Kompleksi tibetian ushtrime vetë-masazh


Në trupin e njeriut fshehur madhe "rezervuar" të energjisë që i lejon atij të shërohet apo të shëruar veten. Sot, për fat të keq, njerëzit e kanë humbur mundësinë për të përdorur këtë energji. Nëse jeni të vërtetë i kushtoj vëmendje këshillat e healers tibetian, sipas tij, është e nevojshme për të kryer një grup të veçantë jo shumë ushtrime komplekse masazh që ju lejon të aktivizoni funksionet mbrojtëse të trupit. Pasi kur kaloi një pjesë të vogël të kursit, ju mund të ndjeheni mirë për përmirësimin e trupit (qëndrim pozitiv, gjumë të mirë, efikasitet të lartë).


Vendosur në vijim e ushtrimeve të tibetian vetë-masazh është bërë me sy mbyllur. Nëse ju nuk keni formë të mirë fizike dhe, trup më tepër, kanë dobësuar, numri i repetitions në ushtrime duhet të jetë 10 deri në 15 herë. Në të ardhmen, thjesht të rritur numrin e repetitions në numrin.

Tibetian vetë-masazh, ushtrime

Ushtrimi 1: vetë-masazh veshët
Zgjohen dhe ende nuk marrë nga shtrati, lëvizjet fluide të kërkojë një dritë vetë-masazh veshët. Kështu bravo duhet të jetë i pozicionuar prapa veshëve, dhe duke treguar për veshin. Lëvizja e gishtave duhet të jetë poshtë. Përsëriteni këtë ushtrim duhet të jetë të paktën 30 herë.

Ushtrimi 2: ballin vetë-masazh
Dora e djathtë vendoset mbi ballin, la - lartë. Në mbante tibetian vetë-masazh ballin palme duhet të lëvizë drejtë dhe u largua. Numri i repetitions duhet të jetë të paktën 30 herë. Pasi ky ushtrim është i përfunduar, të mbyllë sytë tuaj dhe të shtrihem për rreth dy minuta, me fokus të gjithë vëmendjen e tyre vetëm mbi ballin. Përmes këtij ushtrimi mund të shpëtoj nga dhimbje koke, marrje mendsh, përmirësimin e qarkullimit të gjakut në kokë.
Ushtrimi 3: sy vetë-masazh
Me pjesën e prapme të gishtin e madh të kërkojë një shikimet masazh, rreth 15 herë në drejtimin nga e jashtme në qoshe e brendshme. Me ushtrime të tilla mund të përmirësojë sistemin nervor, duke mbrojtur sytë nga inflamacion.

Ushtrimi 4: vetë-masazh i qafës
Djathtë të vendosur në qafën e tij në gjëndrën tiroide dhe të majtë lart. Ju duhet të ekzekutojë tridhjetë lëvizjet nga lart poshtë - në drejtim të stomakut tiroide. Me këtë vetë-masazh përmirëson metabolizmin dhe punën e organeve të brendshme.
Ushtrimi 5: vetë-masazh të barkut
E drejta dorën e vendosur në bark, dhe në krye të saj - u largua. Nevojë për të bërë lëvizjet duart tridhjetë (rrethore) clockwise. Kryerja e këtij ushtrimi tibetian vetë-masazh mund të përmirësojë zorrë dhe stomak.


Ushtrimi 6: tërheqje barkut
Mohoj stomak në një kufi të caktuar, dhe pastaj të fryj atë. Gjithsej ky ushtrim është kryer 30 herë. Ky ushtrim ka një efekt pozitiv në të gjithë trupin, që ju lejon të shkatërrojë stanjacion në fshikëz e tëmthit, të çojë në një gjendje normale të mëlçisë dhe traktin gastrointestinal, të rritur rrjedhjen e gjakut dhe limfatike dhe për të hequr depozitat yndyrë të tepërt në bark.
Ushtrimi 7: Forcimi muskujt e barkut
Këmbën e majtë nxorrën në gjoksin e tij, atëherë ai duhet të shpjegoj. Manipulimet të ngjashme janë bërë me këmbë të djathtë, pastaj të dy këmbët. Numri i repetitions duhet të jetë 30 herë. Gjatë kryerjes këtë ushtrim forcon muskujt e barkut dhe të kthehet ndikim pozitiv në organet e brendshme dhe gjëndra.

Ushtrimi 8: vetë-masazh të këmbëve
Uluni në shtrat. Kofshën e djathtë është vënë në gju majtë dhe të djathtë masazhet palme dorës tridhjetë herë Dent këmbën e djathtë. Pastaj këmbën e majtë vënë në gjurin e tij të djathtë dhe këmbën e majtë vetë-masazh kryhet me dorën e majtë një total prej 30 herë. Ky ushtrim punon më mirë në qoftë se ju keni sëmundje të zemrës, reumatizmi ose përdhes. Gjithashtu zbuloi një efekt i dobishëm dhe disa organeve të brendshme, sepse këmbët ka shumë pika biologjikisht aktive, të cilat kanë të bëjnë reflexively.

Ushtrimi 9: vetë-masazh e prapme të kokës
Duart duhet të zchepyty kështjellën, vënë mbi kokën e tij dhe të shpenzojnë tridhjetë lëvizjet lart dhe poshtë. Me këtë vetë-masazh është rritur rrjedhjen e gjakut në enët e trurit. Përveç kësaj, ajo mund të ndihmojë në qoftë se ju vuani nga sëmundje degjenerative disk qafës së mitrës.
Ushtrimi 10: vetë-masazh të barkut
Në ushtrimin e fundit tibetian vetë-masazh pëllëmbët duhet të jetë e shtyrë në pjesën e prapme të kokës dhe të gishtave lehtë probarabanyt veten në anën e pasme. Me këtë ushtrim mund të lehtësojë dhimbjet e kokës dhe veshët.


Pas të gjitha një ushtrim i vetë-masazh do të kryhet, të jetë i sigurt për të pirë një gotë me ujë, atëherë ju duhet të shtriheni dhe relaksoheni për disa minuta. I konsideruar një ushtrim i kryer në çdo kohë të përshtatshme para ngrënies, por ju mund disa orë pasi të hahet.