Përgatitja e trupit për masazh


Relaksim i muskujve, mbështetje solide, pacienti pozita të qëndrueshme të trupit, si dhe qasje të lirë ndaj saj - këto janë parime themelore që duhen ndërtuar për të përgatitur pacientin për masazh trupit. Relaksim i muskujve në gjymtyrë në masë të madhe varet nga pozita e gjymtyrë. Do gjymtyrë gjatë një masazh ose të shpjegoj një pozicion prirje - shkalla e tensioni të muskujve do të jenë të ndryshme. Kur muskujt prirje pozitë më të relaksuar kur shpalos - më e tensionuar. Është e lehtë për të gjetur në një person të shëndetshëm. Nëse kemi të bëjmë me një tensioni të muskujve refleks për shkak të lëndimit (shembje, thyerje) ose çrregullime të sistemit nervor qendror (paralizë spastike), efektet e hipertensionit muskujve mund të flasë edhe më ashpër. Le të flasim për këtë temë, të tilla si përgatitjet për masazh trupit!


Relaksimi i muskujve
Cili është qëndrimi i gjymtyrë në të cilën muskujt do të jetë më pak intensive? Ky pozicion mesme mes bending plotë dhe straightening e nyjeve gjymtyrë, e ashtuquajtura "pozita mesme fiziologjike pushimi." Në masazh duhet të përpiqen kurdo të jetë e mundur për të ruajtur pozitën fiziologjike për pjesë të veçanta të trupit të njeriut, dhe në të gjitha rastet të shmangur fërkoni gjymtyrë në pozitë të korrigjohet. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për të gjymtyrëve të poshtme. Për këtë qëllim përfundimin e një rul dhe jastëkë të sheshtë.


Disponueshmëria e relaksim të plotë muskujve përcaktohet nga tri kritere:
1) të kryejnë lëvizjet pasive kryhet pa asnjë kundërshtim nga të pacientit;
2) kryerja e lëvizjeve pasive tonin e muskujve nuk rritet - prekje nuk është përcaktuar pamjen muskujve e valëve gjatë lëvizjes;
3) pjesë e trupit që është e ekspozuar ndaj ushtrimeve gjatë kthim prapa është më e vështirë se sa për stërvitje, si ajo merr dhe rritjen e peshës. Ndjeheni peshën e gjymtyrë të pacientit është një nga tiparet më të rëndësishme të relaksimit të muskujve të thellë.

Për të zbutur tensionin në muskuj duhet të jetë mjaft e gjerë dhe zona të qëndrueshme mbështetje, e cila duhet të pushoni massyruemaya trupin. Dështimi i uyazyka tensionit aktiv që dalin nga nevoja për të mbajtur ajrin provysayuschuyu një pjesë të trupit gjithmonë do të mbajë refleks skuqje në muskuj dhe kështu parandalimin e relaksimit të saj. Në veçanti kjo vlen për gjymtyrë e sipërme. Në masazh sipërme gjymtyrë në praktikë masazh shpesh miratuar vendosur në sipërfaqe mbështetëse e tabelës vetëm një segment, i cili është subjekt i një masazh. Nëse ka dhimbje apo fenomene spastik në muskujt e masazh sipërme gjymtyrë kryhet në pozicionin e shtrirë në shpinë, me të gjithë gjymtyrë duhet të bazohet në një mbështetje të fortë, të gjerë dhe të qëndrueshme.


Në shtëpi masazh mund të kryejë në çdo sipërfaqe mjaft të vështirë (në shtroja, osmanët, etj), mobilje shumë i butë - pastaj të vënë panele kompensatë; në raste ekstreme, mund të masazh dhe në dysheme. Ku lejohet pozicionin ulur, pacienti të qetë në një karrige me një shpinë të lartë, mbështetur në shpinë të saj (gjatë një masazh në sipërfaqe para gjoksit, qafës, fytyrë, kokë), nën rul pidkladayetsya kokë. Massaging pas shpinës së tij. Me përshtatshëm masazh zonën e qafës mbështetje të qëndruar në frontin e një tavolinë, karrige, etj, duart në këtë rast janë formuar në kudhër, kokë poshtë në duart e tij.


Trajnimi Podverhaemaya dhe masazh i trupit duhet të jetë lakuriq. Nga rrobat përjashtuar jo vetëm zonë të jetë një masazh, por pjesët fqinje të trupit, në mënyrë që të jetë në gjendje të lehtë të parë reagimin e pacientit gjatë masazh në zonën më të madhe të mundshme (ngjyra e lëkurës, e kufizon tensionin e muskujve, dhimbje hapësirë ​​rrezatim) për pajisje të veçanta tualet nuk kufizojnë gjak - dhe limfatike massed në rajon dhe se gjatë lëvizjeve masazh e veshjeve të pacientit nuk ndërhyn me masazh lëvizjes. Mbani një sipërfaqe të madhe të trupit në të gjithë masazh hapur nuk është e rekomanduar për të shmangur ftohjes trupin.


Masazh në përgatitje për masazh të lëkurës të pastër vetëm për të shmangur infektimin e pacientit. Është e njohur se mikroorganizmave mund të depërtojnë jo vetëm praninë e abrasions ose gërvishtjet, por edhe nëpërmjet lëkurës paprekur. Me porositë, sidomos kur teknika të tilla si stroking, fërkim, rrezikut të rritjes së infeksionit kontaminuar lëkurës. Prandaj, gjatë masazh nevojë më higjienike të marrë një dush dhe të ndryshojë rrobat. Great lëkurës pilosity parandalon masazh, duke e bërë atë të dhimbshme. Masazh fuqishme bërë kundër drejtim të rritjes së flokëve mund të shkaktojë acarim të rënda të lëkurës (inflamacion i follicles flokëve). Në disa raste, bimësi të bollshme, masazh për të lehtësuar lëvizjes përdorur substanca yndyrore.


Për të përmirësuar rrëshqitje masazh dorë duke përdorur lubrifikantë të ndryshme, dhe talk. Në ditët e sotme gjithnjë e më shumë ngushtuar tregues lubrifikantë për masazh. Teknika më e mirë masazh, aq më pak ka nevojë për të përdorur lubrifikantë.

Indikacionet për lubrifikantë përdorimit:
1. Mbindjeshmëria fytyrë, qafë.
2. Rritja e tensionit të lëkurës (edema).
3. Kur fërkoni (fërkim) e sipërfaqeve të vogla - në vendet e ngjitjes së muskujve, tendons në nyje.

4. zgjatur, pjesë fuqishme masazh të trupit (trashje).
5. Kur fërkoni organet e thella (zonën e stomakut).
6. Kur hollë duart masazh.

Kundërindikacionet:
1. lëkurës djersitur, veçanërisht në prani të një volosystosty madhe.
2. Nëse është e nevojshme, shkaku rrit rrjedhjen e gjakut në massyruemomu zonë.
3. Tendenca për hyperhidrosis (djersitje).
4. Tendenca për të vlon, pezmatim i lëkurës.