Ushtrim terapeutik në paralizë cerebrale


Mosfunksionim të trurit që është përgjegjëse për sistemin musculoskeletal dhe nuk është për shkak të lëndimeve të rënda në një moshë të re, është simptomë kryesor i një diagnozë të tmerrshme - paralizë cerebrale (CP). Shkelje të tilla nuk janë të prirur për progresin e zhvillimit. CP shfaqet menjëherë pas lindjes së fëmijës dhe mbajtur gjatë jetës së tij. Problemet me trafikun shpesh rezultat i një numri të muskujve të dobët. Për shkak të prapambetjes së këtij personi keq apo jo lëvizje aspak të koordinuar të trupit të tij, keq lëvizin krahët, këmbët, qafën hedhur. Si rezultat i paralizë cerebrale mund të dëmtojë zhvillimin e fjalës e fëmijës dhe aftësitë e tij intelektuale.


Shkaqet e paralizë cerebrale.
Shkaku kryesor i paralizë cerebrale është një shkelje e zhvillimit të embrionit gjatë shtatzënisë amtare. Shumica zhvillimin paralizë cerebrale për shkak të mungesës së numrit të kërkuar në embrion e oksigjenit dhe ushqyesve të tjera. Shkaku po aq i shpeshtë i kësaj diagnoze është neglizhencë apo lëshim të obstetër dhe Gynaecologists gjatë shtatzënisë dhe në kohën e lindjes. Lindjet e vështira mund të jenë provokuar dhe struktura e gabuar e eshtrat e legenit nënës, dhe tashmë ka shenja të zhvillimit të pahijshme të fëmijës. Diagnoza e tmerrshme pas lindjes së fëmijës mund të jetë shkaktuar sëmundje hemolitik që yntoksytsyruet trurin e fëmijës. Sëmundja Rh zakonisht shfaqet për shkak të papajtueshmërisë Rh faktorit apo grupit të gjakut në shtatzënë dhe fetusin e saj. Gjithashtu, shkaku i sëmundjes mund të jetë i pamjaftueshëm në trajtimin e fëmijëve. Të gjitha simptomat janë sinjal për paraqitjen e përgjigjes patologjike devijime motorike.

Shumica e prindërve kanë një pyetje në lidhje me nëse ekziston mundësia e rehabilitimit nervor, funksionin e muskujve dhe motorike në paralizë cerebrale. Përgjigje - Po. Për këtë ka disa metoda: masazh terapeutik dhe trajnimit fizik terapeutik në CP, dhe mjekim për të zvogëluar tonin e muskujve.

Si mund të ndikojë në trupin nga paralizë cerebrale?
Trajtimi i paralizë cerebrale - një proces i gjatë dhe i komplikuar, pasi ajo përfshin zhvillimin e plotë të saktë stereotipin e veprimit të sistemit lokomotor. Problemi kryesor këtu është se formimi i një të ri përfshin shkatërrimin e vjetër, dmth që zalozhylos fëmijën ende në utero.


Procesi përfshin trajtimin e makinës paralizë 3 fazave cerebrale:
1 fazë. Paraprakisht për të përgatitur trupin për atë që ndodh aktivitet rritje të mprehtë fizik dhe trajtim dehje në dispozicion (2-4 javë).
Faza 2. Përgatitja e fëmijës direkt në trajtim, është e nevojshme për punë shumë të vështirë. Ajo është përdorur metoda biokimike. Përfundimi i punës përgatitore ndodh pasi fëmija në këmbë vetëm, ulet, zgjatet. Kohëzgjatja e fazës së shtrirë në varësi të pacientit.

Faza 3. Në fazën kryesore, mësimi i durueshëm ecje normale. Lëvizja Vetë flet për fazën fund.
Kryesore gjatë gjithë rrjedhës së trajtimit - mbështetje për prindërit.

Si funksionon fizioterapie paralizë cerebrale?
Sot pikëpamja e përhapur se fizioterapia në STP siguron fillojnë trajnimin me fëmijën pas 3 vjetësh. Ky pohim është i rremë. Lëvizja Aftësitë formuar menjëherë pas fëmijën në dritë - për hapat e tij të parë. Më pas vjen përmirësimin e këtyre aftësive.

Kryesor në trajtimin e paralizë cerebrale - seancave Terapia fizike dhe masazh. Inaktiviteti fizik çon në vonesë pacientit në rritje dhe shtim në peshë. Përveç kësaj, ndikimi negativ mbi sëmundjen dhe zhvillimin e saj ligaments. E gjithë kjo çon në faktin se trajtimi i paralizë cerebrale duhet të marrë parasysh peshën e diagnozës.

Ushtrim terapeutik në paralizë cerebrale ndikon në shëndetin e pacientit dhe tonik, është një përmirësim të dukshëm të qarkullimit të gjakut dhe metabolizmit, forcon grupe të vogla të muskujve, koordinimin reduktuar motorike.

Paralizë cerebrale - një dëmtim të trurit. Sakta "recetë" aftësitë e duhura të adresuar këto dëme nuk ka. Llojet e programeve të terapisë fizike ekzistuese është shumë e rëndësishme në trajtimin e paralizë cerebrale.

Si të bëni ushtrimet?
Të detyrueshme dhe në përgjithësi në të gjitha metodat e kulturës mjekësore fizike në STP vijim:
- seanca sistematike, të rregullt dhe të vazhdueshme terapi fizike;
- Zgjedhja individuale e ushtrimeve në çdo rast të sëmundjes;

- Rritja e ngarkesës duhet të jetë gradual.

Që përfshin një program për stërvitje e terapi fizike për të trajtuar paralizë cerebrale?
- Ushtrimi për tensionin e muskujve, tensioni i muskujve është hequr;
- Komplekset për prodhimin e energjisë, rrit ndjeshmërinë e muskujve;
- Zhvillimi i ndjeshmërisë nervor;
- Forcimi muskujt që janë kryesorë dhe antagoniste;
- Komplekset për rritjen e përballim të trupit;
- Zbutës dhe stresi reduktimin ushtrime;
- Ushtrimet që janë mësuar të ecin;

- Stimulimi i të gjitha shqisave;
- Ushtrimi për të përmirësuar fuqinë e muskujve dhe rezistencë.

Rritja stërvitje me intensitet - është çelësi kryesor i suksesit në trajtimin e paralizë cerebrale. Kjo e drejtë i lejon fëmijët e sëmurë ngarkesës zbatimin e tyre të mundshëm të aftësive motorike.
Kompleksi ekzistuese të kulturës mjekësore fizike, e krijuar nga profesionistët, të zvogëlojë peshën e paralizë cerebrale - një sëmundje që nuk mund të shërohet plotësisht.