Vaksinimet e nevojshme për shëndetin e njeriut


Të gjitha vaksina e nevojshme për shëndetin e të na bëjnë në fëmijëri. Shumë njerëz janë dakord me këtë deklaratë, por, çuditërisht, ata janë të gabuara. Pra, sa vaksinat duhet secili prej nesh për të mbrojtur shëndetin e sëmundjeve të zakonshme dhe të rrezikshme?
Vaksinimi kundër papillomavirus njeriut
Një nga zbulimet më të rëndësishme të kohëve të fundit në fushën e mjekësisë - Zhvillimi i vaksinat HPV. Në fakt, kjo vaksinë mbron nga kanceri i qafës së mitrës provokuar nga lloje të caktuara të HPV. Në disa shtete të SHBA, këto vaksina e nevojshme janë bërë pjesë e kalendarit kombëtar të vaksinimit të shkollave.


Vaksinimi rekomandohet për vajzat adoleshente seksualisht aktive. Në këtë kohë nuk ka infeksion nga virusi lyth njeriut. Megjithatë, vaksinimi mund të bëhet dhe gratë rritur pas moshës 45 vjet kanë parë një rënie në imunitetin, ende tregoi veten në gjendje për të aktivizuar virus. Vlefshmëria e një vaksine të tillë është e pakufizuar, por tani ekspertët thonë se vetëm rreth pesë imunitet ndaj virusi lyth njeriut, e cila shkakton kancerin e vulvë dhe mitrës.
Në vendin tonë kjo vaksinë u bë në dispozicion kohët e fundit, megjithatë, mjekët kërkojnë gratë dhe vajzat e tyre adoleshente gjatë në '11 që të vaksinohen. Ai është i përshtatshëm për djemtë ashtu siç besohet se virusi lyth njeriut mund të shkaktojë kancer të fyt. Infektuar me virusin mund të rreth seksit oral.


Hepatiti B
Ky është një tjetër vaksinë shëndetin e rëndësishme e njeriut kancer. Ajo mbron nga kanceri i mëlçisë, si një nga shkaqet e kësaj sëmundjeje është Art hepatitit. Ajo mund të transmetohet vetëm nëpërmjet gjakut, shpesh gjatë transfuzionit të saj. Për më tepër, ju mund të merrni gjatë kryerjes manikyr, pritje në dentisti, kënaqësitë dashuror përmes çara në lëkurë dhe mukozës.
Këto bëjnë vaksinat e nevojshme për 4-6 muaj në tri faza. Imuniteti ndaj sëmundjes formuar të paktën 9-12 vjet. Aktualisht, ekspertët po diskutojnë se kur do të mbajë përforcues në të cilin veçanërisht nevojë njerëzit me shëndet të dëmtuar. Nëse ju nuk e mbani mend se keni bërë një vaksinim, ju mund të merrni një test të gjakut për antitrupa të hepatitit C.


Hepatiti A
Nga sëmundje duart e pista apo verdhëz duhet të vaksinohen. Ky virus është shumë ngjitëse. Hepatiti A është e rrezikshme për shëndetin e njeriut, në veçanti, për mëlçinë e tij. Nëse sëmundja është e fshehur dhe maskuar si helmimi me ushqim të zakonshëm, pacienti nuk marrin trajtimin e duhur në këtë rast. Në shumë vende, vaksinimi kundër hepatitit A përhapur. Asnjë të keqe do të vaksinohen dhe për qytetarët e vendit tonë. Për shkak futur dy doza brenda gjashtë muajve mund të formojnë një imunitet të fortë ndaj sëmundjeve për 15-20 vjet.


Infeksion hepatitin
Nëse ju do të nxitet për të hyrë së bashku me vaksinim kundër gripit vaksinë kundër infeksionit pneumonisë, nuk do të heqë dorë. Pak njerëz e dinë se rreth 60% e SARS-it nuk është shkaktuar nga viruse dhe Pneumokoke. Kjo bakteret mund të vendosen në nasopharynx e njeriut dhe shkakun e pneumoni, otitis media, bronkit, sinusit, faringjit, dhe artritit dhe sepsë. Rreth një në pesë acarimin e bronkitit kronik është faji i Pneumokoke. Ato janë të rrezikshme për shkak se nuk është shumë antibiotikët që janë në gjendje për të neutralizuar atë.

Vaksinimet kërkuara zhvilluar kohë më parë, por pak njerëz e dinë në lidhje me to. Vaksinimi kryhet zakonisht nëse treguar për sëmundje kronike. Megjithatë, ajo nuk do të dëmtojë ata që zakonisht zastudzhuyetsya disa herë gjatë dimrit, dhe duhanpirësit të cilët kanë reduktuar imunitetin lokal. Vaksina është administruar çdo pesë vjet.

Sëmundje meningococcal
Infeksioni meningococcal është ajrore. Nëse bakteret merrni në trurin e njeriut zhvillohet meningjit. Forma të tjera të sëmundjes përfshijnë pneumonia, nyjeve (arthritis), rreshtim e brendshme e zemrës (endokardit), kornea e syrit (iridocyclitis). Kështu për të ruajtur shëndetin, vetëm një dozë e vaksinës për të mbrojtur për 3-5 vjet. Ju gjithashtu duhet të dini që kryejnë vaksinimin kundër sëmundjeve meningococcal domosdoshmërisht ato planifikuar një udhëtim në Arabinë Saudite.


Encefalit Tick-përballohen
Për të shmangur në këmbë në natyrë, është më mirë që të vaksinohen dhe të paktën tre vjet nuk i kushtoj vëmendje të lajmeve për pushtimin në masë të marimangat. Dy doza e vaksinës administrohet në intervale të një muaj, dhe të tretë është kryer përmes 9-12 muaj. Ata janë në gjendje të sigurojnë imunitet të shënoni-lindur encefalit. Përveç kësaj, ata që do të shkojnë në pranverë ose verë në Republikën Çeke, Austri, Vietnam, Gjermani dhe sidomos në vaksinat nevojë.

Tetanosit dhe difterisë
Vaksinat ndihmojnë në mbrojtjen kundër këtyre sëmundjeve vdekjeprurëse. Afati i validitetit është projektuar për 10 vjet pas vaksinimit duhet të përsëritet, dhe sa më shpejt që të jetë e mundur në qoftë se ju keni kaluar tashmë pragun e 40 vjet. Pas të gjitha, në këtë epokë njerëzit janë më të rrezikuar për të difterisë transmetuar nga pikat ajrore. Një bakteret që shkaktojnë tetanozit, dhe janë absolutisht kudo. Nëse shkopinj tokës me spore tetanozit bien në mëngjes në trupin e njeriut, toksina është një nga më të fortë në Tokë bakteret fillojnë shkatërruese. Rezultati mund të shpejt të zhvilluar paralizë e zemrës dhe muskujve të frymëmarrjes spazma. Vaksinimi kundër këtyre sëmundjeve duhet të kryhet çdo 10 vjet. Në vendin tonë vaksinimi fundit detyrueshëm kundër difterisë dhe tetanusit bërë moshës 14-15 vjet, sepse për 25 vjet vaksina mund të administrohet përsëri.