Vitamina mangësi dhe shkaqet e sëmundjes


Kur flasim për vitaminë mangësi, ajo është shpesh nënkuptojnë kohë zyyazykay. Por kjo nuk është kështu. Ashtu si çdo tjetër metabolizmin opsion patologjisë (Një mangësi e substancave të caktuara - është, natyrisht, patologji, të tilla si mungesa e insulinës në diabet), vitaminë mangësi mund të zhvillohet menjëherë dhe me shpejtësi. Le të flasim për të gjitha shkaqet e njohura të vitaminës mangësi dhe sëmundje.
Të gjitha patologji metabolike zhvillohet ngadalë, ngadalë dhe ka vazhduar, edhe pse në mënyrë të pashmangshme pa korrigjimin e duhur. Shtoji kësaj edhe faktin se manifestimet klinike të ndodhë edhe më vonë se zhvillimin e një mangësi biokimike. Kështu, nën rrethana të vështira, manifestimi më të hershme e beriberi ne ndjehemi vetëm në fund të dimrit, por shumica iyazytsirno - në fillim të pranverës. Në çdo rast - nëse dimër të gjatë, në fillim të pranverës - por ajo duhet të marrë pjesë.Një faktor tjetër, i cili në kohët e lashta beriberi është i lidhur për dimër - është mungesa e fruta të freskëta dhe perimeve në kopshtet tona të mbuluara me dëborë dhe fusha. Pra, 100 vjet më parë, dhe edhe më pak, me të vërtetë mund të luajë një rol në zhvillimin e beriberi. Megjithatë, shpesh, kur flasim erdhi në shkaqet e poshtër sëmundjes - një mishërim tipike e beriberi.

Vitamina të tjera janë gjetur më shpesh në mish, mëlçi, vezë, produkte të ndryshme të drithërave, arra dhe kështu me radhë. D. Por, konsumi i këtyre produkteve nuk është sezonin e prekur. Pra, në këtë aspekt rrobash për dimër i sforcuar. Dhe sidomos në një kohë kur çdo dyqan pranë jush për të gjetur ndonjë produkt në çdo sezon. Atëherë pse është gjendja e mungesës relative të pasura me vitamina të ndryshme ende të lidhura me pranverën e hershme pas periudhës zyyazykam? Fakti se vitaminë mangësi është fajtor nuk është mungesa e të ardhurave jashtë, por normat e tyre intensive rrjedhin në sfondin e të ardhurave të mëparshme.


Nëse ju shikoni në indikacione për marrjen e vitaminave në dispozicion në ndonjë enciklopedi mjekësore, shohim se duke marrë vitamina është e rekomanduar për fëmijët, gratë shtatzëna, njerëzit me aktivitet intensiv fizik në shkaqet e sëmundjes, dhe njerëzit që janë në veri e Largët. Nëse do të shqyrtojë me kujdes këtë listë, bëhet e qartë se të gjitha këto grupe është një konsum intensiv i vitaminave trupit.

Njerëzit e thjeshtë janë të interesuar në listën e linjave të rritur aktivitetin fizik dhe përmend një klimë të ftohtë. E gjithë kjo ndodh në dimër tonë. Dimër në të vërtetë ftohtë. Por aktivitet fizik gjithashtu e qartë - madje edhe një të thjeshtë të krahasuar udhëtim në dyqan në verë shirt, pantallona të shkurtra dhe sandale, apo një rritje të ngjashme në dimër - triko dhe pallto në këpucë dimrit ose çizme në përgjithësi, dhe kështu me radhë D. Dhe shkoni dhe të ketë sëmundje shkakton. ndoshta thyer shtjellat dëborë. Përveç mangësive vitaminë, ka hypomykroэlementozы.


Më të rëndësishme për fillim të pranverës është hekur mangësi, zink dhe selen. Ata gjithashtu mund të jetë replenished me anë të të ushqyerit. Këtu janë burimet më të mira të këtyre micronutrients. Hekur - mish, fasule, kërpudha, ushqime me miell gruri. Ju dhe mollë, roli i të cilit, megjithatë, është e ekzagjeruar. Zink - embrion gruri, maja që bën birrë, fara kungull, mustardë, mish (biftek, pres mish qengji, mish derri fileto), vezë, qumësht nonfat thatë.