Efektet e vaksinimit vaksinimit Drejtat


Çfarëdo kritikuar vaksinimin, por për aq kohë sa vaksinimi u shpik, në fakt, si soda, vdekshmëria njerëzore ka rënë shumë herë. Nuk ka mohuar se në këtë masë e dobishme është e rrezikshme. Megjithatë, shumica e tyre ndodhin qëndrim kur neglizhent ndaj biznesit. Lojra me shëndetin - një lojë me jetën, dhe për këtë arsye e vaksinimit duhet të sillen "i rritur" numëruar ato të gjitha nuancat e mundshme me saktësi ekstreme. Cilat janë efektet e vaksinimit Imunizimi njeri?


Kalendari i vaksinimit për fëmijët e njohur me siguri çdo prind është arsyeja pse ne lista pikat kryesore të shkurtër të tij:
• Në ditën e parë, e ndjekur nga një përsëritje në 1 2 dhe 12 muajsh - hepatit B;
• të kryejë nga spitali (në javën e parë të jetës) - tuberkulozi (BCG);
• 3 muaj, 4 dhe 6 - vaksina e parë kundër poliomelitit, difterisë, pertusis dhe tetanusit;
• 4 dhe 6 muaj - e dytë dhe të tretë vaksinimet kundër poliomelitit, difterisë, pertusis dhe tetanusit;
• 1 vit - fruthi, rubeola, shytat;

• 15 vit - Rivaksinimi kundër difterisë, kollës, tetanozit dhe paralizës së fëmijëve;
• 6 vjet - Rivaksinimi kundër fruthit dhe shytave dhe tetanusit dhe difterisë;
• 7 vjet - kundër BCG Rivaksinimi.
E gjithë kjo, nëse na pëlqen apo jo, duhet të bëjë, si përndryshe lindin probleme me ardhjen e një fëmijë në çerdhe dhe shkolla. E ardhmja e biznesit vaksinimit më demokratike, por mjekët insistojnë në këtë rrjedhën e ngjarjeve:
• 14 vjet - një tjetër Rivaksinimi kundër difterisë, tetanozit dhe BCG;

• 18 vjet (vajzat) - fruthi.

Pas një moshë të caktuar nuk ka certifikatë të vaksinimit kërkon nga ne, dhe ne relaksohuni. Megjithatë, ka situata në praktikën mjekësore ku mjekët këmbëngulin në vaksinimit. Kjo përfshin:
• udhëtarët - ata, në varësi të vendit kanë në plan për të vizituar, ajo është e rekomanduar për të bërë një vaksinë kundër hepatitit B, sëmundje meningococcal, encefalit, tërbimit, tifoja dhe ethet e verdha;
• Njerëzit me sistemet imun të dobësuar pas 50 - kjo tregon shtënë vjetor gripit;

• njerëzit pas 65 - është e dëshirueshme që të vaksinohen kundër infeksionit pneumonisë.
Fruthi, Rubeola, shytave ri-fut debilitated njerëz të çdo moshe. Nga rubeolës - gratë e moshës riprodhuese që nuk kanë imunitet ndaj sëmundjes. Por kundër difterisë dhe tetanusit - çdo 10 vjet të gjithë dhe sidomos ata që punojnë në komplote kopsht.

Komplikimet dhe pasojat në njerëz
Në vaksinimeve janë efektet anësore dhe komplikimet. I pari konsiderohet si një reagim normal dhe aty, zakonisht në përgjigje të një vaksinë të gjallë. Reagimi më i zakonshëm - skuqje, vaksinimi shoqërues kundër fruthit, rubeolës dhe shytave. Në ethe saj rrallë, ankthi, ndryshime në oreks, dhe fëmijët që brohoritnin. E gjithë kjo natyrisht plotësisht të sigurt, por mjekët rekomandojnë për çdo dyshim për t'i kontaktuar ata, ata do të këshillojë se si për të reduktuar peshën e reagimit. Sa për komplikime nga vaksina, ata janë thënë për të gjetur, fjalë për fjalë, "një në një milion." Sami "lig" në këtë aspekt - vaksinimit kundër poliomelitit, fruthit dhe BCG. Dhe komplikimet më të shpeshta të fillojë me menjëhershëm që ndodh në spital, reaksione të rënda alergjike, rënie presion, dështim të frymëmarrjes dhe humbja e vetëdijes. Kjo është arsyeja pse vaksinimi rekomandohet të mos largohet nga spitali për 20-30 minuta.


Kundër-indikacionet dhe implikimet për të njeriut
Vit pas viti, përmirësuar përbërjen e vaksinës, dhe reaksioneve alergjike të tilla si më parë, është pothuajse atje. Por ende ekziston një grup i njerëzve të cilët bëjnë vaksinimin me kujdes. Kjo rastet e mëposhtme:
- Ethet "në këtë moment" më lart normale për pacientin individual;
- Reagimi i ashpër për vaksinat e mëparshme (temperatura 40 ° C, ënjtje në vendin e vaksinimit dhe më shumë se 8 centimetra në diametër, shok anafilaktik, astmës, artritit, CNS).


Përveç kësaj:
- jetojnë vaksinë për imunitetit të njeriut me aftësi të kufizuara, kur (duke përfshirë një rëndim të sëmundjeve kronike dhe infektive që ndodhin në kohën e vaksinimit), shtatzanisë, tumoret malinje dhe alergji ndaj proteinave vezëve; DTP papranueshme në rast të problemeve me sistemin nervor; BCG bëjnë fëmijët e lindur me peshë deri në 2 kg; Hepatiti B Vaksina është e ndaluar për ata që janë alergjik në maja. Disa fjalë se si të përgatiten për një vaksinim. Shumë e konsiderojnë atë një relike e së kaluarës, por ekspertët me përvojë ende këshillojnë 2 ditë pije antihistamine, pini para vaksinimit ose menjëherë pas paracetamol, nuk lagësht vend vaksinimit dhe nuk ecin në ditën e vaksinimit. Edhe gjatë këtyre dy ditëve nuk duhet të jepen ushqime të reja për fëmijët dhe keqpërdorimit të ushqimit të rëndë e të rriturve për të shmangur efekte të ndryshme. Dhe, natyrisht, para se vaksinimi është e nevojshme për të parë një mjek, analizat e gjakut dhe urinës, vizitoni një neurolog dhe të matur direkt temperaturën e trupit para vaksinimit, p.sh. në zyrën e mjekut rrethit apo pediatrit.