Technique Thai masazh


Prekë - një nga produktet më të vjetra medicinale. Parimi i përgjithshëm i teknikave masazh lindore - ndikimi në pikat acupressure në trup, e lidhur funksionalisht me organet e brendshme dhe sistemet. Efekti më i rëndësishëm i masazh - program rivitalizimi e shërimit natyral të trupit, humor në "matricën e një trup të shëndetshëm." Konsideroni llojet tradicionale të masazhet orientale - Thai, indiane dhe kineze. Le të flasim për teknikën Thai masazh.
Një masazh i vërtetë Thai
Masazh Thai është nganjëherë i quajtur "masazh yoga" ose "yoga pasive", sepse teknika masazh përfshin gjarpërues, që shtrihen dhe të punojnë në nyje. Themeluesi i masazh Thai konsiderohet Dzhavaka Bhashy Kumar, një dishepull i Budës, e krijuar në vitin 2000 si një sistem integral i shërimit bazuar në njohuritë e kanaleve të energjisë, meridianet dhe pikat biologjikisht aktive, gjithashtu përfshin praktikën e yoga dhe filozofinë e qëndrimit gjithëpërfshirës të mjekut të pacientit - Matt (përkthim - "shërimin duash mëshirën "). Healers tradicionale para seancës paraqitur lutje Bhashy. Për një mjeshtër i vërtetë i Thai masazh - një praktikë e shpirtërore, në mënyrë më të mirë për të besimit specialist ndjekin parimet etike të Budizmit. A nuk e ngatërruar se ai (ose ajo) nuk flet rusisht, ata kanë një nivel shumë të lartë të perceptimit - zonat problematike të trupit ata ndjehen duart dhe fjalët janë të tepërta.Makineri Masazh
Masazh Thai është bërë në katin e në mate - kështu që të ndjehen më të lehtë për të zotëruar përpjekjet e nevojshme. Ju do të ndryshojë në veshje të lehta të lirshme. Gjatë procedurës, mos e përdorni krem ​​ose vajra esenciale, por është e rëndësishme që ju të ngrohtë dhe ju të ndiheni rehat. Muzikë të qetë, Aromatherapy, qirinj, miqësore magjistar Gjendja promovuar ulje harmonike dhe meditues dhe relaksim. Procedura fillon me një masazh këmbë, pastaj nxehet e trupit duke përdorur lëvizje të lehta nadavlyvayuschyh. Duke klikuar gishtat e kryera (për përpunimin pikat aktive të këmbët dhe duart), gjunjët (për procesin sipërfaqen e pasme të këmbëve), duart dhe bërryla (për përpunimin e muskujve të mëdha) dhe këmbët (për përpunimin e muskujve të mëdha). Pas teknikat nadavlyvayuschyh buta përgjatë meridianet energjetike magjistar përdor elementet e yoga, lëkundje, që shtrihen UPS, rotacioni dhe shtrihen.


Shaking lejojnë të relaksoheni para gjymtyrë që shtrihen, hiqni clips dhe mbyllje. Me sprains armëve, këmbët dhe fleksibilitet pasme të trupit është restauruar. Lartësi janë përdorur për procesin shpinë. Rotacionit - një "pikë" shtrihen indet rreth nyjeve. Tërhequr mundësojnë lidhjet e procesit dhe kufirin e muskujve. Kështu, kur të përpunuara masazh tërë trupin nga gishtërinjtë në kurorën. Menjëherë pas seancës ju do të ndjehen të përgjumur dhe të këndshme relaksim, dhe disa orë - një hov mahnitëse të energjisë dhe butësi të jashtëzakonshme në trup.


Vetëm në këtë rast studimi mund të vërtetë të thellë të trupit. Zakonisht çdo ngarkesës pasuese sesion gradualisht rritet. Megjithatë, koha e kaluar në masazh Thai kompensohet - ju do të fle më shpejt dhe të bëhet shumë më aktiv gjatë ditës.

Masazh Ayurvedic MARMI
Sipas Ayurveda, mjekësisë tradicionale indiane, të gjitha proceset në trupin e njeriut janë të qeverisur nga tri parime themelore fiziologjike quajtur "doshami." Kur këto tri forca - Vata (ajrit dhe eter), Pitta (zjarri dhe uji) dhe Kapha (tokë dhe ujë) - janë në ekuilibër, personi ndjehet mirë. Me një tepricë ose mungese në trupin e një sëmundjeje Doshi ndodh. Masazh Ayurvedic ndihmon për të rivendosur ekuilibrin e tre doshas. Me një Doshi tepërt leshi nevojshme masazh qetësues dhe ushqyes me një Doshi tepërt Pitta - ftohjes dhe qetësues masazhet, ndërsa dominimi i Kapha Doshi rekomanduar rrit energjinë stimuluese efekt.

Sipas traditës Ayurvedic, masazh mund të bëjë vetëm një vegjetarian certifikuar mjek, mos konsumoni ushqime dhunë ". Para procedurës, ajo duhet të përcaktoj diagnozë pacientin me "pesë pasqyra" e trupit (pulsin, duart, gjuha, sytë dhe veshët) dhe të përcaktojë ekuilibrin e shtetit tre doshas. Duke pasur parasysh gjendjen e shëndetit, kushtetutës, karakteristikat individuale të pacientit, mjeku përzgjedh vajra esenciale ose ekstrakte bimore për masazh dhe inkurajon programin individual të shërimit.

Makineri Masazh

Masazh tradicionale Ayurvedic përbëhet nga dy procedura. Procedura e parë - abhъyanha - masazh vaj, gjatë së cilës nafta dhe rubbed butësisht ngrohja deri në trup, që shtrihen nyjeve dhe tendons. Qëllimi i kësaj faze është të normalizuar qarkullimin e gjakut në trup. Kjo procedurë përdoret infused me vajra bimëve vegjetale apo vajra esenciale.