14-16 inputeve dhe exhalations. Kjo vlerë është konsideruar optimale për shkëmbimin normal të gazit. Por disa teknika të frymëmarrjes, të tilla si yoga qëllimisht prerë atë. Është e nevojshme nga një pikë farmaceutike e parë, e vështirë për të thënë. Inhaling dhe exhaling me standardet fiziologjike duhet të jetë përafërsisht i barabartë në kohëzgjatje. Në qoftë se vlera e tyre është zhvendosur, kështu që ky person bën një përpjekje të vetëdijshme. Për shembull, Asthmatics instinktivisht duke u përpjekur për të bërë një frymëmarrje të thellë, sepse përvoja siklet psikologjik kur ata fillojnë të mbyten. Prandaj, në qoftë se ju thith dhe nxjerr frymë të bëhet gjatësi të ndryshme, kjo është prova e parë sinjalizojnë sistemin e frymëmarrjes.


Ndërsa përfaqësuesit e Mjekësisë Themelore të flasim për përfitimet e mundshme të praktikave të frymëmarrjes ndajnë skepticizmin e zakonshme, dyshoj psikologët nuk e di. Dhe ata kanë argumente bindëse. Breath - i vetmi proces fiziologjik që ne mund të kontrollojë, ndryshe nga gravurë apo qarkullimin e gjakut. Në fund të fundit, kur kemi të parandaluar erë, ne me vetëdije të mbajë frymën tuaj dhe përshpejtuar veprim. Duke qenë në natyrë, me qëllim të marrë frymë thellë për të pirë ajër të pastër. Kjo do të thotë se disa parametra të rrugëve të frymëmarrjes mund të jenë përshtatur për shijen tuaj, dhe me përpjekje minimale.