Një grup i ushtrimeve me një rënie prej


Edhe njerëzit me vizion 100% S rekomanduar për të kryer komplekse të paktën 1 herë në javë. Nëse keni filluar në njoftim reduktuar distancën vizion, bëni ushtrimet e përditshme parandaluese. Le të flasim në artikullin në lidhje me një stërvitje në reduktimin e vizionit.
Nëse kjo nuk ndihmon, shihni mjekun tuaj si imazhe të paqarta e objekteve të vendosura në një distancë nga të cilat më parë keni parë ato në mënyrë të përkryer, mund të tregojë miopi. Nëse sëmundja nuk ka progres, ajo nuk kërkon trajtim të veçantë. Përkundrazi, eksperti do të zgjidhni syzet apo lentet e kontaktit dhe të caktojë një grup të veçantë të ushtrimeve për sytë.


Ushtrimi 1
1. Qëndroni në mes të dhomës, shpjegoj shpinën, të ulur në duart tuaja.
2. Shiko para jush, sfokusuvavshy brenda sekonda mendimit në çdo objekt në dhomë.
3. Leviz pamje në këndin e djathtë të ulët të dhomës, bllokohet atë në 20 sekonda.
4. Leviz pamje në këndin e majtë të ulët të dhomës, bllokohet atë në 20 sekonda.
5. Mbyll sytë tuaj dhe të pushojnë në duart tuaja për 20 sekonda.
6. Përsëriteni ushtrimin paktën 4 herë, çdo herë duke rritur kohën shikimin fiksimit.


Ushtrimi 2
1. Qëndroni në mes të dhomës, shpjegoj shpinën, të ulur në duart tuaja.
2. Shiko para jush, sfokusuvavshy brenda sekonda mendimit në çdo objekt në dhomë.
3. Leviz pamje në këndin e majtë të ulët të dhomës, bllokohet atë në 20 sekonda.
4. Leviz pamje në këndin e djathtë të ulët të dhomës, bllokohet atë në pak sekonda.
5. Përsëri, shikoni para jush, por mos përqëndrohen sy.
6. Shikoni në këndin e sipërm të majtë të dhomës.
7. Leviz pamje në këndin e sipërm të djathtë të dhomës, ajo gjithashtu do të fokusohet në pika të zgjedhura dhe të shohin në atë derisa imazhi fillon të zbehet.

8. Përsëri, shikoni para jush, duke reduktuar sfokusuvavshy e parë brenda sekonda në çdo objekt në dhomë.
9. Mbyll sytë tuaj dhe të pushojnë për 1 minutë.
10. Hapni sytë tuaj dhe të kërkoni në majë të hundës.
11. injoroj shpejtë për disa sekonda.
12. Mbyll sytë tuaj për 10 sekonda, pastaj hapjen e tyre të gjerë dhe nuk injoroj aq kohë sa ju mund.
13. Përsëri, të mbyllë sytë tuaj, të pushojnë për 20 sekonda.
14. Përsëriteni 4-5 herë, çdo herë duke u përpjekur për të rritur Fiksimi shikimin kohë dhe për të zvogëluar kohën relaksuese.


Ushtrimi 3
1. Uluni në një karrige të rehatshme.
2. Merrni dora jote e djathtë një copë letër me tekst të shtypura.
3. Vendi atë në nivelin e syve në një distancë prej 25-30 cm nga fytyra.
4. Sigurt pikëpamjen e disa letra dhe të fillojnë për të ngadalë shtyjë përsëri një copë letër prej tij.
5. Pasi letër bëhet e paqartë, të sjellë një letër për ish distancë të tij.
6. Pa marrë sytë e tij jashtë letër me vizion të reduktuar, filloni ngadalë zoom në një letër drejtuar sytë.
7. Pasi letër do të jetë e paqartë, ose ju ndjeni dhimbje në sy, të vënë një letër distancë ish.

8. Mbyll sytë tuaj dhe relaksohuni për 2-3 minuta.
9. Përsëriteni të paktën 6 herë.