Hypervitaminosis


Hypervitaminosis - një organizëm sëmundje që ndodh si rezultat i vitaminës helmimit (dehje). Ka dy forma të këtij sindromi - akute dhe kronike. Akute hypervitaminosis futje Vetëm tipik i sasive të mëdha të vitaminave, kronike - rregullisht duke marrë doza të tepërta të vitaminës caktuar ose komplekse. Çdo element ka kufijtë e vet në të cilën mbidozë. Sipas statistikave, çdo vit e më shumë njerëz fillojnë të mendojnë për shëndetin e tyre dhe në lidhje me vitamina në veçanti. Shumë të bëjë një përfundim të gabuar se sa më shumë vitaminë hyn në trup, trupi do të jetë të shëndetshme. Ky është një gabim i thellë. Më shpesh, kundër të tilla "i zgjuar" Gjetjet, pacientët të fillojnë të marrin vitaminë shtesë në sasi të mëdha, e cila çon në jo mjaft shenjat dhe simptomat e pritshme.Shenjat dhe simptomat
Vitamina A
Toksiciteti nuk është inferiore ndaj vitaminës D, pavarësisht nga fakti se overdosing duhet çdo ditë të marrë të paktën 20 mg të substancës. Ka raste kur një mbidozë e vitaminës A shfaqet pas futje të rregullt të ushqimit të një numri të madh të detit.
Simptomet e vitaminës A hypervitaminosis:
- dobësi
- të vjella
- dhimbje në nyje
- humbje e flokëve
- thonjtë janë më të brishtë
Simptomat:
- lëkura e pacientit humbet ngjyrë saj normale bëhet e thatë

- skuqje të lëkurës të jetë e mundur

Vitamina B6
Toksicitetit të ulët. Me një konsum ditor prej të paktën 3-6 mbidozë të mundshme. Në rast të përdorimit të zgjatur të komplikimeve të mundshme. Simptomat:
- humbja e përqendrimit
- Duart mund të bëhet i heshtur

Vitamina C
Norma - 60 mg (në ditë).
Kur të marrë megadoses e vitaminës C çon në humbjen e qelizave të kuqe të gjakut. Në toksicitetit të ulët të manifestimeve të mundshme nga simptomat e mëposhtme:
- skuqje lokale
- marramendje
- nauze, vjellje dhe ndonjëherë të jetë e mundur.

Vitamina D
Është veçanërisht toksik. 15 mg ose 1 mg një herë përdorim të përditshëm mund të shkaktojë mbidozë në të sapolindur. Për të rriturit shifër, respektivisht, më sipër. Dehje e një të rrituri është një kohë kur të marrë më shumë se 50 mg të vitaminës D. marrë këtë çështje gjatë një periudhe prej rreth 1.5-2 mg në ditë mund të shkaktojë një efekt të ngjashëm. Nëse mbidozë shfaqet:

- të përzier
- të vjella
- dhimbje të mprehta të barkut
- etje
Simptomat:
- lëkura bëhet e thatë, merr një ngjyrë të pazakontë verdhë

Vitamina E
Futje të rregullt të doza të larta të vitaminës E mund të provokojnë një mungesë të B vitamina A, D dhe K. Simptomet:
- vizion të paqartë
- lodhje
- mërzitur stomak