Roli i vitaminave në drejtim të mjekësisë zyrtare


Duke folur për mungesën e vitaminave në trupin e njeriut është shumë në modë tani, dhe nganjëherë shumë Sëmundjet që ne jemi që kanë, ne priren të fajësojnë mungesën e këtyre substancave shumë të rëndësishme organike. Sigurisht, shumica prej nesh e di se vitamina janë thelbësore për trupin që të funksionojë siç duhet dhe kuptimin për jetën e tyre shumë. Për funksionimin normal të të gjitha organeve dhe sistemeve, një person ka nevojë për një numër mjaft të madh të vitaminave të ndryshme kanë nevojë për përvetësimin e duhur lëndë ushqyese për qelizat riparimin e indeve.


Që prej zbulimit të tyre, vitamina nënshtruar vazhdimisht në studimin, u hap lloje të reja, të përcaktuar nga vlera e secilit prej tyre në trupin e njeriut. Por sot edhe fjala "vitamina" mund të konsiderohet e vjetëruar në një kuptim, sepse në atë kohë ata u zbuluan, besohej se ato përfshijnë komponimeve NH3 (fund këtu "amine"). Më vonë u zbulua se vitamina - një substancë shumë të ndryshme, dhe përbërja kimike dhe efektet në trupin e njeriut. Askush nuk do të mohojë pohimin se njeriu nuk mund të jetojnë pa vitamina. Nëse mungesa akute e njeriut të këtyre substancave, një shtet i quajtur beriberi, dhe ajo është e karakterizuar nga ngadalësuar metabolizmin dhe shumë çrregullime të tjera. Kështu, roli i vitaminave në drejtim të mjekësisë zyrtare është e vështirë të mbivlerësohet, dhe në praninë e pothuajse çdo sëmundje duhet të vlerësohet, se si i plotë i këtij "suite" në pacientit.


Duhet të theksohet se trupi i njeriut nuk është në gjendje të prodhojë në mënyrë të pavarur vitaminat ajo ka nevojë, kështu që nuk ka rëndësi të madhe si burime primare - domethënë, ushqimi ynë është zhytur. Të gjithë ne kemi nevojë për vitamina kemi marrë nga ushqimi, përveç të tjera, burime më pak të rëndësishme. Duke folur për atë që roli i vitaminave në trupin e njeriut në aspektin e mjekësisë zyrtare, duhet theksuar se theksi ka në cilësinë e ushqimit. Vetëm të hahet si duhet dhe plotësisht, një person është në gjendje për të marrë çdo gjë të nevojshme për jetë normale. Raste të rënda të beriberi në mënyrë të pashmangshme të çojë në sëmundjet e ndryshme për shkak të mungesës së vitaminave të caktuara në trup atje janë procese të dhimbshme që më pas e kanë trajtuar gjatë.


Pse të tillë një rol të rëndësishëm për vitaminë në drejtim të mjekësisë zyrtare, për shkak se këto substanca nuk formojnë indet e re, ata nuk i plotësojnë nevojat e reja për energji, por, megjithatë, komponenti më i rëndësishëm i dietën e një personi? Çdo gjë në trupin e njeriut duhet të jenë në vend, të gjitha komponentët e rëndësishme e një trup të shëndetshëm, gjurmë minerale, baktereve të dobishme dhe mikroorganizmave, dhe më shumë, duke përfshirë edhe të ngrohtë dhe të marrin vitamina. Ato, nga ana tjetër, janë të ndarë në yndyrë-tretshme dhe i tretshëm në ujë. Këto të fundit përfshijnë niacin, biotin, acid Pantothenic, folate, vitaminë B, vitaminë C, ata janë të zhytur edhe nga trupi pa ndihmën e substancave të tjera. Nga ana tjetër, vitamina yndyrë shpjegueshëm A, E, D, K kërkojnë praninë e yndyrës në zorrë.


Vitaminat në masë sintetizohet nga bimë të ndryshme, të cilat nga ana tjetër na shërbejnë ushqim. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se nuk ka ushqim të kafshëve në to, edhe pse përmbajtja e tyre të ndarë në të shumë më e ulët. Duke folur për atë që roli i vitaminave, për të mos përmendur faktin se në aspektin e burimeve kryesore të mjekësisë zyrtare për të drejtat e tyre janë frutat dhe perimet. Çfarë është vitamina kryesore problematike se sa ata janë të vlefshme për ne?

Së pari, ata mbajnë funksionimin normal të metabolizmit në trup që ndodh në të gjatë gjithë kohës.

Së dyti, vitamina projektuar për të përshpejtuar reagimet (nxisë) kimike në trup.
Së treti, roli i rëndësishëm i vitaminave për njerëzit është aftësia e tyre për të neutralizuar elementeve të ndryshme të dëmshme, të tilla si carcinogens, të cilat janë shkaku kryesor i kancerit, si dhe radikalet e lira, të cilat shkaktojnë plakjen e shpejtë.

Është e vështirë të imagjinohet se edhe njëqind vjet më parë, njerëzimi as nuk të thotë se përveç karbohidrateve, yndyrave dhe proteinave, ushqimi ynë duhet të përmbajë diçka tjetër po aq të rëndësishme. Drejtuesit, duke menduar se pse një bredhjes largët, veçanërisht në vendin e veriut, njerëzit shpesh vdesin nga poshtër, dhe nuk mund të sugjerojnë se fajin mungon një vitaminë të caktuar. Edhe kur u zbulua se lëng limoni është në gjendje për të reduktuar statistikat e vdekshmërisë nga ekzemë për pothuajse asgjë, nuk mund plotësisht e qartë se pse kjo po ndodh. Kjo është ajo që e bëri shkencëtarët për të kërkuar arsyet për kryetar të mahnitshme, në ato kohë, fenomeni.


Sigurisht, vitaminë mangësi nuk është në gjendje të shpejt të sjellë njeriun në varr, por ajo vepron si një spiun - fshehurazi, insidiously mizor. Trupi i njeriut është i dobët reziston sëmundje, shërim është shumë i ngadalshëm, mikrobet sulmojnë trupin tonë shumë mirë. Për shkak të kequshqyerjes, stres të vazhdueshëm, për shkak të progresit teknologjik në vendin tonë pothuajse të gjithë vuajnë nga mangësitë vitaminë. Megjithatë, duhet të larguar disa nga mitet që kanë zhvilluar në mendjen e qytetarit të thjeshtë.

1. Ju nuk mund plotësisht të rregulluar mungesën e vitaminave në trup, thithjen asgjë, por perimet dhe frutat. Numri i tyre duhet të jetë aq i madh se një ditë nuk është e mundur për të ngrënë sa më shumë mollë, karrota dhe të tjerët.


2. Përgatitjet zgjedhur siç duhet multivitamin nuk janë në gjendje të shkaktojë dëme, veçanërisht në qoftë se ata kanë vitamina me origjinë natyrale.

3. multivitamina lirë nuk kanë performancë të mjaftueshme, në varësi të përbërjes së tyre.