Ushtrojnë astmës bronkiale


Një grup shembullor i ushtrimeve në astmës do të ju ndihmojë. Le të flasim për stërvitje në astmë!
Numri Ushtrimi 1
I. n -. Pacienti ulet në një karrige me presion fort në pjesën e prapme e karrige mbrapa. Armëve, supet dhe kokën ulur, muskujt janë të relaksuar, këmbët pak përpara dhe të bëhet sa më të relaksuar. Pacienti bën disa breaths sipërfaqësore. Thith me hundë bërë, pastaj bëri një pauzë, dhe pastaj të kryer një nxjerr aktiv nëpër buzët tub nxjerra. Lëvizjet e frymëmarrjes duhet të jetë i cekët, përndryshe ai mund të ndodhë vrull e bronke, duke shkaktuar sulm astmë.Numri Ushtrimi 2
Z. V .. E njëjta gjë, por kreu në anën. Frymëzimi duhet të jetë e njëjtë si në ushtrimin e mëparshëm, sipërfaqësore, dhe nxjerr frymë - një zgjeruar pak, në të cilën ju duhet të shpallë tingujt bashkëtingëllore "sh-sh-sh", "ch-ch-ch", dhe në fund "n HH ". Ushtrimi përsëritur 4-5 herë. Ky ushtrim është si një masazh vibruese.

Numri Ushtrimi 3
I. n -. E njëjta gjë. Breath pak më thellë; fryma, i ngadalshëm dhe të qetë, ju do të duhet të marrë një pushim. Pastaj nxjerr në heshtje, shqiptuar tingujt e "ah", "dhe-e"; Përfundon frymë të shëndoshë "mmm"; Pas kësaj pauze prej rreth 3 sekonda.


Numri Ushtrimi 4
I. n -. E njëjta, gjinjtë përfundoi peshqir fundin e saj në duart e pacientit ose të mjekut. Pacienti prodhon frymë ngadalshëm të thellë përmes hundës. Kur pacienti ngadalë nëpër buzët e tij, tub palosur, merr frymë, gjoksin e tij maksimalisht ngjeshur peshqir. Ky ushtrim nxit mekanizmin e duhur të trajnimit të frymëmarrjes.

Numri Ushtrimi 5
I. n -. E njëjta gjë si në ushtrimin e parë. Kryen një relaksim të plotë të trupit.

Numri Ushtrimi 6
I. n -. E njëjta gjë. Ju merrni frymë thellë, pastaj nxjerr për kohë të gjatë e plotë me zë të lartë "ah", "në-in", "dhe-e". Së bashku me shpalljen e merr tingëllojë këmbë pacientit ulur "lëvizjet e këmbëve të kombinuara me lakimi armëve në bërryla.


Numri Ushtrimi 7
I. n -. E njëjta gjë. Run diafragmë pa frymë.

Ushtrimi numër 8
I. n -. E njëjta gjë. Ju duhet të ngrenë duart tuaja drejt deri. Lëvizjet duhet të jetë i ngadalshëm, duart të rritur nga ana e tij. Kur ju nxjerr, ulin armët dhe të pushojnë tërë trupin gradualisht, duke filluar me muskujt e krahut.

Numri Ushtrimi 9
I. n -. E njëjta gjë. Plotësisht të relaksoheni. Çdo ushtrim duhet të përsëritet 3-4 herë.
Sapo një pacient vjen përmirësim, përfshijnë një numër të madh të ushtrimeve shtesë për lëvizje. Lëvizjet perdorura e armëve, këmbët, bust, të kombinuara me ushtrime të frymëmarrjes. Së pari, numri i madh i ushtrimeve kryhet ulur ose shtrirë. Gradualisht futur ushtrime me pozicionin origjinal këmbë. Vëmendje e veçantë i është dhënë për të ecur dhe performancën gjatë ushtrimit të saj. Used pajisje sportive dhe aparatura. Të gjitha ushtrime me ngarkesë (tilts trupin, duke hedhur objekte) janë në skadimin, pas së cilës ju duhet të plotësoni relaksim. Kjo lehtëson përshtatjen për aktivitet fizik që kontribuon në ruajtjen e efikasitetit.


Një grup i ushtrimeve me shqiptimin e zanoreve dhe bashkëtingëlloreve duhet të kryhet para fillimit të klasave. Pastaj ju lëvizin për ushtrime në ushtrim që mund të bëhet dhe jashtë. A keni nevojë për të shpenzuar të paktën 3 herë në ditë, dhe 2 herë - më vete. Kohëzgjatja e studimeve duhet të jetë individual, duhet të fillojë me 5-7 minuta dhe gradualisht të rritur kohën e tyre e 30 minuta. Lodhje nuk lejojnë: nëse pacienti ndjen shenjat, ju duhet të shkoni në tingujt e ushtrimeve që nxisin relaksim. Ju gjithashtu mund të përdorni masazh dhe të lehta - gjimnastikë. Për shembull, lakimi dhe gjymtyrë papërkulshëm, i destinuar tek ato anët, e rradhës e tyre; zgjerimin e trupit, Bending përpara dhe anash.

Pacienti, mbi të gjitha, për të mësuar për të marrë frymë sipërfaqësisht, si breaths thellë mund të shkaktojnë sulmet e astmës. Vrull e bronke rekomanduar më tej gjoks masazh masazh bark, shpatullat, qafën dhe kështu me radhë. D. Pasi treguesit kryesorë të funksionit të mushkërive u kthye në normale, klasa përfshijnë ushtrime të përgjithshme zhvillimore. Ata kanë për qëllim të rrisin armëve durim, këmbët, mbrapa. Pas ushtrime të tilla duhet të kryhen ushtrime të relaksimit. Nëse një ushtrim është zgjedhur si duhet, pacienti reduktuar numrin e sulmeve, presion normal të gjakut.


Gradualisht të rritur nevojën për aktivitet fizik për të funksionuar frymëmarrje jashtëm përshtatur për ta. Ushtrimi i parë është kryer në frymë cekët, kthimit dhe tilted bust, përkulem dhe shtendos këmbët dhe duart, mbledhje. Pas tre pacientë duhet të ushtrojë maksimale relaksohuni. Disa ushtrime duhet të kryhen për të nxjerr. Në faljen e sëmundjes shtuar gradualisht në këto ushtrime ushtrime me pesha, në pajisje sportive, pajisje sportive në të njëjtën kohë shqiptim bashkëtingëllore dhe zanore fërshëllen tingujt. Kjo përmirëson qenët i qartë bronkiale, tym zgjatur dhe trenat muskujt e bronke. Për të përmirësuar tonin e muskujve të lëmuar të sjelljes bronke ushtrime të frymëmarrjes, në të cilën kombinimi shqiptoj bashkëtingëllore të caktuara:


1. Pacienti knotted peshqir në gjoksin e tij, skajet e të cilit janë të ardhur. Ngadalë exhaling, pacienti shpreh tingujt "r-r", "brroh", "drroh", "bruuh" (shëndoshë "vjet" tërheq më shumë se tjetri), një peshqir, ndërsa compressing gjoks. Bashkëtingëlloreve tërheq 7 sekonda e parë, pastaj të sjellë në 20 sekonda.
2. Pacienti napivsydyt në shtrat, pas një frymë të butë është nxjerr ngadalshëm. Në nxjerr, tërheq pacienti kthehet këmbët e tij në gjoksin e tij.