A është e mundur për të lëkundur shtypin çdo ditë


Kur vjen pranvera dhe rrezet e diellit janë gjithnjë e duke u ndjerë, ka një rritje të mprehtë në numrin e djemve dhe vajzave që ëndërrojnë të relievit dhe stomakut tendosur. Kjo është për shkak, natyrisht, me afrimin e verës dhe plazhit sezonit.
Fillon punën intensive për të sjellë shifrën në mënyrë dhe në këtë aspekt pyetje shumë nëse është e mundur për të lëkundur shtypin çdo ditë. Në të vërtetë, kaq të etur për të fituar formën më të dëshiruar!

Si zakonisht, përgjigje të thjeshtë për këtë pyetje nuk ekziston. Megjithatë, shumica e trajnerë Bodybuilding dhe palestër instruktorët mbani mendimin se shtypi shkëmb çdo ditë nuk është e nevojshme.


Arsyeja për këtë është mekanizmi i rritjes së muskujve. Gjatë peshë të rëndë në fibrave muskulore të çara duket, kështu që ne ndjejmë dhimbje pas trajnimit. Është procesin e shërimit të lëndimeve rrit sasinë e muskujve. Vendndodhja lëndimi bëhet i tharë dhe uprochnyatsya. Nëse para se të rimëkëmbet muskujve, ju përsëri do të japë ngarkesën, rritjen e ngadaltë.
Prandaj, në qoftë se ju doni të ndërtuar lehtësim muskujve dhe shtoni barkun tuaj, ju duhet të trenit deri në 4 herë në javë. Racionale do të kufizohet në tre workouts në javë. Nëse ju mendoni se kjo nuk është e mjaftueshme, ju më mirë të përpiqet të bëjë ushtrime me peshë ekstra.
Pra, për një lehtësim i mirë për të lëkundur shtypin çdo ditë nuk ka kuptim, por në qoftë se qëllimi juaj është durim, regjim ditor të trajnimit do të jenë të dobishme për ju. Kjo është sa atletët të cilët janë të përfshirë në artet marciale të trajnuar. Kjo shtypi ata nuk veçanërisht të rritet në vëllim, vetëm kompakt.
Por në mesin e bodybuilders nuk pajtohen fundjavë për shtypin e tij. Për shembull, Jay Cutler beson se shtypi shkëmb çdo ditë nuk është vetëm e mundshme, por e nevojshme. Ai thotë se e vetmja trajnimi përditshme lejojë trupi i tij të jetë në gjendje të mirë. Por ky djalë ha për mëngjes gati 10 vezë, kështu që nuk mund të gjithë duhet të jetë e barabartë me atë

Në përgjithësi, unë besoj se në qoftë se ju nuk jeni një atlet profesional, ju duhet të angazhohen në dy deri katër herë në javë. Unë vetë vendosur për të bërë ushtrime të barkut 4 herë në javë, por një stërvitje do t'i kushtohet tërësisht në anën e shtypit, këtu.