Ushtrimi në të Drejtat e scoliosis


Scoliosis, lakim të shpinë që është - shoqërues i shpeshtë i njeriut modern, i cili shpenzon shumë kohë në kompjuter. Çfarë duhet të bëni kur mjeku vënë një diagnozë zhgënjyes? Përgjigjja është e thjeshtë: për të bërë gjimnastikë çdo ditë - për shembull, në bare mur! Objektivat kryesore të këtij trajnimi: për të shpëtuar shpinë nga stresi i panevojshëm, të eliminuar pabarazitë e muskujve dhe për të forcuar sistemin ligament-muskulor, për të formuar një sjellje korrekte. Çfarë është ushtrim scoliosis personalisht?
Tendosje
Qëndroni mbrapa në mur bare, shtrëngoj bar me të dy duart, var. Për shkak se muskujt e duarve dhe parakrahët ndërsa merr ngarkesën e rëndësishme, atëherë LSI e parë për të bërë për kohë të gjatë, dhe pastaj gradualisht të rritur ngarkesën dhe të kryejë atë për 4 minuta.Rotator
Rri në traversë. Në "një" këmbët pash holluar përveç, në kurriz të "dy" ndër këmbët tuaja në të njëjtën kohë duke zgjeruar legen dhe kokën kthyer në drejtim të kundërt. Përsëriteni, duke bërë një kthesë në një drejtim tjetër.

Protyhid
Kapur në traversën e sipërme të murit suedeze, var, ekzekutuar kthehet shpejtë të majtë dhe të djathtë, ndërsa një legen kthejnë kokat në drejtim të kundërt. Duart Pasi lodhur, të vënë këmbët në hap dhe vыhybaytes pa ndërprerë shtrihen në shpinë. Pas një pushim, të vazhdojë të bëjë ushtrime fizike.


Kënddrejtë
Run varet në bar të lartë (me shpinën e tij në bare mur), ngadalë heqë këmbën lart (formimin e një kënd të drejtë) për të qëndruar në këtë pozicion për disa sekonda dhe të kthehet në y.p. për një njeri.

Lavjerrës
Run rri në bar dhe të fillojnë plot gjallëri këmbët anash murit rreptësisht paralele në pozicionin e caktuar të duarve dhe trupit. Ndjeheni të lodhur, pushoni pak, nuk zbriste nga bare mur, dhe duke i vënë këmbët në një hap të rehatshme.

Këndi
Run rri mbi traversë, pastaj ngre këmbët e tij të vendosur në gjunjë dhe më pas në një pozicion për të kryer disa kthehet njëra anë në tjetrën të rastit. Së pari, të mjaftueshme për të përsëritur ushtrimin 4-5 herë.


Urë
Qëndroni në dysheme (përsëri në bare mur), rrokje të mbajë bar - një që është mbi kokën tuaj. Këmbët të mbetet njeriu i palëvizshëm, dhe të gjitha llojet e mishit të kalbur - trupi pra ka nevojë për të shkuar përpara. Pastaj shkoni përsëri në IP Mbani në mend se traversë më të ulët për të cilën ju të trajtuar duart tuaja, aq më shumë ju duhet të përkulem dhe tendosje në muskujt e mbrapa.

Zog
Run rri ballë për bare mur, duart dhe duhet të ketë gjerësi shpatullave larg, këmbët së bashku, çorape tërhoqi poshtë. Në "një" bend në të njëjtën kohë ta tërheqë këmbët mbrapa, dhe në kurriz të "dy" përsëri në y.p. Përsëriteni, vendosjen e këmbë pak mbrapa dhe përhapjen tyre veç e veç. Kur ushtrimi mbipeshë fizik në vend të përsëritur 2-3 herë.


Pistoletyk
Qëndroni përballur bare mur, vënë këmbën tuaj të drejtë në traversë në një lartësi të rehatshme për një person dhe jo Bending këmbët, bëj atë. Përsëriteni ushtrimin, por duke bërë theksin lënë këmbë.