Ushtrime komplekse për mosmbajtjeje


Jo për mosmbajtjeje të thotë me zë të lartë. Ndërkohë, sipas statistikave, ajo ndikon në 27% të femrave. Dhe kjo është vetëm të dhënat zyrtare. Në të vërtetë, shumë njerëz hezitojnë të shprehin problemin e tyre edhe te mjeku! Megjithatë, "surprizë e keqe" mund të parandalohen. Edhe para simptomat e para inkurajuar për të mësuar dhe për të kryer ushtrime të thjeshta. Çfarë është një ushtrim në mosmbajtjeje?

Parandalimin e mosmbajtjeje urinar në gratë është mjaft i mprehtë, pasi ky problem në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon cilësinë e jetës. Filloni të trajnojë muskujt e legenit kat duhet sa më shpejt të jetë e mundur, pasi këto muskujt në trupin tonë nuk përfshihen, përveç procesit të urinimit. Angazhohen nevojë sistematikisht, sepse pa ngarkesë, ata shpejt të dobësohet.Forcimi muskujt Kegel për
Kompleksi i famshëm përbëhet nga tre ushtrimeve: kontraktimet, shkurtesat, dhe vyshtovhuvan.

Shtrydh
Është që të ndërpresë jet e urinës në gazetat urinare stresit dhe mollaqe. Ju duhet së pari pirg muskujve për 3 sekonda, gradualisht duke rritur kohë për 5-20 sekonda. Ju mund të shkoni në dhe jashtë aktit të urinimit, rikrijimin lëvizjen e muskujve, ashtu si ju e bëri për të ndaluar rrjedhën e urinës. Relax muskujt duhet normalisht.

Një shumëllojshmëri e compression - ushtrim "ashensor"

James muskujt perineal gradualisht, "dysheme": 1 kat - mbyt muskujt pak dhe të mbajë 3-5 sec, 2 kat - Hold fortë dhe zatrymuyemosya përsëri për 3-5 sekonda. Kështu kemi ardhur në compression maksimale. Ju duhet të merrni 4-7 kate. Relax perineumit gjithashtu ndjek "dysheme", duke ndaluar çdo 2 sekonda.

Tkurrje
Shpejt tendosje dhe relaksoheni muskujt.

Outthrust
Ju duhet të potuzhyty me intensitet të moderuar si gjatë lindjes apo para stol.


Muskujt e fundit
Urinës, duke formuar në veshka, ureters në fshikëz bie dhe akumulon në të. Gjatë urinimit ajo hyn në uretrës, e cila vjen nga. Në këtë strukturë burrat dhe gratë identike. Megjithatë, uretrës femër është shumë më e shkurtër dhe më gjerë mashkull. Në mënyrën se si ajo i plotëson vetëm një pengesë - muskujt e perineum. Një rëndësia e lidhur e inkontynentsiyi femra. Perineum, ose legenit dysheme - ajo formacioni myahkotkannoe, që ndodhet midis skajin e poshtëm të kockave legenit. Ajo përbëhet nga muskuj të zhvilluar dhe fibra lidhës indeve. Muskujt e mbajtjes perineum qeverisëse e urinës dhe feces, dhe të formojnë një ndjesi gjatë raportit seksual. Në fazat fillestare të trajnimit të mjaftueshme për të përsëritur çdo ushtrim 10 herë, duke e bërë tërë kompleksin 5 herë në ditë. Pas kësaj, çdo javë, të rritur numrin e repetitions 5 deri sa ju të merrni në 30 në një kohë.


Reduktimi mund të kryhet edhe në përputhje dhe të përziera - me rotacion të shpejtë dhe të ngadalshëm "ashensor" dhe shtyrë. Nëse ju mendoni se muskujt lodhem, pastaj të pushoni për 5-15 sekonda. Kegel të rekomandojë pacientët e tyre për t'u angazhuar 3 herë në ditë për 20 minuta në ditë dhe duke bërë të paktën 300 compressions. Angazhohen mund të jetë i ulur, në këmbë, shtrirë, duke bërë punët e shtëpisë, në një shëtitje, transporti publik ose me makinë private.
Si parandalimin e mosmbajtjeje urinar përveç muskujt perineal mund të jenë të trajnuar dhe të fshikëzës. Për ta bërë këtë, pas urinimit prisni disa minuta dhe pastaj përsëri napruzhtesya, squeezing jashtë urina tepërt. Marrja e një veprim të thjeshtë, ju pryvchytesya krejtësisht bosh fshikëzës që do të parandalojë zhvillimin e ardhshëm të mosmbajtjeje del nga shtrati. Por gjatë tolerojë kërkojnë për të urinoj nuk është e nevojshme - ajo vetëm mund të kontribuojë muret hyperextension dhe të çojë në infeksion urological. Në kompleksin Kegel për qëllim trajnimin muskujt e perineum direkt, ka ushtrime të përbashkëta që promovojnë shëndetin e sistemit urogjenital femër. Para klasa bëni relaksim ushtron muskujt e legenit: në gjunjë e tij, ligët përpara dhe vendin forearms tuaj në dysheme. Kokë të ulët dhe të zgjatem në atë pozicion për 5 minuta.


"Kitty"
Qëndroni në gju-bërryl (ose gju-pëllëmbës) pozitë. Mbaj frymën tuaj për frymë, maksimumi Round mbrapa, mblidhen në stomak, për të forcuar muskujt e perineum. Mjekër tenton të ligët gjoks. Hold pozita 3-5 sec., Pastaj nxjerr përsëri në shpinë, ngre kokën tuaj dhe relaksohuni. Përsëriteni 10-12 herë.

"Mahi"
Qëndrojnë në pozitën e gju-palme. Në të njëjtën kohë ulur kokën dhe të Draw një gju në gjoksin tuaj, arrestimi mbrapa. Pastaj mbajnë mbrapa dhe shpjegoj atë sa më shumë që të jetë e mundur, caving në shpinë dhe duke ngritur kokën. Kthehu tek pozicionin e fillimit dhe të përsëritur me këmbën tjetër është. Bëni stërvitje 10-12 herë në këmbë.


"Anti"
Uluni në mat, këmbët prirje në gjunjë, këmbët pak larg. Kape duart gju. Forcojë kofshët tuaja dhe bigëzim, gjunjë duke u përpjekur për të ngjall veç e veç, dhe duart duke u përpjekur për t'i mbajtur ata së bashku për 3-5 sekonda. Pastaj pushojnë për 2-3 sekonda. e parë dhe të përsëritur 10-12 herë.

"Rider"
Merrni një rrogoz ose peshqir në jastëk dhe të ulet atë në një karrige në një konkluzion paraqesin. Për frymëzim të forcuar muskujt e legenit tuaj kat, nxjerr relaksohuni. Përsëriteni 15-20 herë.


"Ball"
Gënjeshtra në mat, këmbët vendosur në gjunjë, këmbët banesë në katin. Intensivisht shtrydh gjunjë topin për 3-5 sec., Lodhje muskujt e perineum. Rri duarkryq dhe relaksohuni 3-5 sekonda. Përsëriteni 10-12 herë.

"gërshërë"
Shtrirë në mat, ngre këmbët tuaja off dysheme prej 5-10 cm, përhapur gjerësisht ndër maksimale këmbët tuaja drejt në ndërtimin e alternuar ndryshimit në krye të këmbës vazhdojnë shënuar. Shpejt performancës. Nëse ushtrimi duket e lehtë, pastaj ngre trupin dhe të bëjë theksin mbi bërryla. Përsëriteni 20-30 herë.