Kancer lëshim - simptomat, trajtimin, kirurgji, stërvitje


Heqje e mitrës - është zhvendosja e mitrës poshtë, e ndjekur nga "vyp'yachuyemo" në zgavrën vaginale nëpër dysheme legenit.
Dil legen femra ngushtë tri shtresa e muskujve të fuqishëm që formojnë të ashtuquajturin "kat legenit". Muskujt që formojnë këtë shtresë janë rregulluar në formën e pllakave, e cila siguron forcë të lartë të muskujve të gjithë konglomeratit. Për të rritur fuqinë e muskujve çdo muskul i katit legenit përforcuar tabelë, e cila është një predhë e fibrave dendur ind lidhës.
Rëndësia e funksioneve të muskujve legenit kat thjesht nuk mund të jenë të ekzagjeruara:


- Muskujt e legenit kat të sigurojë vendin e përhershëm të organeve, si dhe fshikëzës ngjitur dhe rektumit.
- Lindjes fiziologjike janë pjesëmarrja aktive e muskujve kat legenit që kontribuojnë në avancimin e fetusit jashtë. Pas lindjes katin e legenit kthehet në gjendjen e tij origjinale.
- Kati legenit nuk është vetëm të mbështesin organet e legenit, por edhe për organet tjera të brendshme. Ajo është e përfshirë në rregullimin e presionit normal të barkut.
Në vend të saj të përhershëm si ajo fixes ligaments mitrës - rrumbullakta dhe ligament të gjerë të mitrës.

Çdo proceset që lidhen me shkeljen e legenit kat tonin e muskujve dhe dobësimin ligaments mitrës të çojë në ndryshime në pozitën e saj normale në zonën e legenit.
Nuk ka absolutisht një ide e gabuar se lënia jashtë e mitrës është i pranishëm vetëm në gratë më të vjetra. Ndërkohë, statistikat thekson se njëqind gratë e reja deri në 30 vjet duket çdo dhjetë shkallë të ndryshme të ptosis të mitrës, njëqind gratë 30-45 vjet kjo patologji është dyzet, dhe pas 50 viteve ajo tashmë mund të gjendet gjysmë njëqind. Këto fakte tregojnë se mosha nuk është gjithmonë arsye për mosveprim të mitrës, në disa raste ajo kontribuon në procesin që filloi në vitet e rinj.

Heqje e mitrës është shpesh trashëguar dhe është gjetur në të afërmit e femrave - nënat, gjyshet apo motrat.
Ndonjëherë, një mitër me lavaman dhe organet ngjitur - fshikëz, rektumit ose një pjesë të zorrëve.
Trajtimi lëshim nga kanceri varet nga shumë faktorë dhe është zgjedhur për çdo pacient individualisht. Mosveprimi parandalimin e kancerit në fazat e hershme të patologjisë shumë efektive. Nëse ju nuk kërkoni ndihmë në kohë, procesi mund të përparojë deri prolapsi mitrës.

Arsyet për mosveprim të mitrës


Me muskujt ton dobësimit dhe ligaments që mbajnë në mitër duhet në një pozicion konstant është lënia jashtë e saj përtej kufijve fiziologjike. Kjo kontribuon arsye të mira e mëposhtme:
- Lëndimet traumatike e muskujt e legenit kat;
- Karakteristika kushtetuese (infantilism, Kushtetuta asthenic);
- Situata obstetrik traumatike. Gjatë komplikime lindjes nganjëherë përdoren metoda të ofrimit mjaft traumatike:. Vendosjen e pincë obstetrike, heqjen manuale të fetusit në shkeljes predlezhanyyy etj etj;

- Shtyhet operacioni serioz në organet gjenitale;
- Lindjeve të shumta të ulë tonin e muskujve të bazës së legenit;
- Perineal thellë çdo origjinës;
- Puna e rëndë fizike lidhur me heqjen e peshave;
- Presioni intra-abdominale rritur shkaktuar nga sëmundjet e kavitetit barkut ose konstipacionit kronik;
- Defektet e lindjes në zonën e legenit;
- Sëmundje lidhës indeve, manifestuar nga prania e mosveprim hernias ose organe të tjera të brendshme;

