Trajnimi dhe ushtrime për një trup të shëndetshëm


Përmbajtja e trajnimit fizik është procesi i kryer ushtrime të ndryshme fizike që synojnë përmirësimin e aftësive njerëzore për aktivitetin motor. Në teorinë e edukimit fizik këto aftësi quhen cilësitë fizike. Vetitë kryesore fizike përfshijnë forcë, shpejtësi, gatishmërinë dhe durimin. Fuqia - aftësia e një personi për të kapërcyer rezistencën e jashtëm ose të luftuar atë me anë të përpjekjeve të muskujve. Nuk janë statike, dinamike, të qetë, të shpejtë dhe të amortizimit forca shpërthyese. Speed ​​- aftësia e një personi për të kryer lëvizjet në këto kushte për një periudhë minimale të kohës. Ajo shfaqet në tri forma: shpejtësinë e shpejtësisë reagim motorike lëvizje të vetme dhe frekuencave (norma) lëvizjet. Sot tema është - trajnimi dhe ushtrim trupi shëndetësor.


Agility - aftësia për imagjinatë, në kohë dhe në mënyrë efikase të kryer detyra me motor ka shëndetin e trupit. Shkathtësi karakterizuar koordinimi, saktësi dhe përpjekjet dhe lëvizjet e proporcionalitetit ". Durim - aftësia e një personi për të kryer punë fizike, pa një rënie të konsiderueshme në efikasitetin, reagimin lodhje. Me fjalë të tjera, durim - aftësia për t'i rezistuar lodhje. Duke pasur parasysh se natyra e punës nuk mund të jetë identik, fuqia shquar, shpejtësia, durim shpejtësi-forcë dhe qëndrueshmëri për punë të gjatë e intensitet të moderuar, i quajtur ndryshe durim përgjithësi.


Për të rritur gamën e levizjes së trupit të njeriut sistemit motorik të njeriut është e cilësisë të rëndësishëm dhe të pestë fizik - fleksibilitet dhe lëvizshmërinë në nyje. Komente për këtë, ndoshta, e tepërt. Me zhvillimin e pronave të ndryshme fizike janë disa modele të përbashkëta - ato janë tre. Së pari, ndonjë prej cilësive të zhvilluara vetëm kur ushtrimin kryhet ose aktivitet kërkon individëve manifestimin e kësaj cilësisë. Me fjalë të tjera, ju do të kandidojë ngadalshëm, jo ​​të rritur shpejtësinë.

Së dyti, si zhvillimin gradualisht, por në mënyrë të pabarabartë. Në fazat fillestare të trajnimit në individë të trajnuar dobët progresin e arritur shumë shpejt (2-3 muaj), përmirësimi i mëtejshëm i rezultateve në njerëzit të arritur më shumë dhe më e vështirë. Së fundi, së treti, zhvillimin e cilësive fizike në marrëdhënien e ndërvarësisë. Kjo do të thotë se në përmirësimin e kualitetit të përmirësuar sigurisht dhe të tjerët. Ky ndikim reciprok nuk është i njëjtë.

Për shembull, shpejtësia e zhvillimit përmirëson forcën dhe durimin. Përmirësimi i njëjti efekt durim përgjithësi shumë pak në përmirësimin e forcën dhe pothuajse shpejtësi. Bazuar në të dhënat eksperimentale zbuloi se në afat të shkurtër të zhvillimit kompleks të trajnimit të cilësive fizike të mirë se sa e njëanshme. Për zhvillimin e cilësive fizike të zbatohet: një të dytë, alternative, uniforme, kontrollin, intervalin dhe metodat kundërshtuese. Megjithatë, ka disa metoda të veçanta për të përmirësuar cilësitë e caktuara.


Përvoja Sinteza vet, të dhënat shkencore dhe vlerësimin e sportit dhe individë të trajnimit rekreative njohur më lejoni të ju rekomandojmë që të planifikojnë një proces përafërt trajnimi orientimit javë për njerëz të të gjitha moshave. Në javën e dytë është e rekomanduar, ajo është më e mirë, natyrisht, tre trajnimi. Së pari, ajo është e lehtë për të parë se shuma në trajnime për dy ditë në javë më shumë se tre të ofruar në të gjitha grupmoshat. Së dyti, përmirësimi i planifikimit Trajnimi do të bazohet në faktin se çdo vetë-që kanë të bëjnë duhet të kryejë çdo ditë rekomanduar, shumë intensive, gjimnastikë në mëngjes. Ne besojmë se, në përputhje me parimin bazë dhe qëllim të përmirësimit të trajnimit fizik është i mjaftueshëm për të arritur dhe pastaj vetëm për të ruajtur, por jo rritjen e nivelit optimal të cilësive fizike. Për vetëm një nivel optimal të palestër ju lejon të krijoni ashtuquajturën rezistencë jo-specifike, në fjalë të tjera, një gjendje të madhe të kapaciteteve rezervë e sistemeve kryesore të jetës-mbështetës funksionale për veprim të vazhdueshëm nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm të pafavorshme në njerëz.


Kjo mund të vërehet se shkalla është rekomanduar vetëm zhvillimin e individëve për 36 vjet, si dhe zhvillimin dhe ruajtjen e nivelin e saj të individëve 37 vjet dhe më të vjetër të papërshtatshme, dhe grupi i tretë, edhe e papranueshme. Ushtrimet që kërkojnë shfaqjen e shpejtësisë lidhur me tendosje ekstreme fizik, të përshtatur për të cilat personat e moshës së mesme dhe të përparuar nuk mund. Është e qartë se përjashtime nga ky rregull janë. Megjithatë, në shumicën e rasteve, ata që lënë pas dore Këshillin nuk kryejnë stërvitje me shpejtësi të lartë, pas 35-40 vjetësh, duke paguar shëndetin e rëndë për kokëfortësinë e tij. Është e nevojshme për të zhvilluar një sistem të veçantë, sepse ne nuk jemi të interesuar në pushtet në të gjitha, dhe ndikimi i saj në shëndetin tonë.