Ushtrimi për të moshuarit


Në rininë e tij, zakonisht problemet shëndetësore nuk janë vërejtur, nganjëherë të shqetësuar për ftohjet. Por mosha e vjetër, shëndetësor fillon të përkeqësohet. Për të vonuar ky proces duhet të jetë ushtrim i dhimbshëm. Trajnerët zhvilluar ushtrime të veçanta për të moshuarit. Për herë të parë, të moshuarit me siguri do të ndjehen siklet, mund të dëmtojë muskuj dhe nyje, dhe gulçim mund të ndodhë. Por përfundimisht, kur fillimi i moshuar për të marrë të përfshirë, do të lehtësojë dhe energji. Nuk do të jetë sëmundje të tilla si të ulët mbrapa dhimbje, dhimbje të nervit shiatik dhe dhimbje koke. Nuk është vetëm një kohë për stërvitje, ata duhet të bëjnë vazhdimisht, duke u përpjekur të mos humbasë një ditë të vetme. Dhe pastaj do të vijë një kohë kur sëmundja do të tërhiqen.


Ushtrimi për të moshuarit
Ushtrimi №1 IP - Përhershëm. Duke e bërë lëvizje rrethore të kokës, e la i pari, pastaj të drejtë. Filloni duke bërë stërvitje ngadalë, pastaj shtoni ritmin, të përsëritur 20 herë.

Ushtrimi №2 Përhershëm - lëvizjet rrethore trupin e sipërme, të fillojë si ushtrimi i parë majtas, pastaj djathtas. E para 10 herë bëjnë ngadalë, 10 herë më shpejt.

Në prazhnenye №3 Kushtet legen, IP në këmbë, këmbët gjerësi shpatullave larg. Dhjetë mocionet rrethore majtë dhe të djathtë ngadalë, sa më shumë të bëjë shpejt.


Ushtrimi №4 këmbë, këmbët së bashku, duart dhe të marrë nga dora çojë stseplyaem së bashku. Kthehu trupin, së pari në një drejtim dhe të kthehet në IP Gjithashtu duke bërë në mënyrë tjetër. Si në ushtrimet e mëparshme ngadalë 10 herë, pastaj 10 herë në një ritëm të shpejtë.

Ushtrimi №5 IP shtrirë në barkun e tij, duart prapa kokës së tij. Ngritja kokën dhe bust sipërme, duke u përpjekur se si të bëj përsëri, përsëri në pozicionin e fillimit. Përsëriteni këtë ushtrim 10 herë.

Ushtrimi №6 Shtrirë në shpinë, krahët përgjatë trupit. Lift kthehet shpatullën e parë e majtë, pastaj të drejtë. Ne të kthehet në IP, të bëjë të rritur çdo krah 10 herë.


Ushtrimi №7 Shtrirë në shpinë, duart e tij nën krye të vet, me dorë të endura së bashku. Ngre dy këmbët në të njëjtën kohë përpjekur për të ruajtur kendin e 90 gradë. Ushtrimi përsëritur 10 herë. Nëse në fillim nuk do të thotë që ju mund të bëj gjunjët dhe pastaj shpjegoj me 90 gradë. Kthehu në IP shtrirë në shpinë, këmbët lënë jashtë.

Ushtrimi №8 Shtrirë në shpinë, këmbët drejt. Bend gjunjët dhe në një pozicion të duke u përpjekur për të lëkundur mollaqe mbi supe dhe prapa. Përsëriteni 10 herë.

№9 Gënjeshtra Ushtrimi në fytyrë katin e poshtë, kreu përsëri në të majtë. Merrni frymë thellë dhe të mbajë frymën tuaj për me 20 pastaj bën një frymëmarrje të thellë. Përsëriteni ushtrimin 10 herë. Pastaj kthejnë kokën në të djathtë dhe të bëjë ushtrime të frymëmarrjes për 10 herë.

Ushtrimi №10 Përhershëm, width këmbët sup përveç, duart ulur përgjatë trupit. Ngritja e pesë qëndrim mbetur në gishtat e tyre, një rënie e horizontit në IP, duke u përpjekur për të qëndruar të drejtë në llogarinë 10. përsëris ushtrimin 10 herë.

Ushtrimi №11 width këmbët sup përveç, armëve shtriu në frontin e tij. Bërë ulem-ups në mënyrë që legeni, ndërsa ulja ishte në gjunjë dhe në çdo rast jo më të ulët. Ne të rritet në IP Ushtrimi përsëritur 10 herë në lëvizje të ngadaltë.


Ushtrimi №12 Përhershëm, width këmbët sup përveç, pak prirje gjunjë, armët e shtrirë përpara. Duart e kaloi së bashku, duke u përpjekur për nxjerrjen ushtrimin maksimal gishtat dhe të bëjë "gërshërë" 20 herë.

Ushtrimi №13 Përhershëm, këmbët së bashku, ngrenë duart tona, duke tërhequr përpara. Getting rrethore brushat lëvizje dorën i pari në një drejtim, pastaj një tjetër. Përsëriteni ushtrimin 10 herë në çdo anë.

Ushtrimi №14 IP - Qëndrimi në dysheme, këmbët së bashku, krahët shtrirë përgjatë trupit. Ul kokën poshtë dhe gjunjët koprrac duart. Ulët trupin aq i ulët sa të jetë e mundur, sa më shumë që të jetë e mundur sjelljen e kreu në gjunjë, zatrymuyemosya në një pozicion për llogari 20. Ne të rritet dhe të përsëritur 5 herë.


Në mënyrë që të ushtruar për njerëz të moshuar ishte përfitimi maksimal që ju duhet të ndiqni disa udhëzime. Para fillimit të çdo ushtrim ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj që ju jeni duke shikuar një kohë të gjatë. Para çdo fillimi shëtitje e klasave në vend, duke u përpjekur për të hequr gjunjët e tij të lartë, kështu që rozihriyutsya muskuj dhe nyje. Duke filluar një program për stërvitje është e nevojshme me sasi më të vogla të ushtrimit, të tilla si pesë dhe vetëm dy javë më vonë ata mund të sjellin me numrin e rekomanduar të repetitions. Koha më e mirë për stërvitje - këtë mbrëmje, përfitimet për trupin do të jetë maksimale. Një orë para dhe pas trajnimit, nuk mund të hani, ju mund të pini ujë në çdo sasi. Në darkë, mundësisht pas ushtrimit për të ngrënë ushqim të qumështit: djathë ose kos. Dhe në qoftë se ndjeu papritmas disa parehati në gjoks il dhimbje koke akute duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor.