Tadasana Yoga ushtrime për trupin


Me frymëmarrje të tërheqë armët, u bashkuan duart. Duart duhet të formojnë një vijë të drejtë me shpinën. Këmbët e shtyu në mënyrë të vendosur së bashku dhe banesë në katin. Në një tym bëj gjunjët dhe ijet të ulëta poshtë. Në mënyrë ideale, ata duhet të jenë paralel me dyshemenë. Këndi në hip dhe gju nyje duhet të jetë rreth 90 gradë. Për lehtësimin e tensioneve me gju, sigurohuni që ato janë të drejtuara në mënyrë të qartë përpara, jo duke folur për gishtave. Ky artikull do të diskutojnë ushtrimet tadasana yoga për trupin.
Gjoks mundur të kryejë mbrapa. Për ta bërë këtë me çdo frymëmarrje të heqë atë të lartë. Në Nxjerr është e rekomanduar për të reduktuar muskujt e barkut, duke tërhequr tailbone nga brenda, duke krijuar një devijim të lehta në pjesën e prapme. Frymë në fazën e mirëmbajtjes së asanas mbajtur stresit të barabartë. Nga asanas - në Tadasanu.


Utkatasana se çdo asana tjetër, ngarkesave maksimale të hip, gju dhe nyjeve kyçin e këmbës dhe këmbët në ushtrimet yoga për trup, përmirësimin shtetin e tyre funksionale. Ajo forcon muskujt e legenit, ijet dhe këmbët, si dhe një efekt pozitiv në sjellje tuaj, ndërsa shkeljes dhe të sheshtë. Kur kryen ushtrime stimuluar gjoks dhe dëmtimit të dhëmbëve të barkut dhe aperture, kështu që kjo asana është e rekomanduar për ata që vuajnë Sëmundjet bronkopneumonare dhe çrregullime të sistemit të tretjes. Kundërindikimet sëmundjeve të rënda dhe lëndimet e nyjeve, muskujt dhe ligaments e gjymtyrë të ulët, zhvendosja dhe jostabilitetit.


Me frymën e përhapur këmbët tuaja përveç me gjerësinë e 100-120 cm (kërcejnë e mundur) dhe të holluar me duart në nivel shpatull anash. Regjistrohu në asana në ushtrimet yoga për trupin përmes kërcimit të bëjë vetëm me një shpinë të shëndetshme. Pastaj ngre duart dhe e lidhni mbi kokë me duart e tij. Bërryla drejtë. Marrë një frymë pak. Në nxjerr, zgjeruar këmbën e djathtë në mënyrë që gishtërinjtë janë drejtuar përpara dhe u largua këmbë - 45 gradë. Më të kthehemi në këmbë të djathtë. Mundohuni të hapur legen pingul të jetë e mundur në lidhje me pozitën e këmbëve. Në nxjerr, bëj gju tuaj të drejtë 90 gradë, kofshë paralele në dysheme.

Pull up shpinë me një bending lehtë në bel, tërheq lart dhe kokën mbrapa, shikoni - në një shikim. Shënim: këmbën e majtë duhet të mbetet i drejtë, këmbë është në mënyrë të vendosur në dysheme. Të dy hips ngushtë. Coccyx, kokë dhe dorë të mbajtur përafërsisht në përputhje. Ushtrimi është kryer në të dy anët.

Si në asana e mëparshme, u përhap këmbët tuaja 100-120 cm larg armëve në nivel shpatull, pëllëmbët poshtë sy. Marrë një frymë pak. Pastaj thith, zgjerohet gishtat këmbën e djathtë përpara, u largua - 45 gradë. Në një tym përkulem këmbën e djathtë në 90 gradë. Paralel kofshë në dysheme, gjunjë vendosur - në përputhje me thembër. Kryetar, të zgjeruar të drejtë, shikoni - në pëllëmbë. Dorë Drag në dorë, kokë dhe qafë - up. Mundohuni të mbani frymëmarrjen tuaj. Pastaj ndiqni asanas e pasqyrë në anën tjetër.


Kur të gjitha opsionet Vyrabhadrasanы këndi në mes të kofshës dhe këmbë të këmbës kërrusur është 90 gradë mbi gju janë rreptësisht thembra, nuk flet për kyçin e këmbës. Këmbën e dytë korrigjohet fort, këmbën e sheshtë kundër dysheme. Të dy asanas të forcuar muskujt e sup brez, barkut, prapa dhe muskujt e legenit dhe sidomos e gjymtyrë të ulët, të rivendosur dhe për të ruajtur elasticitetin e shtyllës kurrizore dhe nyjeve të mëdha, të eliminojë defektet e sjellje dhe ecje, përmirëson zorrë dhe stimulon organet e barkut. Të dobishme për njerëzit kryesorë të një jetese i ulur. Kundërindikimet ka contraindications veçantë. Ata që kanë pasur dhimbje të nervit shiatik ose "dhimbje mesi", është përfshirë në asana ngadalë brenda dhe jashtë saj.


Thith duke vendosur këmbët në 1 m (mund të kërcejnë), dhe u përhap në duart larg. Duart duhet të jenë në nivelin e shpatullave, pëllëmbët shikoni poshtë shpinë shtrihet lart. Expand këmbën e djathtë në 90 gradë, la - pak më të zgjeruar brenda në 20 gradë Mundohuni të mbajë këtë pozicion, këmbët drejt. Në tym anim trupin në të djathtë dhe të kuptoj dorën e djathtë mbi këmbën. Krahun e majtë zgjeruar lart. Kthejeni kokën - shikoni në gishtin e majtë. Mundohuni të ndjekin frymën (asana mbajtur me frymëmarrje të qetë).


Mundohuni të relaksoheni muskujt ato që nuk janë duke punuar. Ngjashëm asana - përbëjnë një trekëndësh zgjatur. Dallimi është se pëllëmba e djathtë duhet të vendoset në pjesën e jashtme të kyçin e këmbës. Ndiqni paraqesin në pasqyrë në të dyja anët. Me trena të përditshme mbante një ndjenjë të bilancit, muskujt të fortë laterale barkut, përmirëson qarkullimin e gjakut në shpinë, kështu që janë letargji dhe dembelizmi. Veçanërisht e dobishme njerëzit Trykonasana me punën e ulur ose të çojë një mënyrë jetese i ulur. Ju nuk mund të kryejnë asanas sëmundje e rruaza të qafës së mitrës dhe presionit të ulët të gjakut.