Vitamina D dhe parandalimin e sklerozës multiple


Shkencëtarët amerikanë kryer studimi, të cilat ishin objekt i vitaminës D dhe parandalimin e sklerozë të shumëfishtë. Rezultatet e tyre treguan se vitamina kështu rreziku i sklerozës multiple ulur ndjeshëm në qoftë se një person merr vitaminë D nga rrezatimi diellor ultravjollcë.
Çfarë roli dielli luan në jetën tonë?
Studime të shumta shkencore të demonstrojë shëndetin ngushtë marrëdhënie, karakteristikat e tij të sjelljes dhe aktivitetit diellor. Si kjo manifestohet në mënyra të ndryshme. Fakti se rrezatimit diellor - nuk është vetëm një përfitim në formë të serotoninës, ose "hormon i gëzimit", për të mësuar përpunimin e vitaminës D, C, E, proteina, yndyra dhe minerale. Dielli - kjo është gjithashtu burim i disa problemeve shëndetësore. Për shembull, rrezatimi i saj nxit procesin e plakjes lëkurës, dhe nëse personi është i hapur rrezet shumë kohë, ajo shpesh provokon sëmundjet e lëkurës, deri në kancer. Përveç kësaj, dielli mund të përkeqësojnë disa sëmundjeve. Kështu, gjatë stuhitë magnetike dhe diellore nga ajo më shumë Biocurrents që provokojnë shkelje të funksioneve fiziologjike, rritjen e numrit të sulmeve në zemër dhe vdekjeve.Dobishme Vitamina D
Shumë e dinë se pa rrezet e diellit, organet tona nuk mund të sintetizojë vitaminë D, e cila ndihmon thithjen e kalciumit dhe mikronutriente të tjera ne kemi nevojë. Prandaj, ajo është e dobishme për foshnjat banje dielli. Sunless ata kërcënojnë rakit, çrregullime metabolike, frenim të rritjes, formimit të pasakta e skeletit, kockat të dobëta, çrregullime në funksionimin e tretjes dhe sistemin e frymëmarrjes.
Kohët e fundit, shkencëtarët amerikanë kanë zbuluar se një tjetër "punë" e vitaminës D - është parandalimi i sklerozë të shumëfishtë.

Multiple sklerozë - një sëmundje kronike autoimune në të cilin ka membranat dashuri e fibrave nervore në tru dhe palcës kurrizore, ind normal nervor është zëvendësuar nga lidhës. Në përgjithësi, kjo sëmundje prek njerëzit e moshës 20 deri në 40 vjet. Karakteristikë e saj është se, që ndikojnë në pjesë të ndryshme të sistemit nervor, që çon në formimin e popullit të simptomave të ndryshme neurologjike.

Parandalimi i sklerozës multiple është veçanërisht e rëndësishme për ata që jetojnë në rajonet veriore, ku rrezet e diellit - mysafirët rralla. Kjo sëmundje mjekët e quajnë "sëmundje vendet skandinave." Megjithatë, një numër i madh i pacientëve të ketë jo vetëm atje, por edhe në Kanada, Skoci, Rusi.

Nga dijetar supozim Paul Goldberg, sklerozë të shumëfishtë dhe të sëmundjeve të tjera neurologjike janë shkaktuar nga mungesa e diellit, mijëra vjet më parë, kur njerëzimi ka emigruar nga latitudes jugore në veri dhe jo të gjithë njerëzit janë përshtatur kushteve të reja klimatike. Sipas shkencëtarëve, banorët e latitudes tropikale me fat, sepse ata marrin mjaft dritë UV me të cilin vitaminë D në trup është formuar në një sasi prej 2000 - 3000 IU në ditë, ndërsa norma për banorët e rajoneve veriore është 300-800 IU.


Supozimi se vitamina D ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të sklerozë të shumëfishtë janë konfirmuar së fundmi në praktikë. Biologët dhe mjekët amerikanë vënë eksperiment qëllimi i të cilit ishte dëshmi se vitaminë D - është parandalimi më i mirë i sklerozë të shumëfishtë, dhe kjo është në formë të rrezeve ultravjollcë të diellit, sepse vitaminë D dhe rrezatimi UV të aftë për të mbështetur sistemin imunitar dhe të ngadalësojë zhvillimin e sklerozë të shumëfishtë.
Biologët kryer eksperimente në minj. Gjatë javës ata iu nënshtruan ndikimit të rrezatimit UV moderuar. Si rezultat i kësaj, është vërejtur se në gjenetikisht të ndjeshëm ndaj këtyre çrregullimeve neurologjike brejtësve simptome manifestohet në një masë më të vogël. Kjo ishte për shkak të faktit se përqendrimi i vitaminës D në gjakun e kafshëve rritur gradualisht, dhe se vitaminë D parandaloi dëme autoimune.


Nëse ju nuk mund te kuroje, parandalimi është e nevojshme!
Pra, çfarë bëjnë njerëzit që jetojnë në veri të mos sëmuren me sklerozë të shumëfishtë? Mbi të gjitha, prindërit duhet zhvillimi dhe të ushqyerit e fëmijëve të tyre, si në qoftë se një person i mungon rritjen e vitaminës D dhe, rrjedhimisht, kalcium, pastaj më vonë ai ndikon negativisht në zhvillimin e organizmit në tërësi, duke përfshirë edhe shëndetin Sistemi nervor.
Ajo është konsideruar veçanërisht e rëndësishme për të monitoruar sasi të mjaftueshme të vitaminës D dhe kalcium moshës 10 - 15 vjet që këtë periudhë të njerëzve të formuara në fund, duke arritur pjekurinë e saj, të palcës kurrizore. Në qoftë se në këtë kohë ka një mungesë të vitaminës D dhe kalcium, perspektiva e sëmundjeve të sistemit skeletor. Në të njëjtën kohë është e nevojshme të dihet se vitamina mbidozë dhe jo më pak e rrezikshme se mungesa e saj.

Prandaj, fëmijët duhet të hani ushqime që përmbajnë kalcium. Ky qumësht, djathë, gjizë, kos, kefir. Dhe gjithashtu shpenzon shumë kohë në diell, dhe, nëse është e mundur, që jetojnë në rajonet veriore fëmijët kanë për të përzënë në jug.