- Shkelja e prodhimit të steroid seksi (kryesisht estrogjenit) ndikon në aftësinë e indeve të muskujve të reduktuar;
- Mosha të avancuara. Me moshën, indet e muskujve humbet elasticitetin e tij, atrofi të ndodhë. Mangësi estrogjenit në të moshuarit kontribuon në dobësimin e mëtejshëm të muskujve dhe ligamenteve të legenit dysheme.
Në procesin e zhvillimit të mosveprimit të mitrës nuk është e dominuar nga çdo një provokimin faktor, dhe kombinimet e tyre.
Në çdo mosveprim mitër të vogël të femrave gjatë shtatzënisë nuk është një sëmundje. Së bashku me rritjen dhe rritje të madhësisë së fetusit dhe mitrës mund të rritet pak zhvendoset poshtë. Një përjashtim është lënia jashtë e mitrës gjatë shtatzënisë tek gratë që vuajnë nga kjo sëmundje para. Në këtë rast ajo është shkaktuar nga arsye të tjera, dhe shtatzënia mund të zgjeruar dhe të ndërpritet para kohe.

Kështu, lënia jashtë e mitrës është pjesë e çrregullimeve të përgjithshme të trupit dhe nuk duhet të trajtohet në mënyrë të izoluar si proces lokal.

Simptomet e ptosis mitrës


Simptomat karakteristike të ptosis mitrës ekziston. Çdo pacient përjetuar një shtet individualisht. Procesi i merr një kohë të gjatë, por dallime të vogla në shëndetësi nuk mund të tërheqë vëmendjen e femrave. Shumë më pak lënia jashtë e mitrës është i shpejtë.
Në shumicën e rasteve, kompensohet nga pacientët gjenitale dhimbje shënuar barkut, me intensitet të ndryshëm dhe kohëzgjatjen që mund të lëvizin në rajonin e mesit dhe mollaqe. Nganjëherë pacientët tregojnë për lindjen e dhemb dhimbje në bark, pas një qëndrimi të gjatë në këmbë. Pas ndryshimi i dhimbjes trupit subvencioneve. Shpesh mosveprim që shkakton dhimbje të mitrës gjatë intimitetit.

Zhvendosur poshtë mitra ushtron presion mbi indet përreth sesa irrituese mbaresa nervore të vaginës, duke shkaktuar një ndjesi të trupit të huaj.
Heqje e mitrës mund të shoqërohet nga pamja Beley, gjakderdhje dhe mosfunksionim menstrual (dhe / ose të menstruacioneve të rënda të dhimbshme).
Ndonjëherë vetë gratë gjatë procedurave higjenike ose pas tendosje fizike e gjejnë veten në një organet gjenitale jonormale vendndodhjen dhe shkoni te mjeku në mungesë të simptomave të tjera.
Heqje e mitrës shkakton ndryshimin e vendndodhjes organeve anatomike normale fqinje. Pas mitër zhvendosur (në shkallë të ndryshme) fshikëzës dhe / ose rektumit, duke çuar në ndryshime në punën e tyre normale - ka çrregullime të urinimit (dysuria, urinim i shpeshtë) dhe jashtëqitje (kapsllëk). Çrregullime micturition janë shumë çrregullime më të zakonshme të rektumit. Në raste të rënda, inflamacion i pafajshëm në uretrës ose fshikëz lidhur florën mesme patogjene, të aftë për të përhapur me veshkat.

Organet gjenitale jetëgjatë zhvendosjes çon në inflamacion lokal (colpites, cervicitin, vaginitis, etj). Në mungesë të trajtimit të duhur të inflamacionit duke u ngjitur shtrihet në zonën e legenit dhe organet gjenitale plotësuar simptomat klinikë lëshim të endometritis, adnexitis, salpingo dhe kështu me radhë. D.
Tipari më i rëndësishëm i mosveprimit të mitrës është rezultat i ekzaminimit vizual gjinekologjike. Gjatë shqyrtimit gruaja potuzhyty ofruar (gjatë lindjes) për të parë se si dispozitat e mureve vaginale, qafën e mitrës dhe të mitrës. Diagnoza është lënia jashtë e mitrës, pas ekzaminimit në pasqyrë është seamless.

