Ushtrime në mëngjes dhe ushtrime për një fëmijë


Me moshën 15.2 duhet të prodhojë në fëmijët zakon për të kryer gjimnastikë e përditshme në mëngjes higjienike, e cila është një shtesë e rëndësishme për grupin e masave të edukimit fizik të fëmijëve të vegjël. Ushtrim kryer rregullisht në mëngjes ka efekte pozitive mbi gjendjen funksionale, rrit tonin e përgjithshëm, për të përmirësuar oreksin dhe fle një fëmijë nuk duhet vetëm rekreative, por edhe vlera edukative. Gjimnastikë në mëngjes dhe ushtrimi janë të rëndësishme për një fëmijë!
Fëmijët të cilët janë të angazhuar në ushtrimet e mëngjesit, të lehtë për të zgjoheni dhe të mbledhura më të pavarur, më të fortë fizikisht, kemi sistem të mirë-zhvilluar muskulor dhe sjellje korrekte. Në muajt e ngrohtë, ushtrime klasa mëngjes rekomandohet në ajër të pastër - në park, në lëndinë, në shesh lojërash në afërsi të shtëpisë. Në sezonin e ftohtë ose në ushtrime të këqija të motit mëngjesit të kryera në një dhomë të ventiluar mirë pa draftet, me një dritare të hapur apo tërthore, por në mënyrë që fëmija nuk e kam marrë rrjedhë të drejtpërdrejtë të ajrit në një temperaturë prej 16-17 ° C.Nevojshme për ushtrime gjimnastikor objekte dhe libra, jastëk, topa, shkopinj gjimnastikor, hoops, flamujt dhe të tjerët. duhet të ruhen në një vend të caktuar posaçërisht. Ne duhet të mësojmë fëmijën për t'u përgatitur për ushtrimet e mëngjesit dhe të trajtojnë me kujdes gjërat që janë të nevojshme për zbatimin e tij. Kompleksi përfshin ushtrime në mëngjes jo më shumë se 4-5 ushtrime për grupe të ndryshme të muskujve të brezin e sipërme gjymtyrë, prapa, bark, këmbët, dhe karakter korrigjues ushtrim i cili forcon harkun e këmbë dhe për të parandaluar zhvillimin e këmbët e sheshtë - heqjen në gishtat e tyre, që ecin në gishtërinjtë tuaj, në skajin e jashtme e këmbës dhe të tjerë. Në mënyrë tipike, së pari kryhen ushtrime për gjymtyrë e sipërme të zonës, duke kontribuar në forcimin e muskujve të gjoksit dhe frymë të thelluar, dhe për trung dhe këmbë - mbledhje, lakimi, heqjen këmbët dhe të tjerët. Ushtrime mëngjesit përfundon kërcejnë ose të kandidojë, atëherë në këmbë. Kohëzgjatja e ushtrime në mëngjes - 6-8 min.


Për klasat mëngjes ushtron fëmijë ka nevojë për këmisha, pantallona, ​​atlete sportive. Në ditët e verës që ju mund të bëni pa këmisha dhe zbathur. Klasët janë bërë më të mirë para se të larë. Pas ushtrime në mëngjes fëmija merr një dush të ftohtë apo të shpejt fshij me një peshqir të lagur. Kombinimi i ushtrimit me procedurat e ujit - zakalyvayuschee zgjidhje efektive. Fëmijët në vitin e dytë të jetës së caktuar të ushtrimeve në mëngjes bazuar në një subjekt të veçantë, të tilla si "kafshët në pyll", "raketa dhe aeroplanë" dhe të tjerët. Adult gjatë gjimnastikë mëngjesit ofron fëmijëve të kryejnë ushtrime që ngjajnë lëvizjet e kafshëve dhe të shpendëve janë të njohura edhe fëmijë, të tilla si "fluturojnë zogjtë" (ngrenë duart tuaja në anët dhe wrists tundje) do të kandidojë, "si kuaj" (shumë heqjen gjunjët dhe duke tërhequr çorape ). Ju mund të kryejnë ushtrime të simulimit, "si motor në avion" (bëj bërryla tuaj dhe t'i bëjë ata një lëvizje rrethore para ushqyerit) ose "pompë" (bust mbrapa dhe me radhë, majtas dhe djathtas).


