Kompleks vitaminë për një trup të shëndetshëm


Për vitaminë komplekse ishte me të vërtetë e dobishme, ne duhet para së gjithash të jetë i qartë në lidhje me atë kurs është mbajtur pritjen dhe - në mënyrë ideale - të ketë rekomandim mjeku. Vitaminat - një mjekim për shkak se ata janë të shitur gjithmonë në barnatore dhe vitaminë - kjo terapi (me fjalë të tjera, trajtimit), e cila gjithashtu duhet të ketë kontroll. Para se të marrë vitaminë dhe minerale komplekset e rëndësishme të dini përqendrimin fillestare të substancave në trupin tuaj, dhe kjo ka kuptim për të provuar që zbulon se sa shumë vitamina dhe minerale kanë grumbulluar personalisht. Ndihmon njerëzit vitaminë trupin komplekse shëndetësore?


Vitaminat për shëndetin e njeriut - janë komponimet organike me aktivitet të lartë biologjike. Secili kryen funksione të veçanta. Në fruta dhe perime janë disa kombinime natyrore. Për shembull, vitamina C është e pranishme në agrume nuk janë të izoluara, si në acid Askorbik në formë të tabletave dhe në komplekset, të quajtur "bioflavonoids" dhe janë praktikisht të pamundur për të riprodhuar artificialisht. Të dhënat shkencore tregojnë se që nga vitamina artificiale janë kopje të natyrshme, biologjikisht aktive, ata bëhen të aftë vetëm në qoftë se të vijë në bashkëveprim me përbërës të tjerë në natyrë janë pjesë e vitaminave me origjinë natyrale. Ajo duhet të kihet parasysh se efektiviteti i drogës nuk është përcaktuar nga numri i vitaminave që hyjnë në trup, dhe veprimtarinë e tyre biologjike.


Urtësia konvencionale është se vitamina sintetike për shëndetin paefektshëm. Por mjekët dhe nutritionists thonë se sistemet artificiale kanë të njëjtën strukturë molekulare, si natyrore dhe efektive si. Për më tepër, numri ndonjëherë kërkuar të artikujve që ju mund të merrni vetëm nga ushqimi. Në natyrë një portokalli mund të përmbajnë 50 mg vitaminë C, dhe një tjetër - çdo gjë mg. Kjo varet se si ky fryt u rritur në kushte të vazhduar. Komplekset artificiale njëjta lejojnë për të marrë numrin e pika ju dëshironi. Të vërtetë vitamina negative artificiale për shkak se ata zhytur dobët. Ofrojnë Exit Shkencëtarët amerikanë: ata besojnë se forma më e mirë e vitamina dhe minerale shtojcave - një shurup.


Vitamina artificiale për të mos frikë shëndetësore: në fillim të pranverës dhe në fund të vjeshtës mund të marrin vitamina të cilësisë. Kështu që ju të mbështetur trupin, pa mbingarkesat kimikate e saj. Kjo duhet të jenë të kujdesshëm dhe të shikojnë reagimin e trupit tuaj, nëse ju alergji sufferers, përkeqësimi i vogël tregon se ky kompleks nuk ju përshtaten. Është më mirë për të ndaluar marrjen kompleks vitaminë-mineral dhe të konsultohet me një mjek. Mbani në mend, mëlçinë, veshkat, traktin gastrointestinal dhe sistemit nervor duhet të marrë drogë të caktuara në doza individuale. Me rëndësi të madhe është kombinim i vitaminave të ndryshme, dhe kjo llogaritet individualisht për çdo person.


Por edhe pse zgjedhjen e vitaminave - është unik, ka rregulla të përbashkëta për komplekset vitaminë pranim. Një kryesore - nuk e përdorin mjet me stomak bosh! Në mënyrë që të vitaminave dhe zasvoyilysya të rekomandojë marrjen e tyre me ushqim që përmbajnë yndyrë. Kjo është yndyrë-shpjegueshëm vitamina sidomos rëndësishme të tilla si vitamina A, D dhe E. Ushqimi mund të ndikojë në procesin e të mësuarit e vitaminave artificiale dhe minerale. Për shembull, tannins përfshira në çaj, të parandaluar thithjen e hekurit dhe vitamina C stimulon këtë proces, si dhe acid laktik përfshira në lakër turshi.