Kriteri kryesor diagnostike për fshirjen e mitrës është lokalizimin e ndryshimeve anatomike brenda vaginës mbi çarë gjenital. Nëse procesi patologjik shkon përtej hendekut gjinor pjesërisht ose plotësisht, flasin për prolapsi gjenital, e cila është dëshmi e progresit të mosveprimit. Megjithatë, mosveprimi nuk ka gjithmonë përfundon rënie gjenitale.
Zhvendosur poshtë mitra shkakton rivendosjen e vaginës. Në disa pacientë lënia jashtë e mitrës dhe vagina mosveprim shoqëruar, por një skenar të tillë nuk është e nevojshme. Vagina është zhvendosur në mënyrë të pabarabartë. Ka mosveprim vetëm pjesën e përparme ose vetëm muret e pasme të vaginës, dhe dy mure së bashku. Në ekzaminimin e mitrës është visualized në pasqyrë jashtë hyrje të vaginës gjatë muskujve tendosje fizike (tendosje) nuk është duke treguar një hendek gjinor.

Legenit muskulare kornizë të organizuar në mënyrë që çdo organ të vetëm është i përfshirë në mbështetjen e të tjera. Muri para e vaginës shërben si mbështetje për të fshikëzës, kur ajo kalon poshtë, pastaj kap atë për veten e tyre. Fshikëz bie dhe fillon të shpërthejnë në zgavrën e vaginës, duke krijuar një cystocele. Një proces i ngjashëm ndodh që përfshin murin e prapme të vaginës dhe rektumit, duke formuar një rectocele.
Disa pacientë janë të hutuar në kuptimin dhe jepni emrin jo korrekt të procesit patologjik. Mitra është një organ i uritur që i ngjan një dardhë. Kjo është një fund, para dhe mur pasme. Heqje e mitrës dhe të mitrës mure mosveprim janë emra të ndryshme të të njëjtit proces, por lënia jashtë e mureve të mitrës nuk janë periudha e shkolluar. Që nga mitra zbret me muret e saj, flasin për mosveprim të murit të përparmë të mitrës dhe / ose mosveprim të murit pasme të mitrës gabuar - mitra nuk mund të zhvendoset poshtë, duke lënë në vendin e një prej mureve të saj. Prandaj, lënia jashtë e murit e parë të mitrës nuk mund nga një pikë fiziologjike dhe anatomike të parë, por nuk është lënia jashtë e murit të përparmë të vaginës. Në mënyrë të ngjashme, lënia jashtë e murit pasme e mitrës nuk është një term mjekësor dhe përfshin lëshim të murit pasme të vaginës.

Procesi i mosveprimit shoqëron lëshim të mitrës mitrës dhe / ose zgjerimin e saj (эlonhatsyyu). Në ekzaminimin gjinekologjik mosveprim i qafës së mitrës visualized mirë.
Colposcopy, Smears dhe u ul mill është mbajtur i detyrueshëm për të gjithë pacientët me organet gjenitale mosveprim. Me ndërrimin apo prolapsi mitrës hypertrophy shpesh vërejtur (rritja në vëllimin) e qafës së mitrës, pseudo, endocervicitis, polyps e kanalit të qafës së mitrës.
Ultratinguj përcaktojë vendndodhjen e mitrës dhe diagnozat e legenit inflamacion.