Çdo 2 javë. ushtrime ushtrime në mëngjes janë zëvendësuar me të reja. Për këtë qëllim, prindërit mund të përdorin disa ushtrime gjimnastikore, të cilat janë të përshkruara në komplekset e edukimit fizik të fëmijëve në periudha të ndryshme të jetës së tyre. Fëmijët e vegjël bëjnë ushtrime në mëngjes, me ndihmën e të rriturve të cilët kontrollojnë ekzekutimin e saktë të ushtrimeve. Nëse fëmija ka ndonjë variacione në statusin shëndetësor, ushtrimet shpenzimet mëngjes vetëm pas konsultimit me një mjek.
1. ngadaltë garë - 30 sekonda.
2. shtrihen. I. n -. Bëhuni të drejtë, duart në anët e tij, këmbët më të gjera se sa shpatullat. Në "një" ngrejë duart tuaja deri, të marrë një hundë frymë dhe shtrirje; në kurriz të "dy", - për t'u kthyer në. n -. goja nxjerr. 6-8 herë. Gjatë kryerjes së këtij ushtrimi të rritur mund të shqiptoj fjalët: "Pull up trajtuar edhe më të larta.

3. "Pemët ndikoj." I. n -. Bëhuni të drejtë, këmbët gjerësi shpatullave larg, duart në rripin e tij. Në "një" anim bust në të majtë; në kurriz të "dy", - për t'u kthyer në. n. të njëjtën të drejtë. Në 6 herë në çdo drejtim.
4. "Si për të marrë frymë elefant." Në "një" me flegër majtë ajrit thith gishtin drejtë rrokje; në kurriz të "dy", - nxjerr gojën. E njëjta flegër drejtë. Në 4 herë.
5. "pompë". I. n -. Bëhuni të drejtë, këmbët sup width larg. Në "një" - dorë për dore - frymë; për shkak të "2-3-4" - tre tilts elastik përpara, duart prekin në dysheme - nxjerr gjatë. 4-5.

6. Squats. I. n -. Bëhuni të drejtë, duart në anët e tij. Në "një" - dorë për dore - frymë; në kurriz të "dy", - ulen, anim kokën tuaj në gjunjë dhe të shtrëngoj duart e tyre - një nxjerr gjatë. 4-6 herë. Gjatë kryerjes së këtij ushtrimi rritur thotë, "ulen, qëndrojnë të vogla dhe të shpejt të bëhet i madh."
7. I. n -. Bëhuni të drejtë, duart në anët e tij. Në "një" - duart e tij, në kurriz të "dy" - goditje këmbë të drejtë për të marrë pëllëmbën e dorës së tij të majtë; në kurriz të "tre", - për t'u kthyer në një. Mr. e njëjta këmbë të majtë. Për 4-5 herë.

8. ngadaltë garë - 30 sekonda.
9. Normal këmbë - 30 sekonda.

Pas dy javësh në këtë kompleks mund të zëvendësojë 2-3 ushtrime, për shembull:
1. "Aeroplanët fluturojnë." I. n -. Bëhuni të drejtë, të armëve përgjatë trupit. Adult thotë: "Aeroplanët fluturojnë, të fluturojnë!" Një fëmijë në këmbë me duart përveç, bust tilts në të djathtë dhe të majtë, që mbanin armët e tij.
2. "Butterfly u ul mbi një lule." Për ekipin e të rriturve "flutur u ul në një lule dhe e bëri krahë" e një fëmije. Z. këmbë shpejt ulet, grabs krahët dhe shin pak ul kokën e tij, pastaj merr dhe e zhyt duart pas shpine.