Astma bronkiale terapeutik


Astma - sëmundje kronike manifestuar astmë. Kushti kryesor që shkakton zhvillimin e astmës - lindura apo ndjeshmëri fituar të bronke ndaj stimujve të ndryshme. Astma është rezultat i reaksioneve të pazakontë në lloje të ndryshme të stimujve që provokojnë ndryshime në bronke - ka mbytje, kollitjes, shkarkimin e pështymë trashë.
Astma bronkiale terapeutik ndihmon për t'u çlodhur muskujt e qafës, mbrapa, brez shpatull dhe gjoks; përmirëson diafragma lehtëson kollitje, parandalon emfizemë mushkërive, dhe rrit elasticitetin e gjoksit, mëson frymëmarrjen e duhur.


Duhet të theksohet se, pavarësisht nga përfitimet e mëdha të terapisë fizike mbi astma e pacientit, ajo është e kundërindikuar. Të Kundërindikimet kryesore mund të dallojë dështimin kardiak dhe respirator.

Veçantitë e terapisë fizike për astma bronkiale.
Metodat e terapisë fizike për astma bronkiale është e bazuar në qasje individuale për çdo pacient, marrë parasysh peshën e sëmundjes, frekuencën e konfiskimeve, mosha e pacientit. Para se seanca terapi fizike rekomanduar periudhë përgatitore e cila është 2-3 ditë. Është e nevojshme për të shqyrtuar gjendjen e pacientit dhe aftësitë e tij.

Ushtrime të frymëmarrjes, zakonisht fillon me vyyazyka alternuara bashkëtingëllore, zanoreve dhe cëcëritës tingujt ushtrime të thjeshta gjimnastikor dhe masazh. Trajnimi synon thellimin frymë, me intensitet në rritje - Dashuri në shqiptuar parë për 5-7 sekonda dhe pastaj 30-40 sekonda. Detyra kryesore e trajnerit është që të mësojmë frymë pacientit cekët, pa breaths thellë për shkak frymë thellë mund të çojë në acarim të receptorëve bronkial dhe vrull të mëvonshëm.

Në programin fizike ushtrim terapi përfshin gjithashtu anim, përkulje trungu dhe zgjatje, rrotullim dhe heqjen e gjymtyrëve.

Kryerja e ushtrimeve.
Terapeutike zakonisht caktohet në një zbutur të sulmeve astmatike, kur gjendja e përgjithshme e pacientit përmirësohet, dhe nuk ka efekte të dukshme dështim.
Objektivat e terapisë fizike për astma bronkiale - një forcim të përgjithshëm të trupit, duke sjellë përsëri në rrjedhën normale të proceseve nervore, heqjen e spazma bronkiale, rivendosjen akt normale frymë.


Programi shembullor ushtrim:
1. Përdorimi i frymëmarrjes statike ngadalësuar, kohëzgjatja e 30-40 sekonda.
2. Brush ngjesh një grusht, ngrenë duart në supet e tij - një frymë. Duke pasur pozicionin e fillimit - nxjerr.
3. Leg përkulem përpara dhe të shtrëngoj duart e saj për të tërhequr stomakun - nxjerr, duke marrë pozicionin e fillimit - frymë.
4. radha trungu drejt ndërsa largoi duart pëllëmbë up - për të marrë frymë, duke marrë pozicionin e fillimit - nxjerr.
5. Ushtrimi frymë me tym të zgjatur dhe theks tingëllon "g", "w".

6. Ulur në karrige, të kryer bust në anën, dorën duke rrëshqitur poshtë këmbën e një karrige - nxjerr, duke marrë pozicionin e fillimit - frymë.
Pozicioni 7. Duke filluar - në këmbë, këmbët spaced përveç, duart janë në skajet e poshtme të anën. Bërryla marrë përsëri (kjo është squeezing gjoks) - për të marrë frymë. Sillni bërryla dhe nxjerr frymë.
Pozicioni 8. Duke filluar - në këmbë, duart për të mbajtur në karrige e tij. Squats - nxjerr, duke marrë pozicionin e fillimit - frymë.
9. pozicionin e fillimit - këmbët spaced përveç, duart shtrirë në rripin. Ushtrime të frymëmarrjes janë kryer me zgjerimin e skadimit. Tërhequr buzët tub, nxjerr theksuar shëndoshë "a", "o".

10. ecje Slow, sovmeschaemaya frymëmarrje.
11. pozicionin e fillimit - këmbët spaced përveç, duart shtrirë në rripin. Run bust përpara, duart për të marrë vendin e karrige - nxjerr, duke marrë pozicionin e fillimit - frymë.
12. pozicionin e fillimit - të shtrirë në shpinë të tij. Ngritja dorën tuaj - thith, të relaksoheni muskujt dhe të ulë krahun e tij në shtrat - nxjerr.
13. pozicionin e fillimit - të shtrirë në shpinë të tij. Raise up - nxjerr. Duke pasur një pozicion duke filluar - frymë.
14. pozicionin e fillimit - të shtrirë në shpinë të tij. Used reduktim diafragmës frekuenca të frymëmarrjes.

15. Duke ecur, e kombinuar me frymëmarrje.
16. pozicionin e fillimit - ulur, duart janë në gjunjë e tij. Run bust përpara, duart rrëshqitje këmbët - nxjerr, të marrë pozicionin e fillimit - frymë.
17. pozicionin e fillimit - ulur, duart shtrirë në rripin. Akordojë një anën e djathtë, dhe e majta përpara në të njëjtën kohë shpjegoj këmbën e djathtë. Përsëriteni në anën tjetër.
18. pozicionin e fillimit - ulur, duart janë në gjunjë e tij. Bend dhe shtendos këmbët në të këmbëve, në të njëjtën kohë compress dhe shfryj gishtat në një grusht.

19. Masazh.