Kombinimi i shtatzënisë dhe lënia jashtë e mitrës nuk është gjithmonë e padëmshme. Nëse shtatzënia nëna shtatzënë e dinte në lidhje me diagnozën e tyre dhe kaluar provimin dhe trajtimin përkatës, shtatzënia mund të ndodhë pa komplikime të rënda. Gjatë shtatzanisë varet nga mosveprimi i organeve gjenitale, grave dhe pesha e fetusit dhe shumë faktorë të tjerë. Komplikimi më e zakonshme e shtatzënisë me mosveprim të mitrës është lindje të parakohshme, sepse gratë shtatzëna me çrregullime të tilla shpesh vendosen në një spital "për të ruajtur".
Një anketë e grave me mosveprim gjenital kryer sipas nevojës në bashkëpunim me urolog proctologist dhe, në mënyrë që të krijojnë rectocele cystocele ose kryer një studim të veçantë. Diagnoza është e rëndësishme në vendosjen e praninë extragenital patologjinë në pacientët, siç është shpesh lënia jashtë e mitrës kundër sfondit të endokrine dhe metabolike anomalitë.

Nëse keni ndërmend operacioni ptosis ekzaminim gjenital i ndërlikuar zgjeruar me metodat tjera diagnostike.

Diplomë heqje e mitrës


Gjatë ekzaminimit gjinekologjik të pacientëve me gjenitale rënie shkallën e ptosis të mitrës, e cila luan një rol të rëndësishëm në kriteret diagnostikuese.
Është e rëndësishme që të dallojnë lëshim të mitrës dhe / ose mureve vaginale e humbjes së tyre (të plotë ose të pjesshme). Si Kufijtë vizuale diagnostike miratuar hendekun gjinor. Nëse mitra është zhvendosur poshtë dhe nuk e tejkalojnë kufirin e hendekut gjinor, thonë se lënia jashtë e saj në qoftë se pragu është prishur pjesërisht ose plotësisht - një humbje e mitrës. Në mënyrë të ngjashme rregullojnë zhvendosjen e vaginës dhe mitrës. Shkalla e ptosis së mitrës në mënyrë të qartë e përshkruan procesin e lëvizjes në mitër të hendekut gjinor dhe përcaktohet me sy gjatë shqyrtimit të përgjithshëm gjinekologjike.

Hapi i parë i lëshim të vaginës dhe mitrës mund të shihet në fillim të procesit të zhvendosjes. Në provim, mitra është zhvendosur poshtë, por qafën e mitrës mbetet brenda vaginës.
Shkalla ptosis dytë diagnostikuar nëse qafën e mitrës është në prag të vaginës apo poshtë tij, dhe trupi i mitrës në vagjinë visualized.
Më tej ndryshim Procesi i zhvillimit të çon në faktin se shumica e mitrës dhe vagina janë jashtë hendekun gjinor - në shkallën e tretë.
Vendosur saktë shkallën e ptosis së mitrës është thelbësore për të përcaktuar ekzaminimin e mëtejshëm të menaxhimit dhe trajtimit.

Trajtimi i ptosis mitrës


Zgjidhni politikën e saktë trajtimit me mosveprim të mitrës nuk është e lehtë. Ju duhet të marrin në konsideratë:
- Mosha e pacientit. Rikthe ton normal muskujve është shumë më e lehtë në qoftë se indet e muskujve nuk pësojnë ndryshime të lidhura me moshën. Përveç kësaj, manipulime komplekse kirurgjikale nuk shfaqen gjithmonë në pacientët e moshuar.
- Në fazën e procesit të sëmundjes, që përcaktojnë shkallën e saj.
- Sëmundjet shoqërues gjinekologjike.

- A ka një nevojë për të rivendosur funksion menstrual në rast të shkeljes.

- Pacienti është duke planifikuar që të bëhet një nënë në të ardhmen.
- Features mosfunksionim i fshikëzës dhe / ose rektumit (nëse ka).
- Në disa raste, kombinimi i ekstra-mitrës zgjedhjes ptosis patologjisë e metodës së trajtimit të kryhet në bashkëpunim me mjekët e specialiteteve të tjera.
Nëse zhvendosja mitrës shprehur pak dhe gruaja nuk dorëzojë inconveniences trajtim të veçantë është e nevojshme dhe mund të kufizojnë metodat e parandalimit të përparimit të mëtejshëm të zhvendosjes mitrës.
Nëse mitra është brenda organeve vaginë dhe ngjitur funksionale nuk është prekur, ju mund të filloni terapi me metodat konservative. Para trajtimit duhet të çojë në normave moshës fiziologjik jetesës së pacientit. Me përjashtim të veprimtarisë së tepruar fizike, një dietë të ekuilibruar, humbje peshe dhe trajtimin e vatrave kronike infeksionit të japë një efekt pozitiv në aftësinë e trupit për të ndaluar përparimin e sëmundjes.

