Vitaminat dhe mineralet për trupin


Ku njerëzit marrin vitamina? Për të mbështetur jetën e njerëzve duhet të marrë vitamina apo ushqime organike apo shtojcave dietike. Shumë vitamina të ndodhë me shoqatën fjalë - tableta. Por kjo nuk është një kurë vitamina dhe medikamente. Edhe pse veprimin e tyre, ata do të ngjarë të quhet mjekësi.
Çfarë është një vitaminë? Kjo substancave organike të cilat trupi ynë ka nevojë për funksionimin e mirë të gjitha organeve dhe sistemeve. Prandaj, për të përfituar, ne kemi nevojë për vitaminat e duhura dhe minerale të trupit.


Disa vitamina trupi mund të sintetizojnë ose të krijojnë vetë, por shumë pak. Vitaminat dhe mineralet janë të pranishëm në të gjitha ushqim organik. Ju vetëm duhet të dini se ku produktet që vitamina janë. Pas të gjitha vitaminat ne kemi nevojë për shëndet të mirë, rritjen e flokëve dhe thonjve dhe në përgjithësi për qëndrueshmërinë. Prandaj, sigurohuni që trupi pranuar plotësisht të gjitha vitaminat e nevojshme.

Shumë njerëz gabimisht besojnë se vitamina mund të zëvendësojë ushqimin. Kjo është absolutisht e gabuar. Në anën tjetër mënyrë për të trupit vitamina zasvoyilysya, ushqimi është një domosdoshmëri. Nuk mund të përjashtuar ushqimin, të marrë vitaminat dhe të qëndrojnë të shëndetshme. Çdo gjë duhet të jetë i balancuar.

Si janë vitamina? Përmes një sistemi të enzimeve, vitamina rregullojnë metabolizmin. Enzimat janë të nevojshme për tretje efikase. Në sistemin enzimë janë vitamina. Për shkak të mungesës së edhe një vitaminë është një kërcënim për të gjithë trupin.

Ne kemi nevojë për të marrë vitaminë shtesë? Nëse ju hani e drejtë dhe të ekuilibruar, që ju mund të përballojë çdo ditë të gjitha produkte të dobishme, pavarësisht nga çmimi i tyre, atëherë ju nuk keni nevojë për të marrë shtojcave. Por njerëz të tillë në kohën tonë nuk ka shumë. Duke pasur parasysh se nuk është papunësia kudo. Rastësisht saktë një profesor tha se në qoftë se një person një kohë të gjatë për të ngrënë sheqer, miell të bardhë dhe ushqim të konservuar vuan një sëmundje të veçantë, dhe trupi i tij ka nevojë për vitaminë shtesë. Për shkak se këto produkte kanë kaluar trajtimit të ngrohjes dhe të humbur të gjitha substancave të vlefshme. Për shembull, buka, e cila është shitur në dyqane që mund të thuhet në lidhje me përfitimet e saj? Nëse jetojnë në bukë dhe miell eksitohet nga tërë atëherë nuk janë të pranishëm më shumë se njëzet ushqyesve natyrore. Duke folur për bukë të bardhë, të përgatitur në maja, organizmi nuk është i mirë, ai nuk do.


Kostoja mend gjashtë komponentët e shëndet të mirë:
- Uji;
- Vitaminat;
- Karbohidratet;
- Proteinat;
- Yndyrna;
- Minerale.

Për punën në grup mikroorganizëm substancave të dobishme - është vitamina dhe minerale, çështje makro - janë proteina, yndyrna dhe karbohidratet. Pra, për një thithjen e ushqyesve të mirë tretjes duhet të kalojë në një nivel cilësor. Përndryshe gjithçka që është e vlefshme nuk merrni në gjak dhe pastaj në të gjitha qelizat, vetëm të vijnë natyrshëm. Gjëja e parë që bëni - është për të rregulluar tretjen. Tretje fillon në gojë, kur përtypet ushqim trajtohet gjatë pështymë. Më ushqimi hyn në stomak. Ushqim normal përbërë nga proteinat, yndyrnat dhe karbohidratet lë stomak brenda 3-5 orësh. Ushqim të lëngshme të shpejtë. Megjithatë, shumica e tretjes ndodh në zorrë e vogël. Gjatësia e zorrë e vogël mbi 6 metra. Në zorrë e vogël është pjesë përfundon me tretje dhe thithjen e ushqyesve.


Për të ruajtur jetën e trupit kanë nevojë për më shumë se 18 minerale të njohur. Por 6 është kryesore - eshte zink, fosfor, magnez, hekur, jod dhe kalcium. Të gjitha sot vitamina hapur e nevojshme për trupin. Duhet të theksohet se pa minerale vitamina nuk usvoyatsya siç duhet. Për shkak se trupi i njeriut nuk mund të prodhojë minerale. Kështu që ju duhet të merrni vitamina dhe minerale komplekse.