Pacientët me lëshim të masave higjienike mitrës rritet rekomanduara në zonën intime, si dhe një zhvendosje organe gjenitale promovon proceset inflamatore dhe infektive në vaginë.
Qëllimi i terapive konservative paragjykim gjenital është për të forcuar muskujt e legenit dhe për të parandaluar zhvendosjen e mëtejshëm. Trajtimi përfshin:
- Kegel ushtron për muskujt e vaginës. Rritja vaginale tonin e muskujve pengon zhvendosjen e përforcuar në mitër. Gjithashtu përshkruar prophylactically.
- Ushtrime terapeutike në fshirjes të mitrës nga metodë Yunusov.

- Smearing Mukoza vaj vaginale e metabolitëve estrogjenit dhe për të përmirësuar elasticitetin dhe attenuation proceset atrofi (e përdorur në menopausal dhe gratë postmenopausal).
- Përdorni pessaries (unaza e tubave) në gratë e moshuara me contraindications për kirurgji. Pessaries janë unaza gome e diametër të ndryshëm të mbushur me ajër. Madhësia zgjedhur individualisht. Futur në pessary vaginë nuk mund të lëvizin poshtë në mitër. Pessaries Disavantazhi është paaftësia për të hyrë në atë për afat të gjatë. Shanset e ulcerat presion dhe inflamacion të ndryshimit unazë fallopian kërkon të paktën dy herë në muaj dhe të bëjë douching rregullt me ​​herbs dhe agjentët antibacterial.

Unaza gome mund të përdoret në gratë e reja në një situatë ku ata planifikojnë të lindin ose kanë contraindications për trajtim kirurgjik.
- Banadazh veçantë me mosveprim të mitrës për gratë e të gjitha moshave. Designed në fazat e hershme të sëmundjes dhe është i përshtatshëm për përdorim afatshkurtër. Ka provuar fashë me mosveprim të mitrës në pacientët shtatzëna.
- Masazh gjinekologjik rikthen rrjedhjen e gjakut në zonën e legenit, normalizimin e zorrë dhe eliminon inflamacion dhe rrit vaginale tonin e muskujve. Mund të përdoren si një metodë të pavarur për rivendosjes vogla të mitrës ose në terapi komplekse. Masazh kryhet vetëm në një specialist i trajnuar institucion mjekësor.

Nëse terapi konservative dështuar për të ndaluar zhvendosjen e organeve gjenitale, duhet të vendosë për trajtim kirurgjik. Nëse një pacient është diagnostikuar shkallë të rëndë të mosveprim apo rënie mitrës trajtim kirurgjik të fillojnë menjëherë.
Mosveprimi Parandalimi i mitrës janë:
- Ushtrim të duhur.
- Menaxhimi i duhur i shtatzënisë dhe lindjes, si dhe restaurimi i tonin e muskujve normale në periudhën pas lindjes.
- Ushtrim terapeutik për të gjitha gratë të prirur për të ptosis e mitrës.

- Terapi zëvendësimi të hormoneve (HRT) në postmenopausal (treguar vetëm).
- Sëmundjet trajtim extragenital që janë sfondi për organet gjenitale paragjykim.
Parandalimi më i mirë është lënia jashtë e vizitës mitrës kohë te mjeku. Ashtu si çdo sëmundje, zhvendosje të mitrës, të zbuluar në fazat e hershme, eliminimin e shumë më të lehtë.

Operacioni në mosveprim të mitrës


Trajtimi kirurgjik është një alternativë për të tashmë të lindur dhe pacientët e moshuar me mosveprim të mitrës. Gjithashtu, ajo është e pranueshme për ato gra që nuk duan apo nuk mund të përdorin trajtime të tjera kanë forma të rënda dhe / ose të komplikuara të prolapsi gjenitale.

Me sa duket, nuk ka asnjë patologji gjinekologjike që ka kaq shumë metoda të trajtimit kirurgjik të ptosis (ose humbja) organet gjenitale. Në arsenalin e kirurgjisë moderne, ka me qindra (!) Të opsionet e trajtimit të kompensuar të organeve gjenitale, secila prej të cilave ka avantazhet dhe disavantazhet e veta. Për fat të keq, asnjë nga metodat ekzistuese të trajtimit kirurgjik nuk përjashton lëshim të kancerit pas operacionit, pavarësisht nga aftësitë e kirurgëve. Rifillimi i sëmundjes në 30-35% e pacientëve të operuar atje, zakonisht në tre vitet e para pas operacionit.

Kur zgjedh një metodë e operimit të bazuar në shumë faktorë:
- Shkalla e prolapsi i organeve gjenitale. Format e rënda (masë) të sëmundjes kërkojnë më serioze kirurgji (radikal).
- Mosha. Në të moshuarit mbështeten në metodat konservatore mund jo gjithmonë heqje dorë nga trajtimi kirurgjik mund të justifikohet me praninë e contraindications serioze ose shkallën fillestare të organeve gjenitale paragjykim. Vëllimi i kirurgjisë në gratë e moshuara në përgjithësi zgjeruar.
- Patologji Extragenital. Para çdo manipulim kirurgjikale të pacientit duhet të konsultohet me mjekët që kanë të bëjnë specialitete dhe për të marrë pëlqimin e tyre për operacionin.

- Kombinimi i mosveprimit të mitrës me cysts shoqërues - dhe / ose rectocele.
- Pacienti Opinion. Në disa raste gratë refuzojnë një lloj të veçantë të kirurgjisë. Kjo veçanërisht vlen për hysterectomy.
Me gjithë larminë e trajtimeve mund të ndahen në disa grupe, në përputhje me tipar kryesor - me të cilën formimi anatomike (muskujt, ligaments, etj) është eliminuar vendndodhjen parregullt gjenitale.
Grupi i parë përbëhet nga operacionet që synojnë forcimin muskujt e legenit kat. Në disa raste, ato kanë rëndësi të pavarur, dhe nganjëherë mbahen si masa shtesë për operacione të tjera.

Grupi i dytë i transaksioneve kryhet për të rregulluar në mitër nëpërmjet lidhjes fallopian shkurtimin. Ai përdor ligament raundin e mitrës, shkurtimin dhe ngritur atë në trupin e mitrës. Komunikimet shkurtër nuk lejojnë mitër të zhvendoset poshtë dhe e mban atë në vend.
Operacionet e grupit të tretë janë më të kompleksiteti dhe vëllimi. Për të forcuar aparatin fiksimin e mitrës duke përdorur të gjitha lidhjet në dispozicion që janë sewn së bashku. Ky grup është më popullor dhe efektive "operacion Manchester", e cila ka një lëndim të lartë (heq pacientin e funksionit riprodhues).

Surgical fiksimi ngurtë e mitrës në eshtrat e legenit përkasin trajtimit kirurgjik të grupit të katërt.
Transaksionet grupi i pestë aplikon metodat e kirurgjisë plastike. Thelbi i tyre është për të zëvendësuar ligaments dhe / ose muskujt e materialeve sintetike. Kjo metodë nuk është e përhapur gjerësisht për shkak të numrit të madh të relapses dhe prania e komplikimeve.
Operacionet për të zvogëluar madhësinë e vaginës i përkasin grupit të gjashtë.
Grupi i shtatë i formuar nga largimi radikal kirurgjikale e transaksioneve mitrës.

Më i përshtatshëm për trajtimin e kombinuar kirurgjik duke përdorur metodat me grupe të ndryshme.
Të gjitha transaksionet që lidhen me rrezikun e komplikimeve. Re lëshimi të kancerit pas operacionit nuk ka gjithmonë të tregojë të metat aplikuar metoda kirurgjike dhe mund të shoqërohet me shëndet të dobët apo shkeljes së saj të rekomandimeve të pacientëve postoperative të kirurg ndjekin. Rreziku i komplikimeve të tjera të pacientëve të mirë shëndetësore është i vogël.
Operacion i suksesshëm nuk përjashton praninë e sensibilitet për paragjykim në mitër. Prandaj është e nevojshme të zbatojnë të gjitha masat e parandalimit dhe të mos të shmangin vizitat zyrën e mjekut.

Ushtrimet me mosveprim të mitrës


Reduktimi tonin dhe elasticitetin e muskujve të legenit dysheme krijon kushtet për një gjenitale mundshme ndryshim. Ushtrime projektuar posaçërisht për këtë grup të muskujve mund të parandaluar proceset padëshiruar lëshim të mitrës dhe organet e tjera riprodhuese, dhe në pacientët me mosveprim të mitrës është përfshirë në trajtimin.
Ushtrime terapeutike në fshirjen e mitrës për të rritur tonin e muskujve, përmirësimin e qarkullimit dhe për të parandaluar inflamacion.
Më të popullarizuara në mesin e mjekëve dhe pacientëve është një teknikë Kegel - një grup i ushtrimeve për muskujt e legenit, i quajtur pas zhvilluesi i saj. Metoda konsiston në trajnimin muskujt përreth vaginës, rektumit dhe uretrës (uretrës) nëpërmjet reduktimit maksimal prej 3 sekonda dhe relaksim të mëtejshëm.

Për të kryer këto ushtrime terapeutike nuk keni nevojë të shkoni në një palestër ose zyra terapi fizike, ato kryhen në çdo pozicion dhe mund të përsëritet në dush ose në shtrat para se të shkojnë për të fjetur.
Një tjetër ushtrim popullor Kegel është i lidhur me aftësinë e grave për vetë-hipnozë, pacienti është i ftuar të imagjinohet muskujt e legenit kat si një lloj i "heq", ku ajo rritet në krye dhe të tërhiqen. Rritja fillon me "bodrum" (relaksimit totale), gradualisht grua muskujt pak bezdisshëm legenit, ngrihet në "katin e parë", dhe të gjallë për disa sekonda në këtë pozicion (të ndaluar ashensor), dhe pastaj vazhdon të lëvizë lart, duke ndaluar në çdo improvizuar " kat. " Të rritet më të larta, aq më shumë tensioni i muskujve. "Kat" pestë arrin një maksimum. Lëvizja "poshtë", i shoqëruar nga një relaksim gradual të muskujve.

Çdo ushtrim Kegel përsëritet shumë herë gjatë ditës, duke e bërë një total prej 50-100 shkurtime në ditë.
Nga të gjithë sërë ushtrimesh për secilin pacient merr disa më të përshtatshme ose të rekomanduara për të kryer komplekse të plotë. Sistemi Kegel për shkak të ushtrime të thjeshta që ju mund të bëni në çdo kohë dhe në çfarëdo kushte, të tilla si të ulur në vendin e punës ose në transportin publik.
Fizioterapisti komplekse në mosveprim të mitrës përfshijnë forcimin muskujt e barkut (murit të barkut mëparshëm). Gjendje të mirë abdominals ndihmon për të ruajtur presion normal të barkut, e cila pengon organet zhvendosur.

Një tjetër metodë e njohur është metoda e fizioterapi Yunusov. Ai përfshin reduktimin arbitrar e muskujt e legenit gjatë urinimit deri në fund të urinës aktual.
Gratë me një tendencë për mosveprim të fizioterapisë mitrës vepron parandalimin si efikas, dhe në prani të fazës fillestare të procesit mund të jetë trajtimi i vetëm.
Pishinë të rregullt, çiklizëm dhe ushtrim dosed mund të zëvendësojë një pjesë të rëndësishme të ushtrimit.